Seniorboliger er et overset guldæg for investorer

Seniorboliger er et overset guldæg for investorer

Der er et enormt hul i markedet for seniorboliger, hvor behovet langt overgår udbuddet – og behovet vil kun blive større i takt med, at befolkningen bliver ældre. Det betyder, at man som investor kan drage fordel af relevante ejendomsprojekter, mener investeringsdirektør.

I Danmark findes der lige nu ca. 7.000 boliger i forskellige seniorbofællesskaber. Men lige godt ti gange så mange mennesker efterspørger netop sådan en bolig, bekræfter en undersøgelse foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd i 2017. Derudover vil der i 2040 være 39 pct. flere danskere over 65 år, end der er i dag, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er ikke svært at se for sig, at behovet vil vokse. Der er brug for flere boliger af denne type. Og som investor er der derfor rigtig gode muligheder for et solidt afkast med god sikkerhed. Det mener Oliver Peters, investeringsdirektør i Koncenton, som selv er gået ind på markedet for seniorboliger og planlægger at udvide porteføljen af den slags ejendomsprojekter fremover.

"Kommercielt set er det her rigtig spændende. Der findes ikke ret mange boliger af denne slags i dag, så der er et stort udækket behov. Et ejendomsprojekt er som bekendt attraktivt, hvis man kan formå at få lejet det ud, og der ellers er en fornuftig økonomi i det. Og det er der alle forudsætninger for, når der er så stor efterspørgsel. At vi bliver flere og flere ældre er desuden uomtvisteligt," siger han.

Overset hul i markedet

Derfor kaster Koncenton sig også over en række nye boligprojekter på området. Noget som selskabet ikke er alene om at have fået øjnene op for. Større danske pensionskasser har også opdaget, at her er tale om et overset behov og et hul i markedet.

Både AP Pension, PKA og Pensiondanmark er gået ind på området, og giganten PFA har meldt sig på banen ved at investere 150 mio. kr. i en ny byggegrund i Odense, hvor det er planen, at der ved udgangen af 2020 skal stå et færdigbygget seniorbofællesskab med 86 boliger.

Antropolog Max Pedersen, der er ekspert i seniorbofællesskaber, har gennemført en række feltstudier i seniorbofællesskaber, hvor han har spurgt ind til seniorernes forventninger og faktiske vurdering af at bo i denne type bolig, hvor behovet for boligerne blev yderligere bekræftet.

Der er nemlig mange grunde til, at seniorboliger er attraktive for de ældre medborgere. Socialt fællesskab med naboerne, mindre risiko for ensomhed, overordnet tryghed og øget livskvalitet er angivet af cirka 90 pct. af alle respondenterne i Max Pedersens undersøgelse, Det store eksperiment, som nogle af de allervæsentligste fordele ved at flytte i seniorbolig.
 

Det er på baggrund af disse feltobservationer fra andre seniorbofællesskaber og fællesskabsorienterede seniorboliger, at Koncenton udarbejder sine egne projekter, som har fokus på at udvikle og bygge moderne og praktiske boliger i varierende størrelser med adgang til et naturligt fællesskab, som er målrettet personer på over 55 år.

Geografi betyder også noget

Koncentons egne ejendomme vil primært ligge i større danske byer, hvor selskabet i forvejen vurderer, at der er vækst. Det drejer sig primært om 30 større danske byer, som blandt andet inkluderer Silkeborg, Hillerød, Horsens og Vejle. Byer, hvor befolkningstilvæksten er høj, og infrastrukturen er fordelagtig.

De første to seniorbofællesskaber, som Koncenton har søsat, ligger i Albertslund. De indebærer 82 boliger, der skal stå færdige allerede i 2021, hvor 161 personer allerede har skrevet sig på venteliste.

Seniorboligerne i Albertslund indgår i en større portefølje, hvor man som aktionær bliver medejer af tre til fem større seniorbofællesskaber i forskellige byer.

Høj sikkerhed smitter ikke af på afkastet

Oliver Peters tilføjer, at det første projekt allerede er blevet positivt modtaget af investorerne og er blevet  fuldtegnet - 130 investorer har investeret 200 mio. kr. egenkapital. Og det er med god grund, fordi der er tale om en relativt sikker investering, som samtidig kan generere et pænt afkast. Koncenton har derfor lanceret efterfølgeren af samme koncept.

"Afkastet i projektet genereres via et positivt cash flow fra udlejning, der benyttes til bl.a. afdrag på gæld og udbytteudbetalinger. Ejendommene finansieres via egenkapitalindskuddet fra projektets investorer og en finansieringsmodel, hvor lånekreditor alene har pant i ejendommene. Det betyder, at den maksimale risiko for investor er det kontante indskud. Og som investor kan man regne med et afkast på 9,28 pct. over 10 år," forklarer han.

Man skal derfor også være indstillet på, at der er tale om en langsigtet investering – som til gengæld kun har fordele derudover.

"Vi har altid troet på, at når man taler ejendomsinvesteringer, vil det blive med fokus på "de lange seje træk". Ikke hurtige gevinster," siger Oliver Peters.

Du kan læse mere og bestille et gratis prospekt fra Koncenton her.

Annoncen er produceret den 26.08.2019 af Børsen Creative i samarbejde med Koncenton.

Annoncen er efterfølgende opdateret den 28.10 2019.

AnbefaletForsiden lige nu


Finanskrisens skræk er her stadig og giver investorerne flere fordele, men de danske investorer holder sig fra derivater

Britta Nielsen idømmes 6,5 års fængsel for svindel

Aktieanalytiker: Sparekasses aktie kan blive det næste mål for opkøb fra en konkurrent

Ny strategi skal få udlandet til at investere i Danmark

Spar Nord og Nykredits lommepenge-teknologi skal sælges til banker i ind-og udland

Kendt app skifter navn igen: "Vi begyndte at blive spurgt, om man kunne købe AK47'ere og andre våben hos os"

Sydbank efter Apple-nedjustering: Flere virksomheder kan følge trop

Finans Danmark efter storbankers kritik af lovsammenstød: Det skal undgås

Investeringsøkonom om Apple-nedjustering: "Apple er en af dem, der i det lange løb vil blive påvirket mindst"