Teknisk analyse: Tre gode aktier - og en du bør sælge
Foto: Colourbox

Teknisk analyse: Tre gode aktier - og en du bør sælge

Mens de tekniske forholde tilsiger stigning for en række aktier, ser det mørkere ud for Pandora. I hvert flad at dømme ud fra kursen ved børsens lukketid fredag d. 18. maj. Det tekniske billede kan imidlertid ændre sig, hvis kursen bryder de givne niveuar.

Overvejer man at handle, anbefales det at tjekke hvordan kursen nu ligger i forhold til for eksempel støtte og modstand. Også trendlinjer, RSI-værdi og volumbalance kan ændre sig, og nye formationer kan dannes fra den ene dag til den næste.

For dagligt opdaterede analyser af alle danske, svenske og norske aktier, kan du læse mere om Investtechs analysetjenester her 

 
Vestas Wind Systems er brudt op gennem den tidligere modstand ved 434 kr. Kursen ligger nær taget i en rektangelformation, og brud over 453 kroner vil udløse et købssignal. Volumenbalancen er positiv, det vil sige, at aktien omsættes mere på dage med kursstigning, end på dage med kursfald.

Positiv volumenbalance indikerer, at køberne er mere aggressive end sælgerne, noget som forstærker det positive billede og øger muligheden for videre positiv udvikling.

Set ud fra en teknisk analyse er Vestas Wind Systems derfor en spændende købskandidat.

 

Columbus ligger inden for en stigende trendkanal. Yderligere stigning indikeres, og der ligger ikke modstand over dagens kursniveau.

Aktien ligger derudover nær støtten ved 15,30 kr., og volumenbalancen er positiv. Forholdene ligger til rette for en stigning, og Columbus anses derfor for at være en interessant købskandidat, særlig med kurs over 15,30 kr.

Skulle kursen derimod bryde under 14,30 kr., vil både den stigende trend og et støtteniveau være brudt.

 

SP Group er faldet noget tilbage efter at have nået kursmålet på 264 kr. efter brud op fra en rektangelformation. Formationen signalerer derudover yderligere stigning.

Der ligger ikke modstand over dagens kursniveau, mens der ved en eventuel yderligere reaktion ned ligger god støtte omkring 240 kr. Ud fra teknisk analyse fremstår aktien som en god købskandidat, særlig med kurs over 240 kr.

 

Pandora ligger i en nedadgående trendkanal, og faldt kraftigt tidligere på måneden. Der er også udløst salgssignal, efter at kursen brød ned genndm gulvet i en rektangelformation. Der er signaleret yderligere fald, og der ligger ikke støtte under dagens kursniveau.

Ved stigning er der modstand omkring 546 kr. Negativ volumenbalance svækker aktien yderligere på kort sigt, og lav RSI-værdi viser, at der er svagt momentum i aktien. Pandora fremstår derfor som en klar salgskandidat, hvis man tager udgangspunkt i en teknisk analyse per 21. maj.

Annoncen er produceret af Investtech og opdateret løbende i samarbejde med Børsen Creative

AnbefaletForsiden lige nu


Vestager om hvidvask i Danske Bank: "Det er en giga-skandale"

Analyse: Lær af Kåre Schultz - sådan fik han en gigantisk pose penge inden han startede hos Teva

Grafik: Sådan blev Danske Bank brugt i hvidvasksag

Finanstilsynet: Amerikanske indgreb i Danske Banks hvidvasksag vil ske i tæt dialog med os

Her er seniortrategens tre investeringskald i efteråret

Flere analytikere sænker anbefalinger af Danske Bank: Her er de nye kursmål

En stjerne genfødes i Toronto: Lady Gaga og Bradley Cooper bliver oscarfarvoritter

UBS: Tesla bliver kun en nicheproducent

Nye pristal: "Boligfesten er rykket fra lejlighederne ud på villavejene"