Ugens anbefaling: Skift til disse aktier

Ugens anbefaling: Skift til disse aktier

Ifølge Investtechs forskning har danske aktier i stigende trendkanaler i gennemsnit udviklet sig hele 7,2 procentpoint bedre end aktier i faldende trendkanaler i de efterfølgende tre måneder. Resultaterne gælder for alle aktier fra en tilfældig dag, hvor aktien var i en stigende eller faldende trend og så de næste 66 handelsdage.

Statistikken er baseret på, at aktien blev beholdt i 66 dage, uanset hvordan kursen udviklede sig. Der kan derfor være gode penge at hente ved at sælge ud af aktier i faldende trendkanaler samt købe aktier i stigende trendkanaler.

I denne uge har vi kigget på to aktier i stigende trendkanaler, som begge har brudt op gennem modstand. Vi ser også på en aktie, der ligger i en faldende trendkanal.

Analyserne er baseret på lukkekursen mandag den 22. oktober 2018. De tekniske forhold kan ændre sig fra dag til dag. Her kan du læse mere om vores analysetjenester, hvor du også kan finde en daglig automatisk analyse af alle danske, svenske og norske aktier.

Topdanmark ligger inden for en stigende trendkanal og har brudt gennem modstanden ved 300 kroner. Yderligere stigning er indikeres, og der ligger ikke modstand over det dagens kursniveau. Positiv volumenbalance, dvs. at aktien handles mere på dage med kursstigninger end på dage med fald, viser at køberne ved flere lejligheder har været villige til at gå op i kurs for at købe aktien. Dette styrker aktien. Derudover er RSI-værdien høj, det vil sige positivt momentum, hvilket forstærker det positive trendbillede. Topdanmark betragtes derfor som en spændende købskandidat baseret på teknisk analyse.
 
Ørsted viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal, og yderligere stigning indikeres. Der ligger ikke modstand over dagens kursniveau, mens der ved reaktioner tilbage er god støtte ved 415 kr. Ørsted betragtes derfor som en god købskandidat baseret på teknisk analyse.
Note: Selskabet forventes at præsentere delårsregnskab den 1. november.
 
Genmab viser svag udvikling inden for en faldende trendkanal. Yderligere fald indikeres, og negativ volumenbalance og negativt momentum svækker aktien yderligere. Kursen er nu tæt på trendgulvet, som ligger omkring 886 kroner. Dette kan give anledning til en reaktion opad, men samtidig ligger der modstand på omkring 950 kroner. Baseret på teknisk analyse fremstår Genmab dermed som en klar salgskandidat.
 
Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


78-årige Benny Frandsens virksomhed buldrer frem: Resultat vokset otte år i træk

Ny undersøgelse: Skattesystemet er blevet mere kompliceret over de seneste fem år

S&P 500-topchefer giver de danske C25-bosser baghjul: Runder 1 mio. dollar om måneden

Wall Street Journal: Apple satser i fremtiden på TV og nyheder frem for Iphones

Teknisk analyse: Hold dig fra Danske Bank - aktien kan falde yderligere

Dansk analysegigant nærmer sig 2,5 mia. kr. i omsætning efter år med pres på indtjeningen

Afskaffelse af enkroneselskaber gør Danmark til EU's næstdyreste land at stifte selskab i - kun Slovenien er dyrere

Mærsk og Rockwool går til bunds i rødt marked ved fondsbørsens åbning

Rød mandag - bankaktier fortsætter ned