Teknisk analyse: Her er de 20 bedste aktier

Teknisk analyse: Her er de 20 bedste aktier

Som investorer vil vi gerne finde netop de aktier, som giver det bedste fremtidige afkast.
Vi gransker aktiernes momentum og trend for at finde dem.

Investtech har en righoldig database med op til 20 års data, og har begået omfattende forskning i, hvordan man matematisk identificerer tendenser i aktiekurser.

Forskningen viser, at aktier, der på et givet tidspunkt er i en stigende trend, historisk har klaret
sig markant bedre end aktier i en faldende trend i de efterfølgende måneder. Mere information om trends kan findes på trendbibelen.dk.

Volumenbalancer og indeks over relative styrker kan bruges til at måle udsving i den kortsigtede investorinteresse. Investtechs forskning viser, at høje værdier for de to indikatorer er blevet fulgt af stigende aktiekurser.

De to kriterier, trend og momentum, kan således være gode til at forudsige stigende optimisme omkring en enkeltaktie og derfor stigende købsinteresse. Også de rent kvantitative forhold i aktiekursen kan beskrive investoradfærden.

Se analysen af de enkelte aktier her.

Listen er baseret på Investtechs tekniske analyser på mellemlangt sigt, og opdateres hver aften. Analyserne er velegnede for investorer med en investeringshorisont på en til seks måneder.

Analyserne er udarbejdet med Investtechs matematiske algoritmer, som identificerer aktiens trend, støtte og modstand, mønstre og volumenudvikling. Kursudviklingen efter analysernes udarbejdelse kan føre til ændringer i analyserne.

Skal man købe den første aktie på listen?
Som investorer har vi alle forskellige baggrund. Vi har forskellig tidshorisont og risikovillighed, og vi har hverken lige megen tid at bruge på investeringer eller lige mange penge at investere.

Analysen bruger kun objektive kriterier, og den er baseret på en matematisk tabel, der løber
fra -100 til +100. De aktier, som scorer højest, kommer med i Top 20. Listen bruger udelukkende kvantitative kriterier, og computeren indregner ikke en eventuel lav handelsvolumen (likviditetsrisiko)
eller om aktien svinger betydeligt (volatilitetsrisiko).

Derfor er det investorens egen beslutning, hvilke aktier er bedst, baseret på en individuel vurdering og strategi. Fordelen ved Top 20 er, at man hurtigt får et overblik over de 20 bedste selskaber ud fra en teknisk analyse, som Investtechs computere har lavet på baggrund af kriterier, som har vist gode resultater i forskningen.

Listen er et udvalg af aktier for den mellemlange tidshorisont på en til seks måneder. Man sparer tid ved hurtigt at få en buket af aktier, som er teknisk positive, og som kan være gode investeringer fremadrettet.

Hvordan går man frem?
Se på Top 20-listen og vælg aktier, som du synes er interessante, med en handelsvolumen og en risiko, som passer til dig. Man kan vurdere risikoen ved at studere forskellen mellem den laveste og den højeste pris i kursgraferne.

Beslut hvornår det er rigtigt at købe eller sælge. Det er nyttigt at have en strategi både for at sælge hvis aktien udvikler sig som ventet – og for at sælge hvis den ikke gør.

Ingen rammer plet hver gang, men målet er at skabe de rette forhold til at finde de bedste aktier på et givet tidspunkt. Det er netop hvad Top 20 er – en samling af aktier med kvantitative egenskaber, som statistisk set giver et godt, fremtidigt afkast. Top 20-listen kan være et godt udgangspunkt for både den kortsigtede og den langsigtede investor.

Vær opdateret på dine investeringer. Find gode kortsigtede og langsigtede investeringer med Top 20 og dagens aktier.

Hav styr på dine investeringer, Investtech laver den tekniske analyse for dig.

Investorpsykologi
Er investorer i færd med at blive mere positive på en aktie og får de lyst til at købe den, eller er der tværtimod stigende usikkerhed og pessimisme, så investorerne er mere tilbøjelige til at sælge?

Den slags viden gør det muligt at forudsige, om aktien statistisk set vil stige eller falde i de kommende uger og måneder. Investtech har systemer, som vurderer de ting, og som udarbejder en daglig Top 20 - liste.

Det er svært at forudsige fremtiden for enkeltaktier. Men det kan lade sig gøre at graduere dem fra de kvantitativt bedste til de kvantitativt værste.

Produceret af Børsens annonceafdeling og opdateret løbende i samarbejde med Investtech

AnbefaletForsiden lige nu


Mærsk-formand og Lego-topchef: Vi klarer den grønne omstilling uden Trump

Hagemann Snabe: "Der har været kritik af, om det ikke er eliten der mødes hernede. Jo, det er det, men det er også dem, der kan flytte noget"

Stor udskiftning i bestyrelsestoppen for andet år i træk

Regnskab har kostet Topdanmark 3 mia kr - analytikere vender tommelfingeren nedad

Enhedslistens statsrevisor er langt fra enig med sine kolleger om skatteforlig i udbyttesag: "Det er himmelråbende"

Arla satser 300 mio kr på nyt innovationscenter til sin allermest lønsomme mia-forretning

Rapport: Politiet frabad sig oplysninger om nye store hvidvasksager

Alm. Brand Bank efter påbud og kritik fra Finanstilsynet: Vi er ikke i krise

Statsrevisorer i hård kritik af tre ministerier og politiets hvidvaskindsats