Derfor skal du være obs på aktiens RSI-værdi

Derfor skal du være obs på aktiens RSI-værdi

RSI er en udbredt indikator inden for teknisk analyse. Forkortelsen RSI står for Relative Strength Index, og er et mål for, hvor godt en aktie har det - målt op mod sig selv. Tallet beregnes ved, at man henover en bestemt periode ser på styrken ved opsvingsdage i forhold til styrken på dage med fald og derefter modtager aktien en værdi på mellem 0 og 100.

En aktie, der er steget meget i forhold til reaktionerne tilbage undervejs, vil have en høj RSI. Tilsvarende vil en aktie, der er faldet kraftigt i forhold til reaktionerne opad undervejs, have en lav RSI.

I lang tid har man antaget, at aktier med en høj RSI-værdi er steget for meget, og at en negativ reaktion derfor naturligt vil forekomme. På samme måde er det blevet antaget, at aktier, hvor RSI er faldet til lave værdier, sandsynligvis vil stige efterfølgende.

Nylige Investtech-undersøgelser viser dog, at det modsatte snarere er sandt. I perioden 2003 til 2014 var der 3774 tilfælde i Danmark, hvor RSI21-værdien brød over 70 point, og 2217 tilfælde hvor værdien faldt under 30 point.

I løbet af de næste tre måneder udviklede aktierne med høj RSI-værdi sig 2,5 procentpoint bedre end resten af markedet, mens aktier, hvor RSI-værdien faldt under 30 point, i gennemsnit tabte over fire pct. i forhold til markedet i det næste kvartal.

Den samme tendens så man blandt svenske, norske og finske aktier.

 

RSI-værdien af Matas har igen overskredet 70 point, og positiv udvikling for aktien indikeres. Kursen er brudt op fra en faldende trendkanal og videre op gennem et par modstandsniveauer. Der ligger ikke længere modstand over dagens niveau, mens der ved reaktioner nedad er støtte ved flere niveauer ned mod 58 kr. Positiv volumenbalance, det vil sige, aktien handles mere på dage med stigninger end på dage med fald, viser at optimismen blandt investorerne er stigende. Dette styrker aktien på kort sigt og øger muligheden for yderligere stigning.

Også for Brdr. Hartmann er RSI-værdien brudt over 70 point. Denne aktie ligger i en stigende trendkanal, og volumenbalancen er positiv. Aktien er også positiv på insiderhandler, efter at bestyrelsesmedlem Jan Madsen i maj købte aktier for over en halv mio. kroner.

NKT og SAS har begge en RSI-værdi under 30 point, og aktiekurserne viser desuden faldende tendenser. Aktier med RSI-værdier under 30 har i gennemsnit udviklet sig svagere end markedet, så disse aktier fremstår nu som salgskandidater.

Annoncen er produceret af Investtech og opdateret løbende i samarbejde med Børsen Creative

AnbefaletForsiden lige nu


E-sport vokser eksplosivt i verden: Omsætning spås over 7 milliarder i 2019

Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Test af førerløs bus stoppet - rammer telefon-zombie

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen