Én arbejdsplads er ikke længere nok
Kontorlandskaber behøver ikke være sterile og kliniske omgivelser. Foto: Regus PR

Én arbejdsplads er ikke længere nok

Fremtidens skrivebord står ikke kun et sted. Det mener mange danskere, men det stiller store krav til virksomhederne, som skal finde nye løsninger, der imødekommer medarbejdernes ønsker om forskellige arbejdssteder og fleksible arbejdstider.

Flere og flere danskere stiller krav om den fleksible arbejdsplads. De ønsker en alsidig hverdag, der ikke nødvendigvis ligner den foregående, og det har nu fået flere store virksomheder til at sætte fleksibilitet på dagsordenen både i forhold til tid og sted.

Københavns Kommune har tidligere i år vedtaget, at de vil forsøge sig med fleksibel arbejdstid, og flere andre kommuner bebuder, at de også vil tage stilling til det.

Flytbart kontor

En anden måde at skabe fleksibilitet i hverdagen er ved at udfordre den traditionelle fysiske arbejdsplads.
Hvis virksomheden tilbyder alternative kontorløsninger giver det medarbejderne en større medbestemmelse og direkte indflydelse på deres hverdag.

Noget tyder da også på, at den fysiske placering af kontoret har stor betydning for danskerne. En undersøgelse om danskernes arbejdsvaner fra Analyse Danmark viser nemlig, at 6 ud af 10 (61 pct.) engang i mellem eller ofte arbejder andre steder end deres faste arbejdsplads.

Undersøgelsen viser også, at tiden væk fra den faste arbejdsplads er dyrebar for danskerne. Således svarer over halvdelen af de adspurgte (54 pct.), at muligheden for at kunne arbejde væk fra deres faste plads er vigtig eller meget vigtig.

Hele verden er dit kontor

Ønsket om fleksible arbejdspladser mærker man også hos Regus, der udbyder fleksible kontorløsninger med 3000 kontorhoteller på verdensplan. De har 16 kontorhoteller alene i København og omegn, og udviklingen har fået dem til at udvide med endnu to kontorhoteller i Odense og Aalborg.

Patrik Ölvebäck, Country Manager hos Regus i Danmark og Sverige, er glad for at kunne imødekomme danskernes efterspørgsel på skriveborde og arbejdspladser.

"Med tilføjelsen af de seneste to kontorhoteller kan vi tilbyde både selvstændige og virksomheder i hele Danmark et verdensomspændende netværk af kontorløsninger, der sikrer nem og effektiv adgang til at arbejde, hvor man vil, og når man vil – og dermed ikke kun i én enkelt by – eller ét enkelt land for den sags skyld."

Flere arbejdspladser - én service

En af kunderne, som benytter sig af Regus' danske kontorhoteller, er Flemming Qvist, CEO for headhunterfirmaet, Qvist Search. Han bruger muligheden for det flytbare kontor:

"Regus giver mig og mine medarbejdere en unik mulighed for at arbejde i hele landet og dermed møde kunderne, hvor de er. Samtidig er jeg garanteret den samme kvalitet af service i både Danmark og udlandet. Det giver en frihed til at fokusere på selve forretningen og ikke alt det administrative, såsom lejekontrakt, rengøring og logistik. Det ser jeg som en fordel for især de mindre virksomheder, der ønsker vækst", siger Flemming Qvist.

Moderne mennesker er på farten

Med næsten 30 års erfaring i fleksible arbejdsløsninger, tror Country Manager Patrik Ölvebäck også, at denne trend er kommet for at blive:

"Vi kommer bestemt til at se mere til den fleksible hverdag. Danskerne er blevet mere mobile, og vi arbejder oftere på farten. Derfor har vi også behov for flere drop-in løsninger, hvor vi kan øge vores produktivitet og opleve friheden ved at skifte de faste rammer ud med en mere fleksibel kontorløsning. Det er også derfor, vi udvider vores koncept," tilføjer han.

OM REGUS

Regus er verdens største udbyder af fleksible kontorløsninger, med et netværk på 3000 centre i mere end 1.000 byer i over 100 lande, som betjener 2,3 mio. medlemmer. Regus' kunder omfatter nogle af de mest succesrige iværksættere, enkeltmandsvirksomheder og milliardvirksomheder. Ved hjælp fra vores udvalg af kontorindretninger samt vores stigende antal mobile og virtuelle kontorer og nødarbejdspladser i forskellige prisklasser, hjælper Regus personer og virksomheder med at arbejde lige præcis hvor, når, og hvordan det passer dem. Regus blev grundlagt i Bruxelles, Belgien, i 1989, har base i Luxembourg og er noteret på børsen i London. 

Få den succesfulde iværksætter, milliardærvirksomheden og international medarbejdere som naboer


Artiklen er produceret af Regus 24.10.17 og redigeret af Børsen

AnbefaletForsiden lige nu


Magtkamp splitter Sydbank-bestyrelse

Aktier: "Skuffende" Fed-melding vendte minus til plus på Wall street

Danske Bank: Sådan skal du investere ovenpå FEDs rentemelding

Lunde: Sydbank vil være selvstændig - det bliver dyrt

Apple vs Vestager: Vigtig styrkeprøve om 13 mia euro

Fed-chef: "Udsigterne er fortsat positive trods modsatrettede vinde"

Chefstrateg: Trump-tweet giver ingen mening - Powell er klar til at reagere

Trump raser mod Fed: Intet mod, ingen fornuft, ingen vision

Finanshus erkender: Udstedte 80 fejlfyldte skatteattester til pensionskassers refusion af udbytteskat for trecifret millionbeløb