Virksomheder kan skaleres lynhurtigt med telefoni-teknologi

Virksomheder kan skaleres lynhurtigt med telefoni-teknologi

Modtager man som en mindre virksomhed 2000 opkald om dagen, er det ikke altid, at man kan følge med uden at ansætte mange flere i callcenteret. Det har direktøren i Wellvita allerede konstateret. Men udviklingen inden for digitale erhvervstelefoniløsninger betyder, at telefoni i dag kan være en så intelligent medspiller i virksomheder, at fx du aldrig misser et kundeopkald - også selvom du ikke har ansat flere. 

I dag betyder teknologiske fremskridt, at en samtale over nettet kan føles som om, du sidder lige overfor personen. Lyden er blød, naturlig og detaljerig, og det er afgørende i en tid, hvor mange relationer, private som professionelle, i stigende grad foregår over nettet. 

Samtidig betyder udviklingen inden for IP-telefoni, at telefoni er blevet en nærmest uendeligt fleksibel størrelse. Den er ikke bundet til en fast fysisk form længere (telefonen), den er mobil, grænseløs og på alle mulige måder tilpasningbar. Noget, som særligt virksomheder kan få fordele af.

Effektiviserer virksomhederne

"Teknologien betyder, at telefoniløsninger i dag bliver en uhyre intelligent og effektiviserende medspiller i mange virksomheders hverdag. Netop fordi, der kan udvikles de løsninger, der passer til virksomhedernes behov," forklarer Thomas Wehmeyer," forklarer Thomas Wehmeyer, som arbejder med teknisk support i ipnordic.


"Det, der sker i dag med IP-telefoni, er, at et opkald til en virksomhed håndteres 'i skyen', inden det går videre. Her bliver nummeret og andre relevante oplysninger som f.eks. navn og adresse automatisk knyttet til opkaldet, så personen der skal besvare det, på forhånd er forberedt på hvem der kommer igennem."  


"Telefoniløsninger i dag bliver en uhyre intelligent og effektiviserende medspiller i mange virksomheders hverdag"

Andre oplysninger som f.eks. ordrenummer eller kundenummer kan også tilknyttes. På den måde kan opkaldet sendes videre til den rigtige medarbejder eller afdeling, forklarer han.

Når opkaldet er besvaret af en medarbejder, kan det kobles med yderligere data fra eksempelvis kundekartoteket, lagerstyringen, geodata fra bilparken, de enkelte medarbejderes kalendere og kontaktoplysninger - og meget mere.

Mindre behov for hardware og fysiske rammer
Hos Wellvita, der forhandler produkter i store dele af Europa, har en internetbaseret telefoniløsning været afgørende for, at den lille danske virksomhed nemt og hurtigt har kunnet skalere sin forretning til en række lande.

Wellvita har i dag en omfattende callcenterfunktion, der dagligt modtager omkring 2000 opkald fra Holland, Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Finland. Alle opkald går via lokale numre i de pågældende lande og besvares på lokalsproget – alt sammen fra kontoret i Esbjerg. Opkaldene filtreres automatisk rundt til de medarbejdere, der taler det givne sprog på baggrund af det land, opkaldet kommer fra.

"For nylig har vi lige udvidet til Belgien. Der har vi via ipnordic lynhurtigt fået oprettet et lokalt belgisk nummer, og så kan vi faktisk bare gå i gang med at besvare opkaldene, som ender hos en flamsktalende medarbejder her i Esbjerg. På den måde kan vi jo bare fortsætte uden at skulle etablere noget yderligere i det pågældende land," siger Niels Bressendorff, som er direktør i Wellvita.

Flere kunder med lavere bemanding
Han vurderer, at de teknologiske løsninger, der findes i nutidens IP-telefoni er med til at gøre hans forretning mere effektiv.

"2000 opkald hver dag er mange, og der er peaks ind imellem, hvor folk ringer forgæves. Normalt ville vi have tabt de opkald, men vi har fået en call tracking-løsning, der betyder, at systemet selv ringer tilbage til dem, vi har misset undervejs, så vi alligevel når dem. Det betyder, at vi, når dagen er slut, har mødt alle de kunder, der ville i kontakt med os, og samtidig betyder det, at vi kan køre med et lavere antal medarbejdere i callcenteret," forklarer Niels Bressendorff.


"2000 opkald hver dag er mange, og der er peaks ind imellem, hvor folk ringer forgæves. Normalt ville vi have tabt de opkald"


Om muligheden for at udvikle nye løsninger indenfor IP-telefoni nogensinde stopper, er Thomas Wehmeyer fra ipnordic ganske enkelt i tvivl om.

"Vi finder hele tiden på nye ting, og jeg synes, det går meget hurtigt, fra vi hører et ønske hos kunderne, til vi har udviklet en ny løsning. Når man først er koblet på nettet, er der jo næsten ingen grænser for, hvilke systemer og data, du kan koble sammen til præcis de løsninger, der virker for din virksomhed."

I videoen nedenfor kan du se endnu et eksempel på, hvordan telefoni kan løse forskellige problemstillinger i en virksomhed. Og så kan du se her, om der skulle være løsning til netop din branche.

Produceret 17.04.18 af Børsen Creative i samarbejde med ipnordic.
Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet