Stor, større, størst: 5 gode grunde til at eje et stort TV

Stor, større, størst: 5 gode grunde til at eje et stort TV

Er større altid bedre? Sandsynligvis ikke i alle sammenhænge, men når du kigger på TV, så har skærmens størrelse utroligt meget at sige for oplevelsen. Faktisk er der udelukkende fordele at hente ved at investere i flere tommer.

Henover de seneste to årtier har tv-teknologi udviklet sig drastisk. Ikke alene er skærmene blevet tyndere, flottere og bedre til at fremvise de levende billeder. Der er også blevet større.

Og der er ikke noget der tyder på, at den udvikling ikke fortsætter. Måske husker du, hvordan et 32 tommers TV engang var det største, man overhovedet kunne erhverve sig. I dag er det tæt på at være størrelsen på en almindelig computerskærm.

Og i øjeblikket udvikler størrelserne sig markant år for år, hvis man spørger Magnus Nilsson, der er Technical Product Manager i Samsung.

Sidste år var 55 tommer TV en norm. I år bliver det 65. Og næste år følger vi sandsynligvis samme kurve og kommer op på de 75 – det findes selvfølgelig allerede, men er ikke lige så udbredt. Og der er ingen grund til at tro, at størrelsestrenden ikke vil fortsætte, så længe teknologien og mulighederne følger med.

Det er ingen hemmelighed, de fleste elsker at gå i biografen og se film, fordi oplevelsen på det enorme lærred bare er bedre. Og det er den samme oplevelse, der hele tiden kommer tættere og tættere på at blive mulig inden for hjemmets fire vægge.

For alle vil vel have en større skærm, ikke sandt?

Her er Magnus Nilssons fem gode grunde til, at et større TV er bedre end et mindre TV:

1. Jo større TV, jo bedre oplevelse

Med en stor skærm føles det som om du selv tager del i det, der foregår for øjnene af dig! Om det er den seneste superheltefilm med de vildeste special effects, eller den næste afgørende landskamp i fodbold, så er der altså bare en helt anden mulighed for indlevelse, når man har en stor skærm foran sig.

Kombinationen af stor skærmstørrelse, eminent billedkvalitet og krystalklare detaljer betyder, at du virkelig kan sætte dig helt tæt på dit TV og indleve dig i, hvad der foregår på skærmen.

Du kan altså nyde film og serier præcis som instruktørerne ville have, de skulle nydes eller opleve de helt store sportsbegivenheder på bedre manér end dem, der rent faktisk har købt billet til stadion.

2. Et stort TV behøver ikke fylde

I hvert fald ikke så meget, som man skulle tro. Skærmen er stor, ja, men med den konstante teknologiske udvikling er det i dag sådan, at alt det omkring skærmen fylder intet. Det er lettere end nogensinde at hænge sit TV op på væggen, uden at det ser klodset ud.

Samsungs QLED TV er designet til vægophæng og til at camouflere sig så elegant som muligt. Med en ny måde at hænge tv'et op på kommer det så tæt på væggen, at det kan forklæde sig som et maleri.

Desuden behøver QLED TV der har den såkaldte Invisible One Connect-funktion kun ét kabel – og det er transparent og diskret.

Og så kan man gemme alle andre medier tilhørende TV'et et helt andet sted hen ved hjælp af en One Connect Box. Dette eliminerer behovet for at have et TV-møbel tæt på TV'et selv.

Så man skal ikke lade sig skræmme af et stort TV – det kan faktisk være en smuk indretningsdetalje. Især med nye funktioner som "Ambient Mode", som TV'et vise et skærmbillede, der blender diskret ind med den baggrund, det hænger på. Det kan endda også imitere resten af væggen, hvis tapetet er mønstret.

3. Større billeder gør detaljerne tydeligere

Det er ingen udfordring at læse underteksterne, når hovedkarakteren siger filmens vigtigste replik, se hvor længe der er tilbage af kampen eller præcis hvor din fjende befinder sig, når du spiller konsolspil – så længe din skærm er stor.

Detaljer er vigtige. Og når man først har fået sans for at kunne se alle detaljer på sit skærmbillede uden problemer, så bliver det svært at gå tilbage til en mindre skærm.

4. Store skærme elsker selskaber

Der er ikke noget som at nyde en god film, et godt show eller en god fodboldkamp med de mennesker, man allerbedst kan lide.

Men det bliver endnu bedre rundt om en stor skærm. Større skærme skaber altid en god atmosfære og er bare sjovere at samles om. Tænk bare på, hvor mange mennesker der sidder i en biograf, eller hvor mange der elsker at se sport på "storskærm".

5. Høj opløsning bliver flottere på flere tommer

Store skærme kan ofte vise billeder smukkere. Fx kan Samsungs QLED TV i alle størrelser fremvise indhold i 4K-opløsning, hvilket gør billedet smukt og skarpt uanset hvor tæt på den store skærm, du sidder.

Og det er bare nemmere at sætte pris på et superskarpt billede, når skærmen er større. For du kan sætte dig tættere på uden at kvaliteten daler.

Savner du et større TV? Så kan du se hele udvalget af QLED TV for 2018 lige her.

Denne annonce er produceret af Børsen Creative i samarbejde med Samsung

Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


Nye bagmænd afsløret: Ukendt amerikansk duo trak milliardbeløb ud af Skat

Ølguru åbner for et salg af livsværket: "Jeg står ved en skillevej med Mikkeller"

Her er vinderen af Børsens aktiespil: Sådan forvandlede jeg 500.000 kr til 2,7 mio kr på ti uger

Nordeas rentesmæk til rige åbner sluser for småbanker

Rockwool skuffer på forventninger til vækst - men holder momentum på profitten

Somersbys ansigtsløft giver igen tocifrede vækstrater

Rekord-eksport til Kina løfter Danish Crown: "Der vil gå flere år før det rigtig vender derude"

Peter Warnøe gør klar til comeback: "Jeg har været rigtig ked af sagen og har lært en meget vigtig lektie om at holde bedre orden i mine ting"

Britisk valg: Her er Labours "radikale" valgprogram