Chr. Hansen: Big data er billigere, end du tror
Virksomheder skal vove springet og afprøve, hvilken værdi Big Data giver for forretningen, mener Morten Meldgaard, leder af Big Data-programmet for forskning og udvikling i Chr. Hansen-koncernen.

Chr. Hansen: Big data er billigere, end du tror

Du går galt i byen, hvis du forsøger at regne ud på decimaler, hvor meget et sats på big data vil forbedre din virksomheds bundlinje. Men hvis du tror på, at der ligger muligheder i data, så er du allerede godt på vej. Det vurderer Morten Meldgaard, leder af big data-programmet for forskning og udvikling i Chr. Hansen-koncernen.

"Du kan ikke sætte dig ned og regne ud, at det kommer til at koste så og så meget, og at vi kommer til at tjene 'X kroner' på det. Du er nødt til at tage en strategisk beslutning ud fra en tro på, at der ligger uudnyttede værdier i dine data," siger han.  

Morten Meldgaard er overbevist om, at større fokus på data bliver afgørende for den danske fødevareingrediensproducent, ikke bare i forhold til at udvikle nye produkter, men også som grundlag for helt nye forretningsmodeller og kundeservice.

"Jeg tror på, at vi bliver en datadrevet virksomhed. I fremtiden vil vi i højere grad anvende data på en række områder - fx data fra vores kundehenvendelser, som vi kan bruge til at analysere kundens behov og på den måde finde det bedste svar til dem," siger han.

Gratis på nettet
Heldigvis behøver økonomidirektøren ikke at få nervøse trækninger, fordi bestyrelsen begynder at overveje at overveje at satse på big data, lyder det beroligende fra Morten Meldgaard. Til en start koster det nemlig ikke meget mere end medarbejdernes tid, for mange digitale redskaber ligger gratis tilgængelig på nettet.

"Man behøver ikke investere i store dyre systemer. Algoritmerne og IT analyseværktøjerne ligger alt sammen gratis på nettet. Lige i øjeblikket arbejder vi fx med nogle af Google Translates algoritmer for maskinlæring. De er gratis. Man skal bare vide, hvor man skal finde dem," siger Morten Meldgaard.

Hans budskab er, at man som virksomhed skal vove springet og afprøve, hvilken værdi big data giver for ens forretning.

"Vi har i hvert fald fundet en formel, der virker for os. Og dataprojektet er bundet op omkring små autonome teams, som selv beslutter, hvad de griber fat. De skal ikke igennem lange beslutningsgange, men kan hurtigt skifte retning. De skal blot hver måned vise deres resultater."

Blev du inspireret?
Kom og hør en række lignende cases, når Børsen afholder konference om vækst på en fundament af digitalisering. Det er den 10. oktober. Du kan læse mere om konferencen her


Dette er en annonce for Børsen Konference produceret af Børsen Creative 02.10.2018. Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"