Adidas-aktie i konfirmandgave lagde kimen til Marcs vilde Amazon-ridt
Foto: Nordnet

Adidas-aktie i konfirmandgave lagde kimen til Marcs vilde Amazon-ridt

Som 13-årig fik Marc Toft to aktier i konfirmationsgave. De lagde kimen til hans store passion for investering. I dag viser han sin portefølje frem til andre interesserede på det sociale netværk Shareville, hvor over 230.000 nordiske investorer kan følge med, når han køber og sælger.

Mens der lå kolde kontanter på klassekammeraternes gavebord ved konfirmationen, så fik Marc Toft aktier i Adidas og Bang & Olufsen af sine forældre.

"Jeg vidste ingenting om investering, men jeg havde de her to fysiske beviser på aktierne stående på reolen. Og så tjekkede jeg kursudviklingen sammen med min far engang imellem. Det lærte mig meget om økonomi, og om hvordan aktiemarkedet fungerer, og hvilken størrelse det er," fortæller 26-årige Marc Toft.

Og mindes, hvordan han sugede til sig, når hans far snakkede om investeringer og aktier med sine venner. Siden er aktierne fra konfirmationen blevet solgt. Pengene er investeret i nye selskaber. Og i dag kan andre aktie-interesserede følge med i hans investeringer, fordi han har lagt sin portefølje ud til frit skue på Shareville, som er et socialt netværk for investorer.

Begejstring for et produkt kan udløse et køb 
Marc Toft beskriver sin investeringshorisont som mellemlang – og når han udser sig nye papirer til porteføljen, så kigger han på performance og på om virksomhedens produkter er aktuelle i fremtiden. Det var også det, der fik ham til at investere i Amazon-aktien tilbage i oktober 2017.

"Jeg boede i New York, og så prøvede jeg Alexa, som er Amazons personlige assistent. Jeg var ret imponeret over deres infrastruktur, da jeg kunne bede Alexa bestille stort set alt - lige fra en uber til almindelige indkøbsvarer med levering samme dag. Så selvom aktien så dyr ud – så var jeg overbevist om, at det var fremtiden. Derfor købte jeg til kurs 960 - og på kort tid fik jeg over 100 procent i afkast. Jeg havde svoret, at jeg aldrig ville sælge Amazon-aktien, men i december fik aktien nogle hug og røg fra omkring 2.000 ned til 1.300 – og så op igen til kurs 1.840, hvor jeg så solgte," husker Marc Toft.

Det er ofte en begejstring over en virksomheds produkt, der får ham til at klikke på købsknappen. Som da han investerede i amerikanske Energous Corporation, der udvikler trådløs opladning af forskellig elektronik.

"Tænk på, at på sigt kan bilen lades op trådløst, mens du kører – eller din telefon, mens du drikker en kop kaffe på Starbucks. Det er en revolutionerende måde at tænke på," forklarer Marc Toft med stor entusiasme i stemmen.

Alligevel har han har ikke længere Energous Corporation i porteføljen.

"Det var dyrt at bo i New York, så jeg skulle bruge pengene og solgte. Lige efter røg aktien fra kurs 8 til 32. Det var selvfølgelig supertræls. Jeg havde ventet i halvandet år på, de skulle have en bestemt godkendelse – og så kom den selvfølgelig lige efter, jeg havde solgt," mukker han lidt og slår over i et grin.

Se Marc fortælle, hvordan et socialt netværk skærper hans indsigt i aktiemarkedet

Bruger investeringsfællesskab til diskussion og drillerier
Mens Marc Toft studerede økonomi og projektledelse, havde han et studiejob i en bank – her fik han et fællesskab omkring investeringerne. Sammen med en flok på femten kolleger skabte han en gruppe på Shareville, hvor der både er plads til at diskutere aktier og til at drille hinanden lidt.

"Det er både en god måde at holde kontakt med gode, gamle kolleger – og et sted, hvor vi kan dele en fælles interesse. Vi kan sammenligne vores porteføljer og se, hvem der klarer sig bedst. Og så er det selvfølgelig sjovt at ligge i top, ligesom man hører for det, hvis man falder tilbage," forklarer han og fortsætter:

"Hvis en af de andre har købt en aktie, der undrer mig lidt, så er det let at starte en debat. Måske bliver jeg inspireret til at købe det samme. Ellers hører jeg bare de andres analyser. Jeg lærer nye selskaber at kende, som jeg så har på mine overvågningslister."

De mange diskussioner har betydet, at Marc Toft har lært mange forskellige industrier og selskaber godt at kende. Ligesom han efter eget udsagn er blevet meget klogere på alt fra barnesæder og cykelhjelme til vindenergi og rumteknologi.

"Det har nok fået mig til at investere mere og i andre industrier og selskaber, end jeg ellers ville," konkluderer han.

Har nedjusteret og jagter ikke den store gevinst
Lige nu sidder Marc Toft en smule på hænderne – og har nedjusteret risikoen i porteføljen, fordi faldet i efteråret skræmte ham lidt.

"Jeg synes, det hele er blæst en smule op - både kurser og nøgletal er høje. Hvis en krise rammer, er der ikke noget at stå imod med, da renten allerede er skruet helt i bund. Derfor ligger jeg lidt bredere investeret lige nu og har fordelt mig på flere aktier og sektorer," fortæller han. Men afslører at han dog stadig har en stor position i Zealand Pharma. Aktien er ifølge ham "alt for undervurderet".

Du kan følge Marc Toft og hans aktiehandler på Shareville

Studer Marcs portefølje her

Marcs portefølje:


Denne annonce er produceret 29.07.19 af
Børsen Creative i samarbejde med Nordnet.

AnbefaletForsiden lige nu


Apple-medstifter gør status otte år efter Steve Jobs' død: "Hvis bare han havde været her til at se det hele"

Italienske DSV Panalpina-ansatte strejker i protest mod fyringer

13-årig søn overtalte sagsøgt for udbyttesvindel til at købe lejlighed til 80 mio

North Media har haft nogle fede år på børsen - men omsætningen er under pres: Den trykte tilbudsavis findes stadig om fem år

DI's topchef: "Jeg har mødt politikere, hvor det er tydeligt, at de lever på en anden planet"

Fire stjerner: Nikolaj Coster-Waldau er fremragende i ny dansk film om selvmord

Efter magtkamp med vennen: Iværksætter får 17 mio til ny spilsatsning

Vi anbefaler: To kulturoplevelser i den kommende uge

Tesla-milliardær Elon Musk lancerer skudsikker rumbil: Men under præsentation viste elbilen svaghedstegn