SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Annoncørbetalt indhold af Dubai Tourism

Sommelier og CEO for globalt madkoncept i Dubai: Her skal du spise, når du besøger ørkenmetropolen

Svensk-libanesiske Sandy Hayek er Co-CEO for Time Out Market, et globalt madkoncept, foodies kan frekventere i blandt andet Lissabon, Miami, New York, Boston, Montreal og - ikke mindst - Dubai. Det var her, det startede for Sandy Hayek, der har fået en særlig og tiltagende svaghed for ørkenmetropolens restaurantscene. Foto: Farel Bisotto
Svensk-libanesiske Sandy Hayek er Co-CEO for Time Out Market, et globalt madkoncept, foodies kan frekventere i blandt andet Lissabon, Miami, New York, Boston, Montreal og - ikke mindst - Dubai. Det var her, det startede for Sandy Hayek, der har fået en særlig og tiltagende svaghed for ørkenmetropolens restaurantscene. Foto: Farel Bisotto

Dubais gastronomiske scene udvikler sig konstant og er på få år blevet et kulinarisk hotspot. Svensk-libanesiske Sandy Hayek, der er sommelier, Co-CEO for det globale madkoncept Time Out Market og selverklæret foodie, er efter ni år i byen ikke blevet mæt af ørkenmetropolen. Tværtimod.

Fra juni 2022 bliver Dubai en del af Michelin-guiden. Men ørkenmetropolen er mere end fine dining, eksklusive champagne og kaviar langs marinaen med massevis af skyskrabere i baggrunden. Det er også syriske specialiteter og smagen af traditionelle manakish fladbrød fra det palæstinensiske gadekøkken på plastik stole i en lille baghave et stykke fra byens pulserende liv.

Der er gang i en rivende udvikling i storbyen, for som Wall Street Journal opsummerer i en artikel fra april: Madscenen i Dubai udvikler sig så radikalt lige nu, at det det er svært at finde et sted med et så stort og godt udvalg af forskellige smage.

Og det er netop de mere end 200 forskellige nationaliteter samlet i en storby, der er i konstant bevægelse, som tiltrækker mad-iværksættere og kvalitetsbevidste kokke fra hele verden.

Springvand-Dubai.jpg
I Dubai kan du møde hele verden på en dag, lyder det fra Sandy Hayek. Her er det de ikoniske springvand foran Dubail Mall, som Time Out Market ligger lige ud til. Foto Kent Tupas

Derfor er madkonceptet Time Out Market Dubai, der ligger lige ved Dubai Mall og det ikoniske springvand, også på bare et år blevet byens nye kulinariske hotspot. Her kan du nyde mad fra i alt 18 forskellige restauranter ved lange borde og bænke.

Food halls er paradis for madører

Ifølge Sandy Hayek, der er CEO for Time Out Market Dubai, skyldes succesen, at maden og fællesskabet får lov til at være i centrum i de uformelle omgivelser, hvor du ikke kan booke bord. I et tæt samarbejde med redaktørerne af Time Out Magazine bliver de bedste kokke og restauratører håndplukket til at servere for de dagligt mange besøgende med en kontrakt på et år ad gangen.

”Food halls gør god mad og lokale råvarer tilgængeligt for alle, og konceptet er et paradis for et madøre som mig, når jeg selv er ude at rejse. For her er den gode mad og fællesskabet i centrum, og du sidder bænket side om side med de lokale og turister, så du slipper for alle de formaliteter, der ellers kan være på restauranter,” siger Sandy Hayek.

I Dubai har hun tidligere åbnet andre spisesteder på den kendte palme-ø Palm Jumeirah, inden hun blev headhuntet til at stå i spidsen for Time Out Market. Og efter knap et år på posten er hun nu også blevet udnævnt Co-CEO for Operations for det globale madkoncept, der også tæller food halls i blandt andet Lissabon, Miami, New York, Boston Chicago, Montreal og mange flere på tegnebrættet.

I Dubai kan jeg møde hele verden på en dag. Og så sker tingene hurtigt, så jeg oplever en virkelig hurtig 'return on investment' her

Sandy Hayek, CEO for Time Out Market Dubai

Dubai smager af hele verden

At lede 18 restauranter under samme tag på i alt 4000 m2, og nu også madkonceptet globalt, kræver både et særligt drive og et stort overblik. Time Out Market bygger på ideen om at fremhæve de lokale mad-iværksættere og eksponere dem i det globale foodhall-koncept. Og da Dubai kun er en 50 år gammel by, bygger maden ifølge Sandy Hayek ikke på en lang tradition, men på påvirkninger fra mange verdenshjørner.

