SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Annoncørbetalt indhold af Princess Yachts West Sweden/Norway/Denmark

Cannes' mest eksklusive festival har intet med film at gøre

Umiddelbart lyder tidligere fiskerby ikke, som noget der giver plads til over 500 yachts, men Albert-Edouard-molen langs Vieux Port giver en halv kilometer ekstra kajplads at fortøje ved. Foto: Quin Bisset
Umiddelbart lyder tidligere fiskerby ikke, som noget der giver plads til over 500 yachts, men Albert-Edouard-molen langs Vieux Port giver en halv kilometer ekstra kajplads at fortøje ved. Foto: Quin Bisset

Cannes er synonymt med glamour og international filmfestival i maj. Men byen huser faktisk også en anden slags festival, der er mindst lige så eksklusiv og luksuriøs. Under blå himmel glitrer funklende nye yachts om kap med det azurblå vand og et leben på første klasse.

Cannes. For de fleste er det glamour, filmfestival og den postkortskønne strandpromenade, tankerne ledes hen på. Men den franske rivieras glamourøse kystby lægger rent faktisk også navn til en anden og om muligt lige så ekstravagant festival. Navnet siger det næsten alene: Cannes Yachting Festival.

Eksklusiviteten, der med sin dyre superbiler, hyggelige restauranter, barer og luksushoteller i forvejen kendetegner den tidligere fiskerby, får et nøk op, når der mellem den 6. og 11. september afholdes Cannes Yachting Festival, Europas største flydende bådudstilling. Her valfarter nogle af verdens mest succesrige mennesker til byen, nærmere bestemt marinaerne Vieux Port og Port Canto.

Mellem 600 og 700 luksusyachts lægger til ved molerne. I dagtimerne er der guidede fremvisninger af bådene, om aftenen er der middage med musik og underholdning.

”Det er toppen af poppen, folk bliver fløjet i helikopter fra St. Tropez og Monaco for at være med,” siger Pia Bargholz, der er eventmager og vinimportør, og har en båd sammen med sin mand. Hun har besøgt festivalen flere gange for at deltage og opleve livet i havnen, bådene og tendenserne i yachtverdenen.


Princess Yachts 192 let 2.jpg
For nogen er det årets højdepunkt at se på mennesker og både. I 2021 var der over 50.000 besøgende, der kiggede på motor- og sejlbåde. Foto: Quin Bisset

”Festivalen er flagskibet inden for bådmesser: Det er de nyeste yachts, de nyeste farver, interiørløsninger, og så stilen på bådene, som jo også ændrer sig. Man bliver revet med af alle de nye features og gadgets,” siger hun.

Bådproducenterne sætter alle sejl til for at servicere potentielle kunder bedst muligt, og som eventmager finder Pia Bargholz inspiration i at se, hvordan de afholder netop events.

”Det er et show, og det inspirerer at se, hvilket set-up de enkelte mærker har, hvilken musik, de bruger, og hvad de serverer. Dernede er det ikke et spørgsmål om penge, som det er herhjemme,” siger hun.

En del af familien

Et af de store yacht-brands, der hvert år forbereder sig grundigt på bådenes Cannes-festival er Princess Yachts. Her er alle mænd og kvinder på dæk i uniform for at guide gæsterne rundt på de både, de er interesserede i at få vist frem.

”Når festivalen starter, står vi 10 folk klar fra det skandinaviske team til at tage os af de godt og vel 150 skandinaviske kunder som besøger festivalen hvert år. Mange af dem er succesrige erhvervsfolk,” siger Jessica Martinsson, der sælger og servicerer yachts af det velansete mærke Princess Yachts. Hun er på festivalen hvert år for at præsentere mærkets nye modeller.


Princess Yachts 36 let 2.jpg
”Tag derned, og und dig selv den oplevelse at være med,” siger Pia Bargholz, der anbefaler alle at overvære eller deltage i Cannes Yachting Festival. Men skal du med til festerne eller ind i VIP-områderne kræver det en kendisfaktor á la Beckham eller en invitation. Foto: Quin Bisset

Køberne kigger ikke blot på antal køjepladser og badeplatforme, men har ofte også et blik for de muligheder, der er for at netværke blandt andre bådejere.

