Gamle erhvervsbygninger bliver til moderne boligdrøm
En af de smukke, gamle bygninger på Baunegårdsvej, inden den blev renoveret og lavet om til i alt 19 moderne rækkehuse.

Gamle erhvervsbygninger bliver til moderne boligdrøm

Hvad er fordelen ved at købe gammelt frem for nyt, når det kommer til valg af bolig? Svaret kan du få på Baunegårdsvej i Hellerup. Her er fem gamle erhvervsbygninger blevet til 19 moderne rækkehuse gemt i en grøn oase.

I en boligdrøm kommer du hjem fra arbejde. Du parkerer din bil og træder ind i den lille gemte oase, hvor du lever side om side med andre familier, men også har plads til at lukke døren og være dig selv. Hvor du befinder dig i naturskønne, parklignende omgivelser med gamle æbletræer, store rododendron og blomstrende rosenbuske, men også er tæt på bylivet.

Huset, du bor i, er et rækkehus, men selvom det måske ved første øjekast ligner naboens, giver detaljerne hver bolig sin egen charmerende sjæl. En bolig har et tårnværelse med det mest fantastiske ovenlys. En anden en smuk gammel pejs. Og så er der de mange forskellige kviste og karnapper. Alle huse har udsigt til grønne områder, og børnene kan nemt løbe over i den tilhørende park og lege, uden at skulle ud på trafikerede veje.

Townhouse møder patriciavilla
På Baunegårdsvej 73 bliver den drøm til virkelighed. Ejendommen består af fem bygninger. Den første blev opført i 1931. Røde mursten. Sprossede vinduer. Tidligere er bygningerne blevet brugt til erhverv, men nu er de renoveret til 19 rækkehuse, tilpasset den moderne familie, men med respekt for den oprindelige byggestil. Tænk townhouse møder patriciervilla. I alt er de gamle erhvervsbygninger blevet tryllet om til 19 rækkehuse i størrelsesordenen 88 til 176 kvadratmeter og en prisklasse fra syv til ti millioner.

 
Småsprossede vinduer og udkig til grønne omgivelser giver husene på Baunegårdsvej 73 en idyllisk stemning, til trods for at der kun er få minutter til det pulserende byliv. 

Kombination af historie og moderne design
Bag boligprojektet står COPI Group, der har specialiseret sig i investering og udvikling af klassiske ejendomme optimeret til moderne brug. Ejendommene henvender sig til dem, der holder af bygninger med historie, men med moderne stil og fornødenheder.

"Vi har specialiseret os i at skabe et design-dna, der komplimenterer den enkelte bygnings historie og samtidig passer til den moderne families hverdag, " forklarer Maria Brundander Vøgg, administrerende direktør i COPI. Hun forklarer, hvordan det kræver et blik for de særlige, gamle detaljer, som lige giver bygningen den særlige ekstra sjæl:

"Vi arbejder altid med at finde frem til en stil, der vil noget. Det gamle håndværk kombineres med dansk design og international boutique-stil med højde for, at indretningen skal være funktionel."

Historisk elegance og rå kontrast

At historiske detaljer og moderne design kan være et flot par, er tydelig fra det øjeblik, du træder ind i et af husene på Baunegårdsvej. Solide, elegante dørgreb. Høje fodpaneler og højt til loftet, især på første sal, hvor bjælkerne er lagt frit og emmer af historie. Alle rum er holdt i lyse, kolde, grålige nuancer, som i køkkenet er kombineret med mørk eg og sorte marmorbordplader, der giver en nærmest rå kontrast.

"Det gamle håndværk kombineres med dansk design og international boutique-stil"

"Hvidt i hvidt er sikkert, men også lidt kedeligt. Vi har tilstræbt at skabe nogle lyse rum, der har lidt mere karakter," fortæller Maria Brundander Vøgg.

 
Rummene har små knæk og fremspring, der er en del af bygningernes oprindelige historie. Overalt giver de massive fyldningsdøre også en oplevelse af klassisk, smukt håndværk. Foto: Lene Groth

Kunne væggene tale
På spørgsmålet om, hvad man som kunde får ved at flytte ind i en gammel bygning frem for nybyg, svarer Maria Brundander Vøgg:

"Man får historien om, hvad bygningen har været igennem. Jeg tænker altid over, hvad væggene ville sige, hvis de kunne tale. Det gamle håndværk og de historiske detaljer giver en charme, der ikke er i nybyg. Når en gammel bygning er blevet renoveret så grundigt som her, betyder det desuden, at man får en tidsvarende planløsning, og at istandsættelsesårene ligger længere ude i fremtiden, end hvis man købte en gammel patriciavilla."Annoncen er produceret af Børsen Creative 15.06.18 i samarbejde med COPI Group


Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


Anders Dam efter nye minusrenter: Jeg vil ikke anbefale vores kunder at putte pengene i en bankboks

Anders Dam sender Rohdes regning videre til privatkunder: Nu skal flere betale negative renter

Sydbank-aktie i stort kurshop efter rygte om fusionssnak med Spar Nord

Google investerer knap 7 mia i solcelleparker og fem skal ligge i Danmark

Driftsdirektør stopper i Mærsk Drilling

Investor Live: Jyske Bank til tops efter rentechok - Sydbank stiger markant

Novo-chef før fredagens dom over diabetespille: "Vi er på vej mod noget godt"

Lundbeck får godkendt depressionsmiddel i Japan - aktien stiger

Jo Riis-Hansen: "Nogle gange er vi nødt til at bryde med de ting, vi tror, vi skal være en del af"