KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement
Annoncørbetalt indhold af EuroEyes

Michael Laudrup var kendt for sit overblik: I dag er hans syn igen skarpt

”Det har sandsynligvis været en af mine bedste beslutninger at få en øjenoperation hos EuroEyes. Det har betydet, at jeg nu kan læse og leve helt uden briller. Det er befriende igen at kunne undvære dem,” siger Michael Laudrup. Foto: Jacob Nielsen
”Det har sandsynligvis været en af mine bedste beslutninger at få en øjenoperation hos EuroEyes. Det har betydet, at jeg nu kan læse og leve helt uden briller. Det er befriende igen at kunne undvære dem,” siger Michael Laudrup. Foto: Jacob Nielsen

Som fodboldspiller var han kendt for sit forudseende og magiske blik for spillet. Efter fodboldkarrieren sneg læsebrillerne sig dog ind på legenden, der bøvlede med forringet syn på grund af alderen. Med en simpel operation hos EuroEyes blev Michael Laudrup brillerne kvit, og det skarpe syn vendte tilbage.

Michael Laudrup kigger til venstre, mens han vipper bolden i en blød bue til højre. Afleveringen snyder en nigeriansk forsvarsspiller og sikrer et forspring på flere skridt til Ebbe Sand, der scorer til 3-0 i Danmarks historiske VM-ottendedelsfinale i Frankrig i 1998.

Som aktiv fodboldspiller i den absolutte verdensklasse var det ofte som om, Michael Laudrup ikke altid behøvede at bruge sine øjne. Han havde en sjette sans. En fornemmelse for bolden og spillet, der fik ham til tops.

Det har sandsynligvis været en af mine bedste beslutninger at få en øjenoperation hos EuroEyes

Michael Laudrup

I dag er Michael Laudrup 58 år og for længst pensioneret som fodboldspiller. Med alderen kom hans syn, eller mangel på samme, dog i fokus igen. Uskarphed, mørke og gnidret tekst forstyrrede fodboldlegenden i hverdagen. Og et par læsebriller blev hans faste følgesvend – selvom han ofte glemte at tage dem med på restaurant og i det hele taget var lidt træt af sine læsebriller. Michael Laudrup var ramt af alderssyn.

“Så sad jeg der med lyset fra min mobiltelefon for at læse menukortet og se, hvad jeg skulle spise. Jeg sagde altid, når vi kom ud: Det er utroligt, så mørkt der er på den her restaurant. Også selvom det var til frokost,” forklarer Michael Laudrup.


Michael Laudrup 12 beskåret lille.jpg
”Jeg kunne egentlig begynde at arbejde umiddelbart efter operationen med alt det, jeg var vant til fra før operationen – bare uden briller,” siger Michael Laudrup. Foto: Jacob Nielsen

Læsebrillerne er lagt på hylden

I dag behøver han ikke læsebriller, når menukortet skal læses. Faktisk er brillerne lagt helt på hylden. For få år siden gennemgik han nemlig en øjenoperation hos EuroEyes, hvor han fik indsat såkaldte trifokale linser i øjnene. Linserne, der hverken kan ses eller mærkes, har, som navnet antyder, tre fokuspunkter, der gør det muligt for øjet at stille skarpt på både kort, mellem og lang afstand.

“Jeg vidste slet ikke, man kunne få sådan en behandling her. Men da jeg så finder ud af, der er en mulighed for at få en behandling hos EuroEyes, så lå den lige til højrebenet, for at blive i fodboldens verden,” siger Michael Laudrup.

Han hørte i første omgang om EuroEyes fra venner og bekendte, og besluttede sig for at tage kontakt og gå til en forundersøgelse for at få fastslået, om hans alderssyn kunne afhjælpes. Da svaret var positivt, var beslutningen nem at tage.

“Det har sandsynligvis været en af mine bedste beslutninger at få en øjenoperation hos EuroEyes. Det har betydet, at jeg nu kan læse og leve helt uden briller. Det er befriende igen at kunne undvære dem,” siger Michael Laudrup.

De fleste rammes af alderssyn

EuroEyes er en danskejet øjenklinikgruppe med klinikker i både Danmark, Tyskland, England og Kina, og de er specialister i øjenkirurgi. Behandlingen, der permanent kan løse problemet med alderssyn for de fleste, er faktisk ret enkel, lyder det fra Jannik Boberg-Ans, der er øjenkirurg og medicinsk leder af EuroEyes i Danmark, der netop har slået dørene op til en ny klinik i Parken på Østerbro.

“Selve operationen tager omkring 10 minutter på hvert øje. Vi går ind og udskifter øjets linse, der er blevet stiv på grund af alderen, med en kunstlinse, der forbliver fleksibel og klar. Patienten mærker ikke noget under operationen, og behandlingen holder resten af livet,” siger øjenkirurgen, der tilføjer, at patienten i tillæg er beskyttet mod grå stær, og at andre synsfejl og bygningsfejl bliver korrigeret ved samme operation.

Selvom behandlingen har været mulig i mere end 20 år, og teknologien hele tiden forbedres, er der stadig mange danskere, der ikke kender til muligheden. Jannik Boberg-Ans konstaterer tørt, at hvis alle de danskere, der havde behov for en operation, mødte op i klinikken, ville de blive nødt til at overtage hele Parkens areal til operationer.

“Alderssyn rammer alle over fyrre før eller siden. Men heldigvis kan vi nemt løse problemet ambulant, hvor patienten ikke skal indlægges. De kan gå fra klinikken efter indgrebet med et smil på læben og øjendråber til de første dage,” siger kirurgen, der dog understreger, at patienten skal tage det med ro de første par dage, men derefter kan genoptage hverdagen som før.


EuroEyes Michael 02.jpg
Den 24. oktober slog EuroEyes officielt dørene op i deres nye klinik i Parken i København. Siden starten af 1990’erne har øjenkirurg Jørn Slot Jørgensen, stifter og ejer af EuroEyes, opbygget et imperium af øjenklinikker i Europa og Kina. Foto: Jacob Nielsen

Michael Laudrup er enig i, at operationen er simpel. Og da han først havde taget beslutningen om at få indgrebet og var blevet sat ind i fremgangsmåden, var han ikke nervøs.

“Operationen var på ingen måder ubehagelig, og selve indgrebet tager ikke lang tid. Lige efter behandlingen var mine øjne lidt lysfølsomme. Men jeg kunne faktisk se tv og læse avis samme dag. I dag tænker jeg overhovedet ikke over linserne – jeg er bare blevet vant til et liv uden briller,” siger han og tilføjer, at han håber, at andre, der er ramt af alderssyn, får øjnene op for muligheden for behandling.

“Jeg vil til hver en tid anbefale folk, der gerne vil af med deres briller, at få lavet den her behandling hos EuroEyes,” siger Michael Laudrup.

Vil du læse mere om indgrebet mod alderssyn, som Michael Laudrup har gennemgået, så klik her

Annoncen er produceret 28.10.2022 af Børsen Creative for EuroEyes

Forsiden lige nu