Flyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Flyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Rent psykologisk kan en flyvetur i de rigtige omgivelser ombord gøre dig rigtig godt i stand til at arbejde effektivt. For selvom forudsætningerne for arbejdet er anderledes, så behøver det ikke at betyde noget negativt.

På kontoret er du nærmest en fri fugl. I flyet er du fastlåst. Men behøver det være skidt for din evne til arbejde og være kreativ og effektiv?

Det korte svar er nej, hvis man spørger en arbejdsmiljøekspert. Faktisk kan turen i flyet give bedre rammer for nogle typer af arbejde, mens det også kan sætte dig i stand til at fokusere langt bedre end på din vanlige kontorplads.

Vaner og impulser forsvinder i flyet

Bent Würsching er uddannet Cand. Scient. Soc. og specialiserer sig i rådgivning om psykisk arbejdsmiljø hos Arbejdsmiljøeksperten. Og han mener, at grunden til, vi kan arbejde i et anderledes flow på et fly er fordi, vi er drevet af vaner.

"Vi har tre psykologiske systemer, som styrer vores adfærd. Vores vanesystem – dvs. mentale vaner og motorvaner. Så har vi impulssystemet, hvor vores følelser er, og vores drivkraft til at gøre noget. Det sidste system er det målorienterede system, hvor vi har reflekteret tænkning og planlægning," forklarer Bent Würsching og fortsætter:

"Når man sidder på sin almindelige, daglige arbejdsplads, vil der ofte komme en masse vaner og impulser, som vi kender til. Det kan være alle former for små distraktioner, vi får eller giver os hen til. Det kan også være at gå en tur eller pludselig skulle være nødt til at rykke på noget vigtigt, som man bliver pålagt. Men når vi sidder i et fly, ændrer disse forhold sig markant."

Omgivelserne påvirker evnen til at arbejde

Og det gør netop, at de fleste vil kunne fokusere deres indsats i langt højere grad på at arbejde. Særligt hvis det er noget, der er planlagt på forhånd, eller hvis omgivelserne i flyet giver anledning til det. Hvis man altså rejser på business class med et flyselskab, der har indrettet området på den mest optimale måde i forhold til at arbejde, så vil det automatisk blive opfattet sådan, når man kommer derind.

"Når sæderne er indrettet til arbejdet, gør det det kun bedre. Jo mere man taler om pladsen som en arbejdsstation, jo større sandsynlighed er der for, at vi vil se som en sådan. Mennesket er drevet af sine omgivelser, så det vil kunne motivere os, at miljøet i sig selv er arbejdsvenligt," forklarer Bent Würsching.

Flyveturen er bedst egnet til specifikke arbejdsopgaver

Selvom det kan lyde lettere kontroversielt, så kan det faktum, at man er forhindret i at "komme væk", som man må siges at være 10 kilometer over jorden, gøre det lettere at komme ind i et rigtig godt arbejdsflow. Og så er flyvetiden også egnet til bestemte typer af arbejde.

"Man kommer i et andet flow end på et åbent kontor. Sådan noget med at få læst en masse dokumenter eller materiale igennem er flyveturen meget velegnet til. Eller at få ryddet op i sine mails, hvis der er mange af dem, og hvis der skal handles på dem. Ellers er det også et rigtig godt rum til at skrive længere tekster eller lignende," siger Bent Würsching.

Til gengæld skal man også huske at slappe af, når man flyver langt. De færreste kan holde fokus i mange timer ad gangen. Så hvis man skal blive i det gode workflow skal man også huske at koble af en gang i mellem, anbefaler Bent Würsching.

Qatar Airways har en lang række forbindelser til de vækstende østlige markeder. Du kan se mere om mulighederne for at rejse på business class lige her.

Annoncen er produceret den 20.05.2019 af Børsen Creative i samarbejde med Qatar Airways

AnbefaletForsiden lige nu


Hummel udsætter åbning af sine første butikker i Kina på grund af Coronavirus

Analyse: Viruseffekten gør nu for alvor ondt – "lykkelig uvidenhed" afløst af frygt for det ukendte

Coronafrygt sender boligejernes yndlingslån mod lukkekurs

Danske Bank om aktiefald på 3 pct til C25-indekset: "Glasset er stadigvæk halvfyldt"

Myndigheder ser risiko for at coronavirus kommer til Danmark

Se de ti danske aktier som falder mest lige nu

Sydbank: Virusspredning kan stoppe aktiernes rekordridt - men er ikke startskud til en lang nedtur

Tradeshifts værdi er eksploderet på få år: "Vores plan er at gå på børsen i 2021"