Teknisk analyse: Spot de bedste aktier sommeren over
På baggrund af analyser og 20 års forskning vil Investtech sommeren over guide dig til de bedste aktievalg. Foto: Colourbox

Teknisk analyse: Spot de bedste aktier sommeren over

Som investor vil du naturligvis gerne finde netop de aktier, som giver det bedste fremtidige afkast. Investtech gransker aktiernes momentum og trends for at finde de bedste aktier og på baggrund af det, vil vi sommeren over give dig en top 20.

Investtech har en udførlig database med op til 20 års data og har forsket omfattende i, hvordan man matematisk identificerer tendenser i aktiekurser.

Forskningen viser for eksempel, at aktier, der på et givet tidspunkt er i en stigende trend, historisk har klaret sig markant bedre, end aktier der tidligere har befundet sig i en faldende trend, i de efterfølgende måneder. Mere information om trends som denne kan findes på trendbibelen.dk.

Volumenbalancer og indeks over relativ styrke kan bruges til at måle udsving i den kortsigtede investorinteresse. Her viser Investtechs forskning, at høje værdier for netop de to indikatorer er blevet fulgt af stigende aktiekurser.

De to kriterier, trend og momentum, kan således være gode til at forudsige stigende optimisme omkring en enkeltaktie og derfor stigende købsinteresse.
Også de rent kvantitative forhold i aktiekursen kan beskrive investoradfærden.

 


Listen er baseret på Investtechs tekniske analyser på mellemlang sigt og opdateres hver aften. Analyserne er egnede for investorer med en investeringshorisont på én til seks måneder.

Analyserne er udarbejdet med Investtechs matematiske algoritmer, som identificerer aktiens trend, støtte og modstand, mønstre og volumenudvikling. Kursudviklingen, efter analyserne er udarbejdet, kan føre til ændringer i analyserne.

Se analysen af de enkelte aktier.

Skal man købe den første aktie på listen?
Nej, ikke altid. Som investorer har vi alle forskellige baggrund. Vi har forskellig tidshorisont og risikovillighed, og vi har hverken lige megen tid at bruge på investeringer eller lige mange penge at investere. Analysen bruger kun objektive kriterier, og den er baseret på en matematisk tabel, der løber fra -100 til +100.

De aktier, som scorer højest, kommer med i Top 20. Listen bruger udelukkende kvantitative kriterier, og computeren indregner ikke en eventuel lav handelsvolumen (likviditetsrisiko) eller om aktien svinger betydeligt (volatilitetsrisiko).

Derfor er det investorens egen beslutning, hvilke aktier er bedst, baseret på en individuel vurdering og strategi. Fordelen ved Top 20 er, at man hurtigt får et overblik over de 20 bedste selskaber ud fra en teknisk analyse, som Investtechs computere har lavet på baggrund af kriterier, som har vist gode resultater i forskningen.

Listen er et udvalg af aktier for den mellemlange tidshorisont på én til seks måneder. Man sparer tid ved hurtigt at få en buket af aktier, som er teknisk positive, og som kan være gode investeringer fremadrettet.

Hvordan kommer du i gang?
Se på Top 20-listen og vælg aktier, som du synes er interessante ud fra en handelsvolumen og en risiko, som passer til dig. Du kan vurdere risikoen ved at studere forskellen mellem den laveste og den højeste pris i kursgraferne. Beslut, hvornår det er rigtigt at købe eller sælge. Det er nyttigt at have en strategi både for at sælge, hvis aktien udvikler sig som ventet – og for at sælge, hvis den ikke gør.

Ingen rammer som bekendt plet hver gang, men målet er at skabe så optimale forhold som muligt til at finde de bedste aktier på et givet tidspunkt. Det er netop hvad Top 20 er – en samling af aktier med kvantitative egenskaber, som statistisk set giver et godt, fremtidigt afkast. Top 20-listen kan være et godt udgangspunkt for både den kortsigtede og den langsigtede investor.

Hav styr på dine investeringer, Investtech laver den tekniske analyse for dig. 

Kan man forudsige investorpsykologi?
Er investorerne ved at bliver mere positivt indstillet overfor en aktie, og får de lyst til at købe den? Eller er der tværtimod stigende usikkerhed og pessimisme, så investorerne er mere tilbøjelige til at sælge?

Det er den slags viden gør det muligt at forudsige, om aktien statistisk set vil stige eller falde i de kommende uger og måneder. Investtech har systemer, som vurderer netop de ting, og som på baggrund af den viden udarbejder en daglig Top 20-liste.

Det er svært at forudsige fremtiden for enkeltaktier. Men det kan lade sig gøre at graduere dem fra de kvantitativt bedste til de kvantitativt værste.

Fakta om Investtech Investor
Investtech arbejder med forskning indenfor Behavioural Finance og med kvantitative analyser. Forskningen er støttet af Norges forskningsråd og resultaterne finder du i analyserne og i flere rapporter. De kvantitative analyser viser gode resultater og kan være et nyttigt redskab i forbindelse med investeringsbeslutninger. Tilgang på analysene får du som Investor-abonnent inde på Børsen.dk.

Læs mere om analysetjenesten her 


Produceret af Børsens annonceafdeling og opdateret løbende i samarbejde med Investtech


AnbefaletForsiden lige nu


May fremlægger plan B for brexit: Fastholder plan A og kræver indrømmelser fra EU

Ny oplysning presser Bech-Bruun i udbyttesag: Rådgav mistænkt bank og arbejdede samtidig for Skatteministeriet

Aktier: Ambu tog toppen i marked domineret af analysenyheder

Rivals regnskab afmonterer en del frygt for FLSmidths 2018

IMF: Fundamentet er begyndt at smuldre under det globale opsving - især Europa er svækket

Normal henter ny landechef fra Føtex

11. marts kan du se om du skal have overskydende skat retur

Fremtrædende senator fra Californien vil udfordre Trump i 2020

Formueforvalter efter nedslående IMF-rapport: Vi tror stadig på aktier - men usikkerheden er vokset