Kom indenfor i Verdens Bedste Business Class
På Verdens Bedste Business Class kan sædet omdannes til en seng, så du kan komme ned at ligge, når du skal sove. Som en del af oplevelsen får du endda tilbudt en pyjamas. Foto: Qatar Airways

Kom indenfor i Verdens Bedste Business Class

Kåret til Verdens Bedste Business Class og på højde med at flyve første klasse hos konkurrenterne. Innovative løsninger kombineret med et højt serviceniveau er forklaringen.

"Velkommen ombord, mit navn er Natasja, og jeg er stewardesse her på Business Class. Har du lyst til en velkomstdrink?"

Personalet står nærmest i kø for at byde rejsende på Qatar Airways' nye Business Class-løsning kaldet Qsuite indenfor.

Som det første møder man stewardessen, og siden kommer kabinens "supervisor" forbi og siger goddag, mens de fortæller, at man som passager blot skal sige til, hvis man mangler noget.

Paradoksalt nok. For der mangler ikke noget i Qatar Airways' Qsuite.

Det fremadstormende flyselskab med base i Doha, der er hovedstad i ørkenstaten Qatar, er kåret som verdens bedste, når det kommer til kunsten at sammensætte et Business Class-tilbud til rejsende, der har lyst til lidt mere. Uanset om man rejser privat eller i embedsmedfør.

Daniel Goz har rejst i det meste af verden og testet de fleste flyselskabers Business Class-tilbud på rejsebloggen "Nonstop Dan", og han er begejstret for det niveau, som mødte ham hos Qatar Airways.

"Hvis der findes et flyselskab, hvor det er værd at betale lidt ekstra for at flyve på Business Class, så er det hos Qatar Airways. Her minder oplevelsen om den, man får på første klasse hos andre flyselskaber," lyder den overordnede bedømmelse fra Nonstop Dan.

Hvad får man så for pengene, hvis man booker billet på Business Class-niveau hos et moderne flyselskab? Det ser vi nærmere på her.


Føl dig velkommen

I virkeligheden begynder oplevelsen ikke i flyet, men allerede i lufthavnen, hvor man som rejsende på Business Class kan nyde ventetiden i en af Qatar Airways' lounges.

Uanset om det er i Paris, Beirut, London eller måske hjemmebanen Hamad International Airport i Doha, så bliver man som gæst mødt af elegante, velindrettede omgivelser i flyselskabets lounges. Med adgang til eksempelvis et friskt brusebad og lækker mad, så er der alle muligheder for at blive frisket op inden afrejsen. Den helt særlige atmosfære og høje grad af service er et besøg værd alene.

Naturligvis kan man også finde ro til at fordybe sig i arbejde eller læsestof, inden gaten kalder.

Den afslappede og hjemlige fornemmelse i loungen og det efterfølgende møde med det imødekommende personale i flyet gør, at man med det samme føler sig godt til mode. Og ikke mindst: Man føler sig velkommen fra begyndelsen.

"Det er de små detaljer, der gør, at servicen på Business Class hos Qatar Airways er sammenlignelig med den, man møder på første klasse hos andre selskaber. Man får eksempelvis en værtinde, som tager hånd om dig på hele rejsen, tiltaler dig ved navn og tager sig tid til at tale med dig," fortæller Nonstop Dan.


Indretningen

Business Class er indrettet ekstremt elegant. Lækre materiale, små designmæssige detaljer og så bare det faktum, at man virkelig har plads til at være, plads til at lægge ting fra sig, plads til at indrette sig og ikke mindst: plads til at strække benene og slappe af.

Som rejsende får man sit eget rum med en dør, der kan skubbes for, så man kan sidde helt ugeneret.

Foran sig har man et rummeligt bord, et væld af stik til at oplade telefoner, laptops eller andet og ikke mindst en stor skærm, der kan levere underholdningen undervejs.

Rejser man med Qatar Airways eksklusive Qsuite-kabine, så kan man med god grund glæde sig til, at det bliver tid til at sove. Hurtigt omdannes sædet til et privat rum med en sammenklappelig seng, så man har mulighed for at sove som på et hotelværelse. Her tilføjer det luksuriøse sengetøj og tilbuddet om en sovepyjamas også sit til oplevelsen.