”Det handler i høj grad om, at køber du en yacht hos os, så bliver du også en del af vores familie. Ofte inviterer vi vores kunder med til sociale events som netop Cannes Yacht Festival,” siger Jessica.

Nogle af de yachts, man kan se på messen, ligger ikke i havnen, fordi de er så store, at man må sejle ud til dem i gummibåd. Prisskiltene følger ofte størrelsen på bådene, og en del af showet er for Pia Bargholz, at der også kommer mennesker med lommer så dybe, at de ”ikke ved, hvad de skal bruge pengene til”.

”Det er jo det sjove, at betragte alle de mennesker, der står og klør sig i håret. Skal vi købe den her eller den anden?” siger hun. I hallen bag havnen kan man i stil med andre messer finde alt, hvad der hører til bådtemaet, inklusiv mahognimøbler og krystalglas til livet på yachten.


Princess Yacht 91 let 2.jpg
Underholdning, private champagnefester med DJ's og bartendere. Der bliver ikke sparet på noget til Cannes Yachting Festival, og er du heldig, kan du være at finde på de VIP-indbydelser, det ofte kræver, for at være med til aftenarrangementerne. Foto: Quin Bisset.

”Men det er jo også for almindelige mennesker med almindelige båd. Det er en inspirerende messe for flere lag, og man kan også købe nye redningsveste, tovværk eller andet til sin egen båd derhjemme,” siger hun.

Hvem køber både i Cannes?

Men hvem er de så? De her mennesker, som besøger Cannes Yachting Festival for at købe en båd.

“99 pct. af vores kunder er privatpersoner, der har bygget en særdeles succesrig virksomhed op. De arbejder ofte meget, og vil gerne skabe særlige minder med familien, når de endelig tager sig tid til at holde fri,” siger Jessica Martinsson.

De tager en forlænget weekend i Sydfrankrig, og bruger et par dage på at vælge en båd på messen, som måske bliver sejlet hjem for dem. Eller bliver liggende i Middelhavet som et sommerhus på vandet.


Princess Yachts 40 let 2.jpg
Der er rig mulighed for at komme ombord på de mellem 600 og 700 yachts, der lægger i marinaerne Vieux Port og Port Canto. En fremvisning kan dog kræve, at du booker en tid på forhånd. Foto: Quin Bisset

Passer festivalen i Cannes ikke lige ind i kalenderen, er der også mulighed for at besøge Copenhagen Boat Show i Ishøj Havn mellem den 25. og 28. August. Her bliver Princess X95 – den største yacht Princess Yachts laver - ikke fremvist, som i Cannes, men det ændrer ikke på, understreger Jessica Martinsson, at den danske pendant til bådfestivalen klart er et besøg værd, hvis man er bare det mindste nysgerrig på yacht- og sejlerliv.

Den danske bådfestival er i løbet af sin relativt korte levetid blevet noget af et tilløbsstykke for danske såvel som nordiske yacht- og bådentusiaster, og blandt andet derfor stiller Princes Yachts med flere både end nogensinde før.

Pia Bargholz er enig i, at den danske pendant klart er et besøg værd, men det er og bliver Cannes’ yachtfestival, der for hende står som det ypperste inden for yachtfestivaler.

”Cannes festivalen er bare imponerende. Som bagtæppe har du den hyggelige gamle by, den franske rivieras eksklusivitet og hele middelhavsstemningen med det gode vejr. Det gør det til den lækreste, mest eksklusive og luksuriøse festival over dem alle.”

Læs mere om Cannes Yachting Festival eller en af de andre bådfestivaler, Princess Yachts deltager i

Annoncen er produceret 22.08.2022 af Børsen Creative i samarbejde med Princess Yachts West Sweden/Norway/Denmark

Forsiden lige nu