Teknisk Analyse: RSI-analysen er et stærkt investor-værktøj
Foto: Investtech

Teknisk Analyse: RSI-analysen er et stærkt investor-værktøj

Læser du denne tekst, er du sikkert allerede godt hjemme i investorkredse. Og så er du måske stødt på RSI-analysen, der kan hjælpe dig, når du udvælger aktier til din portefølje.

RSI er en meget benyttet indikator inden for teknisk analyse. Forkortelsen RSI står for Relative Strength Index og er et mål for, hvor godt en aktie er gået, målt mod sig selv. Tallet beregnes ved at se på styrken i dage med stigning, i forhold til styrken i dage med fald over en bestemt periode, og modtager en værdi mellem 0 og 100.

En aktie, som er steget meget i forhold til reaktionerne tilbage undervejs, vil have en høj RSI. Tilsvarende vil en aktie, som er faldet meget i forhold til reaktionerne op undervejs, have en lav RSI.

Gængs opfattelse er forkert
Længe har der været en opfattelse af, at aktier med høj RSI-værdi er steget for meget, og at en negativ reaktion derfor vil komme. Tilsvarende har man troet, at aktier hvor RSI er faldet til lave værdier, sandsynligvis vil vende op.

Nyere forskning fra Investtech viser imidlertid, at det forholder sig lige modsat. I perioden 2003 til 2014 var der 3774 tilfælde i Danmark, hvor RSI21-værdien brød op over 70 point og 2217 tilfælde, hvor værdien faldt under 30 point.

I løbet af de næste tre måneder udviklede aktierne med høj RSI-værdi sig 2,5 procentpoint bedre end resten af markedet, mens aktier, hvor RSI-værdien faldt under 30 point, i gennemsnit tabte over fire pct. det næste kvartal, i forhold til markedet .

Den samme tendens så man for svenske, norske og finske aktier. 

Fem aktier over 70 point
Coloplast viser stærk udvikling inden for en stigende trendkanal. Kursen er brudt op gennem modstanden ved 700 kr., og der ligger ikke modstand over dagens kursniveau.

 

Der indikeres yderligere stigning, og ved reaktioner tilbage er der støtte ved 700 kr. Stærkt positivt momentum, med en RSI-21-værdi på 86 point, indikerer voksende optimisme blandt investorerne.

 

Aktien anses derfor som en god købskandidat, og blev også for nyligt taget ind i Investtechs modelportefølje

Også aktier som SimCorp og Ringkjøbing Landbobank har RSI-værdier over 70 point, men blandt andre Columbus og Bang & Olufsen Holding har en RSI-værdi omkring 20 point.

Annoncen er produceret af Investtech og opdateret løbende i samarbejde med Børsen Creative

AnbefaletForsiden lige nu


Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån

UBS: Tror ikke de store banker følger Jyske Banks negative linje

Analytiker: Thomas Cook-konkurs vil give dønninger i Europa