Tre aktier du skal købe før regnskabssæsonen

Tre aktier du skal købe før regnskabssæsonen

Vi er nået sidste halvdel af januar, og det betyder at en lang række selskaber meget snart fremlægger årsresultatet for 2017. Årsregnskaber giver som altid store kursudslag for rigtig mange aktier, alt afhængigt af hvordan markedet tager imod de fremlagte tal fra virksomhederne.

Det er dog svært at forudse på forhånd, hvordan kurserne vil reagere. Til gengæld er det helt sikkert, at mange selskaber vil få større opmærksomhed frem mod offentliggørelserne, særligt fra analytikere og mæglere med positive analyser.

Hvis de tekniske analyser også viser, at optimismen hos investorerne er stigende, kan det betyde at kursen stiger før regnskabet offentliggøres. Vi har set nærmere på tre aktier, hvor de tekniske analyser forudsiger en stigning frem mod årsregnskaberne senere i vinteren.

TDC har meddelt, at de offentliggør årsregnskabet fredag den 2. februar. Aktien ligger inden for en stigende trendkanal, og har derudover udløst købssignal fra rektangelformation. Bruddet signaliserer en yderligere stigning til 42,90 kroner eller mere. Der er ingen modstand mod dagens prisniveau, og ved reaktion tilbage er der god støtte på omkring 38-39 kroner. Stigende momentum forstærker det positive trendbillede og vidner om en øget interesse for aktien.

 

North Media ligger inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Aktien har brudt op gennem den tidligere modstand ved 40 kroner og det tegner til yderligere stigning. Ved reaktioner tilbage er der nu støtte på dette niveau, mens der ikke er nogen modstand på oversiden. En positiv volumenbalance, det vil sige højere omsætning på dage med kursstigning end på dage med fald, viser at køberne er villige til stadig at gå op i pris for at købe aktien. Holdt sammen med aktiens momentum styrker dette det positive trendbillede. North Media forventes at fremlægge årsregnskab den 22. februar.

 

Sydbank ligger inden for en horisontal trendkanal med trendgulve på omkring 236 kroner og en trendtag på 266 kroner. Mellem disse niveauer, omkring 250 kr., er der et godt støtteniveau. Kursen ligger nu over dette niveau, hvilket åbner op for en reaktion opad. Aktien forstærkes desuden af en positiv volumenbalance, som viser at køberne i øjeblikket er mere aggressive end sælgerne. Årsregnskabet offentliggøres den 20. februar.

 

Investtech Investor
Investtech forsker i Behavioral Finance og foretager kvantitative analyser. Forskningen støttes af Norges Forskningsråd, og resultaterne finder du i analyserne og i flere rapporter. De kvantitative analyser viser gode resultater og kan være et nyttigt værktøj til investeringsbeslutninger. Adgang til analyserne får du som Investor-abonnent på borsen.dk.
Læs mere om analysetjenesten her.

AnbefaletForsiden lige nu


Storaktionærers tillid til Danske Bank er svækket: "Der har været et massivt ledelsesmæssigt svigt"

Frygten for bonussmæk breder sig hos Danske Banks gulddrenge

Amerikanske aktier tæt på rekorder trods it-fald

Kritik af Finanstilsynet: Lod sig vildlede af Danske Bank

Niels Lunde: Det begynder først nu, Ole Andersen

Løkke: Flere konsekvenser kan vente for Danske Bank

Analyse: Der er gået knas i topchefs kursraket

Hvidvaskjæger efter Danske Bank-rapport: Den ændrer hele billedet

Politiet: Nørholt kopierede signatur fra Starbucks-ansat