SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Annoncørbetalt indhold af Azets

Rekruttering er blevet en udfordring for mange: Sådan løser du opgaven bedst

Nanna Rex Pedersen er økonomichef i Forenede Service. Her brugte hun Azets som partner i rekrutteringsprocessen af en specialist til sin afdeling. Foto: Jacob Nielsen
Nanna Rex Pedersen er økonomichef i Forenede Service. Her brugte hun Azets som partner i rekrutteringsprocessen af en specialist til sin afdeling. Foto: Jacob Nielsen

Arbejdsmarkedet er i fuld galop, og det betyder for mange virksomheder, at der er vendt op og ned på tilgængeligheden af kvalificerede kandidater til adskillige stillinger. Derfor er rekruttering pludselig blevet en tidskrævende og svær opgave, og det kan være kritisk for nogle virksomheder at gå for længe uden vigtige stillinger besat. En løsning for mange kan være ekstern bistand.

Coronakrisen var hård for arbejdsmarkedet, men efter den gik på hæld i Danmark, har der atter tegnet sig en tendens til, at arbejdsløsheden er lav, og efterspørgslen på kandidater er høj.

Det stiller mange virksomheder, store som små, i en svær situation, hvor det kan være en stor udfordring både at rekruttere de rigtige profiler og samtidig holde den pågældende funktion i drift, mens medarbejderen mangler – og jo længere tid stolen er tom, jo mere kritisk kan det blive.

“Der er mange, der annoncerer efter nye medarbejdere, og både demografien og hele setuppet gør, at der bare ikke er så mange arbejdstagere længere. Der er også stor konkurrence om de kandidater, der er derude, så det er et ekstremt marked lige nu,” siger Inge Bungum, Manager i konsulentvirksomheden Azets, som tilbyder ekstern hjælp til blandt andet rekruttering.

Fagspecialister bliver sjældnere og sjældnere

Grundet rekrutteringsopgavens svære natur, kan det ofte tage op til fire måneder for en virksomhed, hvis de selv går til opgaven. Og er den manglende stilling samtidig en kritisk funktion i virksomheden, så komplicerer det situationen endnu mere.

De primære fagområder, Azets rekrutterer til, er økonomi, regnskab, løn og HR. Her er det specialister, der er behov for, og selvom stort set alle områder er udfordret af mangel på arbejdskraft, så er disse mere komplekse funktioner oftest endnu sværere at gå til, mener Inge Bungum.

Forenede Service 03 beskåret-min.jpg
”Man skal vide hvilken kompetenceprofil man søger, og hvad det er for en målgruppe, man søger i. Jeg havde et indtryk af, hvilken profil jeg havde brug for – Azets var gode til at perspektivere det en lille smule og være sparringspartner i det," siger Nanna Rex Pedersen om rekrutteringsprocessen. Foto: Jacob Nielsen

“Det gælder både chefer og konsulenter. Det er fordi, det ikke er et fagområde, hvor der kontinuerligt kommer flere og flere til fra uddannelsessektoren. Der bliver færre og færre af dem, og det kan samtidig være rigtig svært at finde den helt rigtige,” siger hun.

En fuldendt profil var topprioritet

I facility servicevirksomheden Forenede Service stod økonomichef Nanna Rex Pedersen med netop denne udfordring. Hun manglede en specialiseret og kompetent lønchef med den helt rigtige ledelsesprofil til at supplere hendes afdeling.

“Det er et meget teknisk speciale, vi har brug for, i forhold til overenskomster og deadlines. Som økonomichef er jeg selv mere oppe i helikopteren og manglede derfor en specialist med ledelsesansvar. Jeg vidste fra start, at jeg ville få brug for hjælp til den proces,” forklarer Nanna Rex Pedersen.

Og det var ikke kun fordi, hun ville spare tid. Det handlede nemlig også om at gøre et godt indtryk.

“Vi har en filosofi og tror på, at al succes starter med glade og tilfredse medarbejdere. Og den del begynder allerede i rekrutteringsprocessen. Det er vigtigt for at lave en god ansættelse, at rekrutteringen også er god,” siger hun.

Samtidig var det også en indsnævring af kandidatfeltet, at der udover de faglige specialistkompetencer også var brug for en profil, der havde god ledelse højt på agendaen.

“Vi havde brug for en fagligt stærk profil med dokumenteret gode lederegenskaber, som ud over at sikre en stabil drift, også kunne byde ind på at højne medarbejdernes trivsel gennem motivation og sparring,” forklarer Nanna Rex Pedersen.

Forenede Service gik derfor til Azets for at få hjælp til rekrutteringsprocessen. Og til at begynde med, er det vigtigt, at virksomheden ved, hvad de leder efter og har brug for.

“Man skal vide hvilken kompetenceprofil man søger, og hvad det er for en målgruppe man søger i. Jeg havde et indtryk af, hvilken profil jeg havde brug for – Azets var gode til at perspektivere det en lille smule og være sparringspartner i det. De tog sig tid til at kigge annoncer og cv samt screene folk, så jeg har kunnet fokusere på kemi, værdier og personprofil samt ledelsesværdier,” fortæller Nanna Rex Pedersen.

Og Inge Bungum forklarer, at netop dette er pointen med den service, som Azets kan levere.

“Vi er begunstiget af at have en stor database af kandidater, som både arbejder som konsulenter, men også har registreret sig i andre roller, de kunne være interesserede i. Vi indkalder til samtaler, afholder interviews og kører faglige tests og personprofilanalyser på slutkandidaterne. I sidste ende møder virksomhederne de tre finalekandidater, vi ender med,” siger hun.

Forenede Service 04 beskåret-min.jpg
Ifølge Nanna Rex Pedersen er det særligt værdifuldt med en rekrutteringspartner i disse tider, hvor kampen om kandidaterne kan være intens. Foto: Jacob Nielsen

Det resulterede i, at Nanna Rex Pedersen nu står med en splinterny lønchef, der starter i begyndelsen af det nye år.

“Jeg har allerede nu en tæt dialog med vores nye medarbejder, og jeg tror allerede, vi står meget bedre og stærkere. Vi har fundet en profil, som helt sikkert kan udvikle sig sammen med os, og som vi kan lære noget af. Det har været en rigtig god proces, og jeg tror på min gode mavefornemmelse,” siger hun og uddyber:

“Man kan godt blive lidt desperat i disse dage, når det er svært at rekruttere. Man kan nemt komme til at lave de forkerte og hurtige ansættelser, men med en god sparringspartner ved din side, er du sikret i hele ansættelsesprocessen.”

Vil du have flere gode råd til rekruttering? Download gratis guide

Annoncen er oprindeligt produceret den 10.01.2022 af Børsen Creative i samarbejde med Azets

Forsiden lige nu