Teknisk analyse: Sådan går det bankerne i Norden
Foto: Investtech

Teknisk analyse: Sådan går det bankerne i Norden

De nordiske banker har haft en turbulent periode, hvor særligt Danske Bank har haft nogle hårde uger efter mistanke om hvidvask af penge i bankens filial i Estland. Banker i Sverige og Norge har også vist noget svagere udvikling den sidste tid, og neden for ser vi nærmere på nogle af dem.

 


Danske Bank
har udviklet sig negativt siden marts og er på et drøjt halvår faldet hele 40 pct. Særlig de sidste uger er aktien faldet meget, og kursen er nu brudt ned fra en allerede faldende trendkanal. I tillæg til at kursen er faldet jævnt, har aktien været mere omsat på dage med kursfald end på dage med stigning. Det svækker aktien yderligere og viser, at mange sælgere har været villige til at gå ned i pris for at kunne sælge hurtigt, i stedet for at vente til køberne går op i pris. Negativt momentum svækker aktien yderligere, og der er ikke noget defineret støtteniveau under dagens kurs. Der indikeres yderligere fald for Danske Bank.

 


SEB A har brudt den stigende trendkanal, og svagere stigningstakt indikeres. Kursen er imidlertid også brudt ned gennem støtten ved 96 kr., og det åbner for yderligere fald. Negativ volumenbalance, det vil sige at aktien er mere omsat på dage med kursfald end på dage med stigning viser, at investorene frygter yderligere fald for aktien. Samlet set er aktien mere negativ end positiv, og SEB A anses derfor for at være svagt negativ.

Dagligt opdaterede grafer af SEB og de andre svenske, danske og norske aktier finder du her.

 DNB
 har reageret tilbage efter at have nået kursmålet på 172 kr. efter købssignal fra en rektangelformation i maj. Selv om kursen er faldet noget tilbage, signalerer formationen fortsat positiv udvikling. Aktien er imidlertid brudt ned fra en stigende trendkanal, noget som indikerer svagere stigningstakt fremover. I tillæg er der udløst salgssignal fra en lille dobbelt-top-formation, noget som kan give yderligere fald på kort sigt. Ud fra de tekniske forhold anses norske DNB for at være en svag købskandidat.

Analyserne er skrevet på baggrund af lukkekurser mandag d. 8. oktober 2018. De tekniske forholde vil kunne ændre sig fra dag til dag. Her kan du læse mere om vore analysetjenester, hvor du også kan finde dagligt, automatisk opdaterede analyser af alle danske, svenske og norske aktier.

Annoncen er produceret af Investtech og opdateret løbende i samarbejde med Børsen Creative Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


Lars Seier i største satsning siden Saxo Bank: Koster trecifret millionbeløb at opbygge

USA: Wall Street indleder ugen med røde kurser hele vejen rundt - særligt it blev hårdt ramt

Niels Lunde: Pas på shitstormen, Ilse Jacobsen

Cepos: Råderum vokser til 61 mia kr i 2030

Lundbecks afkast er i top - men aktien får bundkarakter af analytikerne

Det amerikanske budgetunderskud runder 5000 mia. kr.

Afgået bestyrelsesformand vil ikke forklare uenighed bag tredobbelt exit fra magtfuld Grundfos-ejer: "Det er nu ikke specielt dramatisk"

Finansudvalg kræver ministerfirma tjekket efter milliontilførsel

Det holder investeringsøkonomen øje med tirsdag