Tiden er kommet til ultraskarpe billeder. Derfor skal du investere i kvalitets-tv'et

Tiden er kommet til ultraskarpe billeder. Derfor skal du investere i kvalitets-tv'et

Sommeren er over os, der er fodbold på programmet, film og tv i lange baner, og du har muligheden for at se hele molevitten i den skarpeste kvalitet tv-teknologien har at tilbyde. Nye muligheder vinder frem, og billedet på skærmen er blevet skarpere end nogensinde.

Vi har fået digitale tv-signaler, fladskærme og indhold i ekstremt høj opløsning. Det hele er sket henover en periode på lidt over ti år. Før 2006 var et tv et stort skrummel med et grynet billede, som ingen i dag kunne forestille sig at gå tilbage til.

Nu er normen en ultratynd skærm på 75 tommer med det, der kaldes Ultra High Definition-opløsning. Større skærme kræver større opløsning, og større opløsning giver større oplevelser. Derfor er ultra høj opløsning næsten et krav for de fleste tv-brugere i dag, mener Magnus Nilsson, der er Technical Product Manger i Samsung.

"Traditionelt tænker man mest på dem, der elsker sport, og det er sandt. Med et skarpt billede kan man følge med i alt, der sker på banen eller skibakken. For det meste bedre end dem, som selv er til stede ved eventet," siger han.

Men det er dog ikke kun sportsfans, der har brug for et godt billede.

"Et stort tv med et rigtig godt billede er mindst lige så ønskeligt for filmelskere. Dagens fantastiske filmproduktioner med eventyr og action blev næppe skabt til bare at blive set på en telefon. For at få instruktørernes intentioner vakt helt til live, kræver det høj billedkvalitet."

Ultra HD er allerede et must

Læs ordet "Ultra High Definition" grundigt.

Det er ikke svært at se på den betegnelse, at der er tale om et skarpt billede. Da High Definition (HD) blev standard, var det et helt gevaldigt skridt opad i billedkvalitet, som betød, at det blev utænkeligt at gå tilbage til Standard Definition (SD).

Med Full HD-opløsning beskuer man et skærmbillede med 2 millioner pixels. Med Ultra HD kan man gange det tal med fire, så vi lander på 8 millioner pixels.

8 millioner pixels er der altså tale om. Og det er faktisk ikke alene et gevaldigt boost, men også en nødvendighed, mener Magnus Nilsson.

"I mellemtiden har vi også valgt at købe større og større skærme, og det stiller i sig selv stigende krav til billedkvaliteten, da et stort billede hurtigt kan vise sine mangler, hvis opløsningen ikke er højt nok på de mange tommer," siger han.

Er man sportsfan, så er også muligt gennem at se sommerens største sportsbegivenheder i Ultra HD. Og det bliver faktisk første gang, man kan opleve det danske fodboldlandshold i den opløsning på dansk tv.

Quantum Dot er prikken over i'et

De fleste tv bruger i dag LED-teknologien, som er en belysningsmetode til tv-skærme, der har erstattet lysstofrør.

Samsung har dog taget denne teknologi et skridt videre med sin helt eget bud på en ny version af den.

Den kaldes Quantum Dot, og findes i alle Samsungs testvindende QLED tv. Den anvender de såkaldte quantum dot partikler i nanostørrelse samt det effektive LED-lys for at skabe grundfarverne, som altid er rød, grøn og blå.

"Quantum dot har den unikke egenskab, at den afgiver sit eget lys, når der tilføres lysenergi. Bølgelængden og dermed farven på dette afgivne lys bestemmes af størrelsen af partiklen. De fremstilles med stor præcision og giver meget rene farvekomponenter på særligt rød og grøn. Det blå lys opnås direkte fra LED-lyskilden. Og da det er en ikke-organisk teknik, har den et meget langt liv og er naturligt resistent overfor indbrændinger," siger Magnus Nilsson.

Det vil altså sige, at der kan ses tv mange timer i streg uden at være bange for fastfrosne billeder. Samtidig sørger Quantum Dot for, at selv når sommersolen står ind gennem vinduerne, eller mørket er faldet på, så er det stadig lige let at se, hvad der foregår på skærmen.

"Det er noget, der er meget velkommen her i Nord, hvor vi både har mørke vintre og lyse somre med sollys på værelset til langt ud på aftenen," siger Magnus Nilsson.

Vil du også se sport og film i UHD? Så kan du se udvalget af Samsungs QLED TV her.

Denne annonce er produceret af Børsen Creative i samarbejde med Samsung

Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


Udskydelse af nye boligskatter kan koste boligejere 9 mia kr

800.000 boligejere må vente længere på 14 mia

Dansk advokat sigtet for skattefusk for 161 mio kr

Kammeradvokaten: Russisk minister var ejer af fond på Bermuda - ikke dansk advokat

Microsoft trumfer forventningerne til omsætning og bundlinje

Ørsted-partnerskab indgår 25-årig OREC-aftale i New York

Udskudt boligskat kan give projektsalg et løft

Veganeraktie fortsætter kursfaldet - på frygt for aktieudsalg

Jysk Fynske Medier skærer 150 stillinger i spareplan