TV'et er hjemmets nye kamæleon

TV'et er hjemmets nye kamæleon

Fjernsynet fylder mere og mere derhjemme, fordi vi ganske enkelt elsker underholdning på storskærme. Men når et tv kommer op i en vis størrelsesorden, kan det forstyrre hjemmets indretning. Det kan dog undgås med et tv, der kan camouflere sig på en kreativ måde.

"Det er da et pænt maleri, du har fået," siger dine gæster til dig, da de træder ind i din stue og beskuer firkanten, der hænger på væggen med et flot motiv af nogle bjergtoppe.

Du takker og trækker lidt på smilebåndet, mens du fortæller, at det faktisk ikke bare er et maleri, men rent faktisk en skærm. Et tv der bare har formået at iklæde sig resten af stuen på stilfuld manér.

Og netop denne evne bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at vores skærme bliver større og større. Og større bliver de. Det koster endda heller ikke længere skyhøje summer at investere i en skærm på 65 eller endda 75 tommer.

Fra producenternes side er der allerede fokus på at gøre tv'et til en helt integreret og stilrigtig del af ethvert hjem. Hos Samsung står netop dette aspekt højt på dagsordenen – især i det nye lineup af QLED TV for 2018.

 

"Når det handler om tv, så er større altid bedre. Det er jo grunden til, at vi i første omgang byggede biografer med enorme lærreder. Men når man slukker sit tv og ikke bruger det, vil man naturligvis helst ikke have, det optager en enormt stor plads i hjemmet. Så jo mere man kan få tv'et til at blende ind med sine omgivelser, jo mere attraktivt bliver det at få en større skærm," siger Magnus Nilsson, der er Technical Product Manager i Samsung.

Selvom billedkvaliteten på et tv selvfølgelig altid vil være afgørende, så vil det altså ikke være det eneste, man bør kigge efter, når man fremover går ud for at kigge på et nyt tv.

Et vægmaleri uden ledningsvirvar

Magnus Nilsson mener nemlig, at designet også vil få stor indflydelse på købsbeslutningen.

"Når man spørger folk, hvad de kigger efter, når de køber nyt tv eller ny bil for den sags skyld, så er det i højere grad kvalitet frem for design, der er vigtigt. Men design spiller helt klart også en rolle," siger han.

Samsungs QLED TV er derfor også mestre i at blende ind med sine omgivelser. Det gør de blandt andet ved at camouflere sig som billeder eller malerier eller endda ligne din væg. Det kan alt sammen lade sig gøre ved hjælp af en funktion kaldet "ambient mode".

"Har man en ensfarvet væg, kan man altid vælge en baggrund, der kommer så tæt på den farve som muligt ved hjælp af justeringer i lysstyrken og farvetemperaturen," siger Magnus Nillsson.

 

Men magien sker for alvor, hvis man har en mønstret væg.

"Har man et mønster på væggen, der gentager sig, så kan man tage et billede af tv'et og den del af væggen, det hænger på, og derfra kan man så få tv-skærmen til at imitere det mønster, væggen har. På den måde bliver tv'et ét med væggen. Og så kan man vælge et billede eller noget information, såsom vejret, at blive vist på denne baggrund," fortæller Magnus Nilsson.

Glem roderiet

Men bliver det ikke svært med alle de andre ting, man har knyttet til sit tv? Det ville tage lidt af magien af, hvis der under det camouflerede tv stadig var ledninger og et bord med plads til spillekonsoller, tv-bokse eller andre medier.

Men den slags er heldigvis heller ikke længere nødvendigt. Løsningen fra Samsung er her en One Connect Box. Det lyder måske selvmodsigende med endnu en boks oveni de andre, men det særlige ved denne er, at den kan håndtere de fleste tilslutninger til tv'et på ét sted.

"Man tilslutter alle sine andre medier til denne ene boks, hvilket i sidste ende vil sige, at man kun har én ledning hen til sit tv. Og så kan man placere One Connect-boksen hvorend man vil – helt op til 15 meter væk fra selve tv'et," forklarer Magnus Nilsson.

Ejer du flere af disse medier, måske YouSee kabel-tv, Apple Tv, Xbox, PlayStation, Blu-Ray og så videre, så kender du måske også til problemet med at have fem forskellige fjernbetjeninger liggende på dit sofabord. Og det er selvfølgelig fire for mange. Og det ved QLED TV'et godt.

 

Derfor kan det registrere alle disse medier og vide præcis, hvornår du bruger dem. Og til det behøver du kun den fjernbetjening, som hører til tv'et.

Jo større skærm, jo større behov

Alle disse funktioner til sammen bliver helt nødvendige at videreudvikle og forfine jo større skærmene bliver. Og vi er især glad for store skærme her i Norden ifølge Magnus Nilsson.

"Tendensen til større skærme følges ad i både Norge, Sverige, Finland og Danmark. Det har meget at gøre med, at vores huse også er store. Vi sætter i år større fokus på 75 tommer-skærmene," siger han.

Men bliver de en dag endnu større end dét?

"Ja, det er faktisk meget muligt. Vi skal bare opfinde teknologien til at gøre det muligt. Hvis jeg kunne lade hele min ene væg være et tv, så ville jeg da gøre det! En større skærm gør bare oplevelsen bedre. Man tager næsten selv del i det, der foregår på den," siger Magnus Nilsson.

Kan du se en plads til Samsungs QLED TV i din stue? Så kan du få overblik over udvalget her.
Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


Udskydelse af nye boligskatter kan koste boligejere 9 mia kr

800.000 boligejere må vente længere på 14 mia

Dansk advokat sigtet for skattefusk for 161 mio kr

Kammeradvokaten: Russisk minister var ejer af fond på Bermuda - ikke dansk advokat

Microsoft trumfer forventningerne til omsætning og bundlinje

Ørsted-partnerskab indgår 25-årig OREC-aftale i New York

Udskudt boligskat kan give projektsalg et løft

Veganeraktie fortsætter kursfaldet - på frygt for aktieudsalg

Jysk Fynske Medier skærer 150 stillinger i spareplan