Time Out Market.jpg
Madscenen har gang i en rivende udvikling, skrev Wall Street Journal, og byens restauranter begynder da også at få mere og mere opmærksomhed i gastronomiske kredse. Foto: Jack Wilkinson

”Emirat-køkkenet er ret svært at definere. Tag f.eks. makloubeh, der en ret med ris, nødder og kylling eller lam, der typisk bliver delt i et selskab og spist med fingrene. Det kan du både få her med safran eller med koriander, så du kan altså både få det serveret på en indisk, egyptisk eller libanesisk inspireret måde,” siger Sandy Hayek og fortsætter:

”I Time Out Market oplever vi, at turisterne typisk går efter emiratisk og libanesisk cuisine, for at få det, de mener, er mest autentisk. De lokale styrer derimod direkte efter en serbisk burek og spinattærter i balkan-køkkenet, fordi det, også længe før Time Out Market, var populært i byen”.

Selv har hun spist sig igennem alle de 300 retter, der er på menukortene, og i øjeblikket er det især de nyeste retter fra det portugisiske og latinamerikanske køkken, der finder vej til hendes tallerken.

Fra knækbrød i Sverige til champagne i Dubai

Sandy Hayeks talent for at spotte nye gastronomiske tendenser begynder på den svenske vestkyst i byen Halmstad, hvor hun vokser op i 1980’erne som nummer to i en søskendeflok på fire med libanesiske forældre. Samlingspunktet er måltiderne med masser af citron og hvidløg i den hjemmelavede tabouleh og en stor kærlighed til svensk knækbrød.

Time Out Market - credit Jack Wilkinson.jpg
For mange vil mad og Dubai være lig med 'fine dinning'. Ifølge Sandy Hayek er madscenen dog lige så mangfoldig, som de godt og vel 200 nationaliteter, storbyen huser. Samme kulinariske mangfoldighed, som hun har forsøgt at afspejle i Time Out Market Dubai. Foto: Jack Wilkinson

Senere flytter hun til Geilo i Norge, egentlig som skibums, men hun bliver hurtigt leder og udvikler en bistro på en af de største skisportsresorts. Ledelsen af resortet ’investerer’ med egne ord i hendes smagsløg og sender hende til forskellige vinområder i udlandet. Hun bliver uddannet sommelier og skæbnen vil, at det er åbningen af en flaske champagne– eller mangel på samme – i Dubai, der får hende til at se en fremtid i storbyen.

”Jeg var på ferie i Dubai for ti år siden, hvor jeg blev fascineret af byen. På et fint hotel oplevede jeg en tjener, der ikke kunne åbne en champagneflaske rigtigt. Det fik mig til at tænkte, at her var der en by i udvikling, hvor jeg kunne bidrage med alt det, jeg har lært om service og smag og sammensætning af mad og vin. Alt den viden kunne jeg se, at der var muligheder for at bruge og lære fra mig her, ” siger Sandy Hayek.

Borsen_sandy_--3.jpg
Sandy Hayek har stor kærlighed til den enormt alsidige restaurantscene i Dubai, og det er den kærlighed, hun har forsøgt at samle i de 18 restauranter, der udgør Time Out Market i Dubai. Foto: Farel Bisotto

Og samtidig med, at hun tager en bachelor i ’hospitality management’ i den pulserende by, viser det sig hurtigt, at der både er efterspørgsel efter hendes evner til at få tingene til at ske på den korte bane og for de skandinaviske ledelsesevner, der handler om at kunne planlægge og tænke mere langsigtet.

Hurtig ROI

Når Sandy Hayek ikke spiser sig igennem byen for at finde nye kandidater til Time Out Market, er hun glad for kunstdistriktet Alserkal Avenue - Al Qouz, en tur i den gamle bydel Al Bastakiya og så er der jo også den kilometerlange sandstrand og de mange solskinstimer, der gør, at en hverdag i Sverige, hvor regn fylder en del i vejrudsigten, nu efter ni år i Dubai er svær at forestille sig.

”I Dubai kan jeg møde hele verden på en dag. Og så sker tingene hurtigt, så jeg oplever en virkelig hurtig 'return on investment' her. Det spændende er, at du her både kan være med til at planlægge et projekt, designe og launche det på bare 18 måneder, hvor det kan tage op til fem år andre steder. Det gør også, at jeg karrieremæssigt har kunnet nå meget på relativ kort tid.”

Kunne du selv få lyst til at opleve og smage på Dubai? Læs mere her

Annoncen er produceret 13.05.22 af Børsen Creative for Dubai Tourism

Forsiden lige nu