Teknisk Analyse: Købskandidater trods negativt marked
Foto: Investtech

Teknisk Analyse: Købskandidater trods negativt marked

OMX Copenhagen 25 GI er faldet omkring 13 pct. siden toppen i slutningen af august. Flere støtteniveauer er brudt, og der er udløst salgssignal fra formation.

 

Der indikeres yderligere fald, og ved reaktioner op ligger der modstand ved både 1105 point og ved 1130 point. Hausse-indeksene, som måler graden af optimisme blandt investorerne, indikerer overvægt af pessimister på København Fondsbørs. Den langsigtede hausse-indekset ligger nu på 25 point, mens den kortsigtede er helt nede på 15 point, på en skala fra 0 til 100 point, hvor 50 er neutralt.

Til trods for negativt marked, findes der også spændende købskandidater. Vi har fundet to positive aktier og en neutral aktie.

Veloxis Pharmaceutical er brudt op fra en stigende trendkanal. Der indikeres yderligere stigning, og der ligger ikke modstand over dagens kursniveau. Positiv volumenbalance, det vil sige, at køberne er mere aggressive end sælgerne, og at omsætningen er højere på dage med kursstigning end på dage med fald, forstærker aktien. 

 


Også momentum er stærkt, og indikerer fortsat positiv udvikling. Ved reaktioner tilbage ligger der støtte omkring 1,17 kr. Veloxis Pharmaceutical fremstår derfor som en spændende købskandidat i et marked med overvægt af negative aktier.
 

Chr. Hansen Holding ligger inden for en stigende trendkanal. Mandag sluttede kursen 4,3 pct. højere end fredag, efter at selskabet præsenterede regnskabstal for tredje kvartal. Aktien har reageret op fra støtten ved 590 kr., og der indikeres yderligere positiv udvikling.

Tidligere er volumen aftaget, når kursen er blevet høj, og øget når kursen er faldet. Det svækker den stigende trend, og sammen med modstanden omkring 690 kr., ender konklusionen på teknisk svagt positiv.

 

Carlsberg B ligger inden for en stigende trendkanal, noget som i udgangspunktet indikerer yderigere stigning. Aktien er imidlertid brudt ned gennem støtten ved 751 kr. i en hoved-og-skuldre-formation, og yderligere fald til 715 kroner eller lavere er signaleret.

I tillæg er momentum negativt. Kursen nærmer sig imidlertid støtten ved 710 kr., noget som kan give en reaktion op. Der er altså både positive og negative træk ved Carlsberg, og aktien anses for at være teknisk neutral.

Kritiske niveauer for Carlsberg vil være trendgulvet ved cirka 700 kr., og modstanden omkring 755 kr. Her kan du finde daglige opdateringer af Carlsberg og de andre børsnoterede aktier i Danmark, Sverige og Norge.

Analyserne er skrevet på baggrund af lukkekurser mandag 15. oktober 2018. De tekniske forhold vil kunne ændre sig fra dag til dag. Her kan du læse mere om vores analysetjenester, hvor du også kan finde daglige, automatiske analyse af alle danske, svenske og norske aktier.

Annoncen er produceret af Investtech og opdateret løbende i samarbejde med Børsen Creative
Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


E-sport vokser eksplosivt i verden: Omsætning spås over 7 milliarder i 2019

Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Test af førerløs bus stoppet - rammer telefon-zombie

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen