Teknisk analyse: Det fortæller stærk stigningstakt dig
Foto: Colourbox

Teknisk analyse: Det fortæller stærk stigningstakt dig


I Investtech har vi forsket i aktier og i trends og set, at aktier som ligger i stigende trendkanaler i gennemsnit vil stige 2,3 procentpoint mere end markedet i løbet af de næste tre måneder.

Men hvad sker der, hvis en aktie bryder op gennem taget i trendkanalen? Vil aktien reagere tilbage eller vil den stige endnu hurtigere?

Forskingen viser, at en aktie som bryder op gennem trendtaget i gennemsnit vil udvikle sig 2,6 procentpoint bedre, end resten af markedet de næste tre måneder. Brud op fra stigende trendkanaler er dermed et signal om en endnu hurtigere stigningstakt.

Denne gange har vi set på tre aktier, som alle er brudt op fra stigende trendkanaler, noget som statistisk har medført en stærkere stigningstakt. For dagligt opdaterede analyser af alle danske, svenske og norske aktier, kan du læse mere om vores analysetjenester her

Analyserne er skrevet på baggrund af lukkekurserne 28. maj 2018.

 

Rockwool International B er brudt op fra en stigende trendkanal, noget som signalerer stærkere stigningstakt. Aktien forstærkes yderligere af positiv volumenbalance og høj RSI-værdi.

Der ligger ikke modstand over dagens kursniveau, og ved reaktioner tilbage er der støtte i trendtaget. Baseret på teknisk analyse fremstår Rockwool derfor som en god købskandidat.

 

Royal Unibrew brød først op gennem den tidligere modstand ved 400 kr., og yderligere op gennem taget i den stigende trendkanal, som blev indledt for halvandet år siden.

Bruddene indikerer yderligere stigning, og der ligger ikke modstand over nuværende kurs. Positivt momentum styrker aktien yderligere på kort sigt, og ud fra en teknsik analyse er Royal Unibrew en spændende købskandidat.

 

SimCorp er steget kraftig de sidste to uger, og kursen er brudt op fra den stigende trendkanal som strækker sig tilbage til december.

Bruddet indikerer stærkere stigningstakt. Positiv volumenbalance, det vil sige højere omsætning på dage med kursstigning, end på dage med kursfald, viser, at køberne er mere aggressive end sælgerne. Det styrker aktien yderligere på kort sigt.

Derudover er RSI-værdien høj, og det viser, at der er stærkt positivt momentum i aktien. De tekniske forhold ligger dermed til rette for yderligere stigning for SimCorp.

Annoncen er p
roduceret af Investtech og opdateret løbende i samarbejde med Børsen Creative

AnbefaletForsiden lige nu


Ny oplysning presser Bech-Bruun i udbyttesag: Rådgav mistænkt bank og arbejdede samtidig for Skatteministeriet

IMF: Fundamentet er begyndt at smuldre under det globale opsving - især Europa er svækket

Normal henter ny landechef fra Føtex

Fremtrædende senator fra Californien vil udfordre Trump i 2020

Formueforvalter efter nedslående IMF-rapport: Vi tror stadig på aktier - men usikkerheden er vokset

Genan-stifter i hårdt forsvar af sit livsværk: "Min verden er realiteter, jeres verden er rene fantasier"

Organisation: Halvdelen af de fattigste i verden ejer det samme som de 26 rigeste personer

Topøkonoms største bekymring er USA: "Jeg ser en stor risiko i statsgælden. Det er mit gæt, at den næste krise skabes på den baggrund"

Schweizisk bank går til angreb på Nordea og giver investorer mulighed for at geare op til 18 gange