Èn af hver: Her er ugens blandede bolsjer på aktiemarkedet
Foto: Investtech

Èn af hver: Her er ugens blandede bolsjer på aktiemarkedet

I denne uge har vi set på tre aktier, som alle har været igennem store kursforandringer i de seneste måneder. Vi anser den ene af disse som positiv og den anden negativ. Den sidste er teknisk neutral.

Analyserne er skrevet på baggrund af lukkekursen mandag den 21. januar 2019. De tekniske forhold kan ændre sig fra dag til dag, og her kan du læse mere om vores analysetjenester.

Her finder du også daglig automatisk analyse af alle danske, svenske og norske aktier.
 

ChemoMetec er prissat over fire gange så højt som for et år siden og næsten tre gange så højt som for tre måneder siden. Kursen viser en stigende trendkanal på mellemlang sigt, hvilket indikerer en vedvarende overvægt af købere. Yderligere stigning indikeres. Positiv volumenbalance, dvs. Aktien handles mere på dage med kursstigninger end på dage med fald, forstærker det positive trendbillede. Desuden er aktiens momentum også positiv. Der er ingen modstand over dagens kursniveau, mens der nedadgående ligger støtte ved omkring 94 kroner. Vi anser derfor ChemoMetec som positiv, hvor de tekniske forhold til yderligere vækst. Bemærk: Vær opmærksom på, at aktiekursen på ChemoMetec ofte har bevæget sig meget på kort tid.

 

GN Store Nord faldt over 30 pct. fra 340 kr. til 227 kr. i løbet af tre måneder i efteråret. Efter faldet er aktien nu steget i næsten to måneder, og er nået halvvejs op mod kursen fra begyndelsen af september. Den faldende trendkanal er således brudt, og momentumet i aktien er positivt. Imidlertid er volumenbalancen noget negativ, og brud op fra en faldende trendkanal er ikke et signal om stigning, kun en indikation af mere horisontal udvikling. GN Store Nord betragtes derfor som teknisk neutral.
Dagligt opdaterede analyser af GN Store Nord og de øvrige aktier i Danmark, Sverige og Norge kan findes her.
 

Bang & Olufsen faldt kraftigt i midten af december og brød ned gennem gulvet i en faldende trendkanal. Selvom kursen har reageret opad igen, ligger den stadig under trendgulvet. Fortsat negativ udvikling er angivet. Sammen med faldende trendkanal er både volumenbalancen og momentumet negativt. Dette indikerer, at der er stor usikkerhed og pessimisme omkring denne aktie. Bang & Olufsen er derfor teknisk negativ.

Annoncen er produceret af Investtech og opdateret løbende i samarbejde med Børsen Creative
Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


Skattelettelse eller -rabat? Se, hvad du kan forvente

Morten Østergaard vil gøre flybilletter dyrere: "Vi vil belønne de selskaber, der flyver grønt"

Store dele af Sydamerika er ramt af strømafbrydelser

Iværksætter oplader elscooter på fem minutter - giganter bakker op

"Aktieoptioner har noget ubehageligt over sig - som ikke er gunstigt på sigt," siger Jyske Bank-direktør om Nets milliardbonusser

Nyd livet i Californiens badeglade boheme-by

Grænsehandelens ukronede konge er død

Saudisk kronprins ønsker ikke krig med Iran, men...

Professor: Ny afgift på kørsel kan have lange udsigter