Indretningen er lavet så fleksibel, at de enkelte rum kan åbnes mod hinanden, så man kan holde et møde eller være sammen med familie og venner på tværs af rummene.
 
I Qsuite kan sæderne omdannes til en seng. Kabinen kan omdannes til en to- eller firesengsstue, hvis du rejser med eksempelvis familien. Der er desuden installeret et avanceret LED-lys, der via forskellige lysstyrker undervejs medvirker til, at rejsende tilpasser sig de skiftende tidszoner og på den måde kommer mere udhvilede og friske frem. Foto: Qatar Airways

Maden


Det høje niveau holder også, når det bliver spisetid. Og hvornår er det egentlig spisetid ombord på et fly?

Det bestemmer man selv, når man rejser på Business Class hos Qatar Airways. Med konceptet dine-on-demand er man fri til at bestille fra et fyldigt menukort, når sulten melder sig. Eller når man bare lige trænger til en snacktallerken til den lille sult, måske en friskbrygget cappuccino eller friskbagt brød.

"Det, der virkelig adskiller Qatar Airways fra andre selskaber, er niveauet. Alt fra servicen til maden ombord fortjener status som femstjernet," mener Nonstop Dan.
Qatar Airways flyver i stort set hele verdenen med hovedvægten på destinationer i Asien, Mellemøsten og Europa. Det afspejles også i menuerne, der er kunstnerisk anrettet som på de fineste restauranter og bredt sammensat fra arabisk morgenmad over asiatiske risretter til burgere eller måske couscous med grøntsager. Mulighederne er mange. 

Som ledsager til maden kan man eksempelvis vælge fra et vinkort med et bredt udvalg, som nok kan tilfredsstille selv den kræsne vinkender - og uanset om man er til rød, hvid eller bobler.

Det hele bliver serveret på et bord dækket med dug, rigtigt bestik og hyggelys som akkompagnement. 

 
På Qatar Airways business class har man indført konceptet dine-on-demand. Det betyder, at du selv bestemmer, hvornår du vil spise. Og hvad du vil spise. Det er blot at vælge fra det fyldige menukort. Foto: Qatar Airways

Underholdningen


Qatar Airways flyver i dag til mere end 160 destinationer, og der tilbringes ofte mange timer i flyene. Med 17,5 times flyvning er ruten fra Auckland i New Zealand til Doha i Qatar den længste rute, og selvom det ofte er kortere ture end den, der flyves, så er det fantastisk at kunne læne sig tilbage i de ekstra brede sæder, strække benene ud i den behagelige fodstøtte og tænde for skærmen foran sig.

Her vælter en verden af underholdning ud. Med 4.000 forskellige underholdningstjenester og et bredt udvalg af prisbelønnede film er det bare at vælge, hvad man vil bruge tiden på.

Har man brug for at arbejde, er det ikke noget problem. Med wifi-forbindelse kan man tilgå mails og kommunikere med omverdenen, så rejsetiden kan bruges effektivt.

Der er altså masser af grunde til ikke at kede sig ombord, og når flyet atter sætter hjulene på landingsbanen, så står personalet klar til at tage afsked, og man kan fortsætte frisk og veludhvilet ud i verden. Hvor end man er landet.

Book din tur på Business Class hos Qatar Airways her.

Tag en VR-tur på Verdens Bedste Business Class i videoen her. Du kan gå rundt i kabinen ved at trykke på skærmen:
Annoncen er produceret den 20.01.2020 af Børsen Creative i samarbejde med Qatar Airways.

AnbefaletForsiden lige nu


Energitung industri: Vi når ikke 70 pct-mål

Det er snart sidste udkald: Sælg din bolig til et familiemedlem for halvdelen af markedsprisen

Volvo XC60 med to motorer: Når en grøn bil også må være sjov

Et døgns flyvetur sikrer en vinterferie i to verdener

Dansk kryptomønt giver tårnhøj rente på ny "indlånskonto"

Lars Tvede: Glæd dig – deltagersamfundet vinder frem

85 pct af danskerne ser større hacker-risiko

Over 1600 er døde af coronavirusset siden december

Han kunne ikke få den rigtige creme, så han lavede den selv