Kom endnu lettere 'down under'

Kom endnu lettere 'down under'

Tusindvis af danskere besøger hvert år Australien for at nyde solen, surfe eller backpacke i bushen. Og nye, komfortable fly og flyruter til den fascinerende kæmpeø gør det nu endnu lettere.

Adelaide er en smuk by langs Australiens sydkyst. Det er en by, som ofte står i skyggen af mere kendte steder som Sydney og Melbourne, men det betyder ikke, at Adelaide ikke fortjener et besøg. Faktisk beskrives Adelaide af mange rejsende som en af de aller hyggeligste byer på øen.
Hvis du skulle lægge vejen forbi, er der to steder omkring Adelaide, som du absolut ikke må misse:
Kangaroo Island og vindistriktet.

Kangaroo Island er en ø, som har et unikt natur og dyreliv. Rundt omkring på øen lever der koalaer, kænguruer og pingviner side om side. Store dele af Kangaroo Island er inddelt i nationalparker, hvor blandt andet særlige arter af udrydningstruede kakaduer lever.
Derudover er øen kendt for sin honning. Der har været biproduktion på Kangaroo island siden 1880'erne, hvor bierne blev bragt dertil fra Italien.

På opdagelse i vinlandet
For danskere, der rejser til Australien for at nyde godt af vejret og den gode mad, er et besøg i vindistriktet Barossa Valley helt oplagt. Området ligger godt 70 kilometer nordøst for Adelaide med over 50 vingårde. Der har været vinproduktion i Barossa Valley siden 1800-tallet, hvor primært tyske emigranter slog sig ned i det solvarme område for at ernære sig som vinbønder. Men først lige op til år 2000 fik vinene fra området for alvor et gennembrud på verdensplan, hvor de i dag er meget efterspurgte. Det er særligt vine fremstillet på Shiraz-druerne, der er populære, men også de blå druer Grenache og Mourvedre er eftertragtede.

Drømmestrande langs østkysten
Selvom der findes utroligt mange steder i Australien, som er fulde af eventyr, så er der dog et sted, man ikke bør misse: Sydney. Byen har næsten fem millioner indbyggere og er kendt verden over. Sydney har måske endda en særlig plads i danskernes bevidsthed, fordi byens vartegn, operahuset, er designet af den danske arkitekt, Jørn Utzon.

Desuden har området omkring Sydney, der ligger lige ud til havet, nogen af de bedste drømmestrande, man kan forestille sig. Faktisk er der på kyststrækningen på hele den østlige side af den Australske ø - fra Sydney i syd til Cairns i nord - indtil flere verdenskendte steder, blandt andet Surfer's Paradise og den enorme dykkerattraktion: det gigantiske koralrev, Great Barrier Reef.
Kyststrækningen er på godt 1000 km. og er populær blandt backpackere, som både vil opleve storbylivet i byer som Sydney og Brisbane, og som også vil udforske imponerende naturoplevelser som Great Barrier Reef og bushen i nord.

Til Australien med himlens mest imponerende fly
Drømmer du om at komme til Australien er det både nemt og bekvemt fra Danmark, hvor Qatar Airways op til 18 gange om ugen flyver fra København til Doha og videre fra Doha til flere byer i Australien, herunder Sydney, Adelaide, Melbourne, Perth og Canberra.

Strækningerne flyves med de nyeste og mest komfortable flytyper, blandt andet B787 Dreamliner fra København til Doha og fra Doha til Sydney med luftens kæmpe, A380.

Læs mere om de to flytyper her i artiklen om "Himlens mest imponerende fly".


Denne annonce er produceret af
Børsen Creative i samarbejde med Qatar Airways.

AnbefaletForsiden lige nu


Analyse: Viruseffekten gør nu for alvor ondt – "lykkelig uvidenhed" afløst af frygt for det ukendte

Myndigheder ser risiko for at coronavirus kommer til Danmark

Coronafrygt sender boligejernes yndlingslån mod lukkekurs

Danske Bank om aktiefald på 3 pct til C25-indekset: "Glasset er stadigvæk halvfyldt"

Se de ti danske aktier som falder mest lige nu

Sydbank: Virusspredning kan stoppe aktiernes rekordridt - men er ikke startskud til en lang nedtur

Tradeshifts værdi er eksploderet på få år: "Vores plan er at gå på børsen i 2021"

Falck-topchef: "Vi er langt fra, hvor vi vil være, for vi er afsindigt ambitiøse i Falck"