SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Annoncørbetalt indhold af AIRE Ancient Baths

Nyt termisk bad tilbyder massage og tosomhed midt i Carlsberg Byen

Der er ikke meget, der afslører, at vi ikke er tilbage i antikken, men på Valby Bakke i 2022. I baggrunden skimtes det lille koldtvandsbassin, hvor hele kroppen kan nedsænkes i næsten fuld ståhøjde.
Foto: PR AIRE
Der er ikke meget, der afslører, at vi ikke er tilbage i antikken, men på Valby Bakke i 2022. I baggrunden skimtes det lille koldtvandsbassin, hvor hele kroppen kan nedsænkes i næsten fuld ståhøjde. Foto: PR AIRE

Spanske Aire Ancient Baths har indrettet luksuriøse termiske bade i landets måske flotteste industriarv i Carlsberg Byen. Med massage, dampbad og cava, er det svært ikke at give sig hen til en oplevelse, der prikker til alle sanserne.

Jeg begynder at forstå, hvorfor bademesteren spurgte, om jeg ”havde en bagkant”, for lige nu forekommer Outlook og dagligvareindkøb mig som en fjern virkelighed. Min bevidsthed ligger og duver døsigt i et saltvandsbad med en saltkoncentration på niveau med det Døde hav. Ørerne registrerer kun vandet og undersøiske toner af afslappende musik.

At tjekke arbejdsmail kunne ikke føles fjernere.

Bevidstheden slapper kun mere af, da den krop, den følges med, lægger sig på varm granit, så en massør kan trække flagesalt hen over huden. Det føles som om huden endelig får noget af den opmærksomhed, den skriger på hver dag. Som afslutning bliver hele kroppen skyllet af med behageligt varmt vand, inden jeg i mit eget tempo fortsætter mod massagebriksene. Duften af appelsinblomst prikker i kanten af næseborene.

Personligt er jeg lidt af en (skeptisk) novice ud i termiske bade og oplevelsesøkonomi generelt. Når nogen lover mig, at en oplevelse vil få mig til at glemme tid og sted, er min erfaring, at det meget sjældent holder rigtigt stik. Men her er vi øjensynligt ved en undtagelse.

Velvære fra antikkens verden

Aire Ancient Baths er oprindeligt en spansk idé fra Sevilla, der bygger på at genopdage antikkens glemte badekultur. Efter en succesrig introduktion i New York er konceptet nu blevet introduceret i flere metropoler. Idéen er, at man midt i en stor og pulserende storby øjeblikkeligt kan få nulstillet krop og sind. Komme i balance.


rt_LJQ_Q V2.jpg
De antikke elementer er på plads. Byggeriet af de termiske bade har varet i mere end et år, fordi bygningerne er fredede. Foto: PR AIRE

En balance, vi synes at have genopdaget vigtigheden af i en tid, hvor vi atter bliver opmærksomme på forbindelsen mellem mennesket og naturen og betydningen af at være i kontakt med sig selv. I hvert fald voksede wellness-sektoren ifølge Global Wellness Institute med 12 pct. om året, inden corona kom til. Sektoren spås at vokse med ti pct. om året frem mod 2025.

Når man inden massagen nedsænker sig i de termiske bade, forstår wellness-novicen godt, at vi mennesker altid kan finde tilbage til de enkle sandheder i livet. At kroppens fysiske velvære også er medvirkende til mental velvære. At vi nemmere kan mærke vores egen krop, når vi bruger sanserne i for eksempel koldt vand.

Malt og salt

Under Carlsberg Byens buer har Aire Ancient Baths bygget de termiske bade ind i bryggeriets gamle, fredede maltlager. Vandet i termerne veksler fra 6 til 40 grader helt til over til dampbad med pebermynte-damp. Når man sidder i badene, kan man løfte blikket og kigge på de tragtformede beholdere, hvorfra Carlsberg lukkede malt ned i hestevogne. Det er svært ikke at forestille sig bryggeriarbejdere på arbejde her.

Kriteriet for et Aire Ancient Baths er ifølge Andrea Trillo, der er Global Marketing Director, at det skal indbygges i historisk rige omgivelser, der er med til at skabe en hemmelighedsfuld stemning. Rundt omkring i verden har alle afdelinger de samme ni bassiner, men indretningen er vidt forskellig, dog altid i spektakulære rammer. Afdelingerne rummer ydermere også et lokalt islæt.


-uRYMHZg endelig red..jpg
Ølbadet, med loftbeklædning af ølkrus. Er man et par, kan man være to i badet og gå direkte ind til massage på et par brikse i nabolokalet. Ølbadet indeholder faktisk mineraler, der er gode for huden, oplyses det. Foto: PR Aire

Det lokale islæt i den københavnske afdeling – udover de stærkt historiske og fredede bygninger i form af Carlsberg Byen – er et ølbad, der er indrettet i det gamle pissoir under Maltlageret. Her kan man booke en oplevelse, der involverer ølbad, et bræt med oste og – selvfølgelig - ølsmagning.

Bademestre guider dig rundt

Rejsen til antikken og badene starter i det betjente apodyterium, omklædningsrum. Her anvises opbevaring, håndklæder og brusebad, og bademesteren guider dig fra omklædningen ud i selve badene.

En række bademestre guider dig gennem badene og videre i dit bestilte program, så du trygt kan give dig hen til oplevelsen i forvisning om, at du bliver ”hentet” til din massage.


_DSC3480_2 V2.jpg
Dampbadet er indrettet, så man dels kan dyppe sig i koldt vand, dels kan lægge sig på en granitbænk og slappe af. Foto: PR AIRE

Vil man være to om oplevelsen, kan man få massage ved siden af hinanden, næsten mens man holder i hånd. Med Holistic Ritual-oplevelsen modtager man både førnævnte scrub (eksfoliering) med en blanding af grøn te og lime-blanding, en massage, og en hårbehandling. Hårbehandlingen giver dig muligvis flottere hår, men rydder briksen, hvad angår hovedbundsmassage. Novicen overgiver sig til følelsen af genfødte nerveender i hovedbunden.

Undervejs spørger massøren ind til, om hun trykker for hårdt, for blødt, eller tilpas i forhold til mine præferencer. (Der findes for eksempel også en deep-tissue massage, hvis man vil have hårdere tryk). Aire har flere forskellige massager og behandlinger, og flere af dem målrettet par og mærkedage.

Koldt og varmt mødes

Til tilhængere af koldtvandsbadning er der lavet en opstilling, hvor man med få skridt kan gå fra det seks grader kolde vand og over i 40 grader vand. Det får huden til at brænde livskraftigt, og den fornemmelse synes oplagt at være til stede i, mens man drikker et glas cava og får en fyldt chokolade. Så prikker det både på tungen og i huden.

Musikken følger med helt ud i omklædningsrummet, når man tager tøjet på igen. Da wellness-novicen går derfra, føles kroppen mindre som den af en kontorviking, og mere som en afslappet romer. En romer med rank ryg, der er bevidst om, at der i livet også skal være plads til mere end Outlook og dagligvareindkøb.

(Flere dage senere, bliver oplevelsen vækket fra min hukommelse, fordi min hue afgiver en rest af appelsinblomst-duft. Jeg vil tilbage.)

Læn dig tilbage, og se hvad Aire kan tilbyde af massage og termiske bade

Annoncen er produceret 30.05.2022 af Børsen Creative i samarbejde med AIRE Ancient Baths


Forsiden lige nu