Leasingfirma vil omsætte bankens minusrente til kundegevinst
Foto: muusfoto

Leasingfirma vil omsætte bankens minusrente til kundegevinst

Hvis du har penge stående til minusrenter, så tilbyder fleksleasing en måde at konvertere den negative rente til et positivt afkast. Modsat, hvad mange tror, kan man godt lægge en markant større udbetaling på en leasingbil, end eksempelvis 10 pct. "Når Nationalbanken sidder og river dine penge over, er det jo for at motivere dig til at investere," siger leasingudbyder.

Det negative rentemiljø på opsparing åbner for billigere leasing.

Den efterhånden udbredte negative rente, der er slået i gennem i flere danske banker, åbner for billigere muligheder i leasingbranchen. For har du alligevel opsparing hvileløst stående i banken til negativ rente, kan du lige så godt optimere privatøkonomien i bilparken ved at øge din første udbetaling på en fleksleaset bil. 

Det siger Ulrick Havndrup, der er salgsdirektør i Scanleasing, der specialiserer sig fleksleasing (leasing, hvor leasingtager skal anvise køber efter endt leasingperiode, red.).

"Når nationalbanken sidder og river dine penge midt over, er det jo for at motivere dig til at investere. Med de negative renter søger folk større udbetalinger på bilerne. En leasingbil er ofte en kombination af en udbetaling på dag et og en efterfølgende månedlig ydelse," siger Ulrick Havndrup og fortsætter.

"Mange har penge stående, og så vil de hellere lægge en større udbetaling, så de kan få en lavere månedlig ydelse. Det giver også en totaløkonomisk besparelse på leasingkontrakten," siger han. (Se grafik længere nede, red.)

Spar dyr rente
Nationalbanken har for tiden en rente på -0,75 pct. for indlånsbeviser, mens en gængs bank i top fem, målt på størrelse, ifølge deres hjemmeside har indført negativ rente på -0,75 pct. på indeståender over indskydergarantien på 750.000 kr.

Humlen er, at de penge, det koster penge at have stående i banken i stedet kan bruges til at nedbringe totalomkostningen ved at flekslease en bil. For de flere penge, man bruger til udbetaling, nedbringer det beløb, der skal forrentes.

Her hjælper det at vide lidt om, hvordan leasingfirmaet finansieres.

Lån koster renter
Når det kommer til fleksleasing skal leasingfirmaet bruge kapital til at købe den bil, du vil lease. Den kan de få ved at låne penge i en bank til almindelig rente, købe og processere en bil, som en kunde så leaser.

(Teksten fortsætter under billedet, red.)
 
Salgsdirektør i Scanleasing Ulrick Havndrup ser muligheder i minusrenter. Kunder kan konvertere tabsgivende indestående i banken til en bedre handel på en fleks-leaset bil.-muusfoto

Det større indskud på dag et betyder i praksis, at leasingfirmaet skal låne færre penge til bilkøb i banken. Det forrentede beløb formindskes således, hvilket er en fordel, da de fleste långivere i forvejen betragter billån som risikable: Alle ved, at de fleste biler falder i værdi.

Ved at finansiere en mindre grad af bilen, falder bankens risiko, og det bliver til en bedre rente. Men modsat, hvad mange måske tror, er balancen mellem udbetaling og månedlig ydelse for at flekslease en fleksibel størrelse, og derfor kan du flytte nogle af dine udgifter frem og slippe med at betale mindre for bankens finansiering. 

Over indskydergarantien
I regne-eksemplet nedenfor kan du se, hvordan en besparelse kunne se ud på to forskellige modeller – den evigt populære Porsche 911, som i 25 tilfælde kom på plader i år. Den anden er den populære Audi A6, som der blev registreret 1576 af, år-til-dato.

Det ser således ud (Teksten fortsætter under grafikken, red.).
 

I ovenstående tilfælde er restværdien uændret uafhængig af, hvor meget du lægger i udbetaling. Og som Ulrick siger, så forgår minderne om tiden med en dejlig bil ikke, som pengene i banken.

"Vi ser vore services som en investering i positive oplevelser. De penge nationalbanken river over får du aldrig igen, oplevelser har du for evigt. Det må alt andet lige være sjovere at sidde bag rattet af sine penge, end at se dem fordufte ud i ingenting."

Se hvordan du leaser en bil hos Scanleasing

Annoncen er produceret den 28.10.2019 af Børsen Creative i samarbejde med Scanleasing

AnbefaletForsiden lige nu


J.P. Morgan lancerer aktivt forvaltede ETF'er til private

Tryg tjener over 1 mia mere end i 2018 og udbetaler ekstraordinært udbytte

Danfoss i kæmpeopkøb: Overtager hydraulikforretning for mere end 20 mia kr

Fokus på Genmab og regnskabsaktuelle Tryg i lettet marked

Trump lægger op til flere handelsaftaler

Boligsalget 2019 slår rekord: "Ekstraordinært år på boligmarkedet"

Analytiker: Tryg kan se frem til en lille grøn start - men buen er for spændt

Mens du sov: Netflix og IBM overgår forventningerne - aktierne stiger i efterhandel

Morgenbriefing: Virksomheder har koks i klimaregnskabet, Danfoss i kæmpeopkøb