Disse aktier vil fortsætte stigningen

Disse aktier vil fortsætte stigningen

I Investtech har vi i en længere årrække studeret nøje, hvordan aktier i stigende trendkanaler har udviklet sig i forhold til resten af markedet. Alt i alt har vi kigget på 350.297 signaler fra tendenserne på de nordiske børser i perioden 1996 til 2015, og Københavns Fondsbørs fra 2005 til 2015.

Aktier der lå i stigende trendkanaler på Københavns Fondsbørs fortsatte i gennemsnit med at stige med en årlig stigningstakt på 22,7 pct. Det er 9,9 procentpoint mere end den gennemsnitlige børsudvikling i perioden.

I denne artikel har vi undersøgt tre aktier, som alle er inden for stigende trendkanaler. Analyserne er skrevet ud fra lukkekursen mandag den 19. februar. Grafer og automatiske analyser af aktierne opdateres dagligt her.

Bang & Olufsen viser stærk udvikling inden for en stigende trendkanal. Fortsat positiv udvikling indikeres, og det positive trendbillede forstærkes desuden af positiv volumenbalance. Positiv volumenbalance betyder, at aktien købes oftere på dage med kursstigninger end på dage med kursfald. Dette viser, at kursen stiger på dage med mange købere, fordi køberne overbyder hinanden for at få fat i aktierne. På dage med få købere og kursfald falder omsætningen. Sælgerne vil altså hellere vente med at sælge end at gå ned i pris for at få solgt sine aktier. Der er ingen modstand over dagens kursniveau, mens der ved reaktioner tilbage er støtte i trendgulvet på 137 kroner. Bang & Olufsen anses teknisk positiv.
 
Kursen i Ørsted ligger tæt på gulvet i en stigende trendkanal. Yderligere stigninger inden for kanalen indikeres, og dagens kursniveau kan være en god indgangskurs. Positiv volumenbalance og et godt match mellem kurs og volumen forstærker det positive trendbillede og gør aktien til en god købskandidat baseret på teknisk analyse. Ved yderligere stigning er modstanden ca. 388 kroner, mens der ved reaktioner tilbage er støtte på omkring 331 kroner.
 
Topdanmark ligger inden for en stigende trendkanal, der strækker sig over et år tilbage i tiden. Forskningen viser imidlertid, at kursen vil stige yderligere, uanset hvor længe aktien har været inden for trendkanalen. Yderligere stigning indikeres. Kursen har ikke modstand over dagens niveau, og ved reaktioner tilbage, er der støtte ved 272 kroner. I midten af januar blev der udløst købssignal fra rektangelformation, da kursen steg over 275 kroner, og selvom kursmålet på 287 kroner er nået, fortsætter formationen med at signalere kursstigninger.

Produceret af Børsens kommercielle afdeling 20.02.2018 og opdateret løbende i samarbejde med Investtech

AnbefaletForsiden lige nu


Formand vil holde ny boss i Danske Bank fri af skandale

Anders Ibsen og Bo Krogsgaard startede enkroneselskab for at teste idé - i dag har Cobiro 45 ansatte: "Det hele er gået meget hurtigt"

Aktier: USA faldt på usikkerhed om handel og politik

Nedtrykte Kina-aktier på nippet til stor kursforløsning

Direktørlivet blev for meget: "Jeg rejser jo ikke fra Fredericia til København i løbet af ugen. Jeg rejser om på den anden side af jorden"

Kæmpe millionbeløb tilflyder dansk pensions-startup

Analyse: Det danske kryptosats, der fes ud

Veloxis' finansdirektør siger op - stopper med det samme

Indblik i Amazon-fabrik splitter danske e-handlere