Gunstig rente gør eksklusive ferieboliger til attraktiv investering
Danskernes interesse for ferieboliger i det spanske er høj. Her er det projektbyggeriet Las Cascadas de Mijas, lavenergihuse med fokus på dansk arkitektur. Illustration: Spanisun

Gunstig rente gør eksklusive ferieboliger til attraktiv investering

Danskerne er igen blevet mere aktive på ferieboligmarkedet, og timingen for at købe drømmeboligen i udlandet er god. Det har fået et danskbaseret firma til at se muligheder i skandinavisk inspirererede huse i Spanien.

"Vandfaldene ved Mijas" er navnet på de nye boliger i Sydspanien.

De skandinavisk inspirerede designerhuse skiller sig ud blandt det spanske byggeri – ikke kun ved deres lette design, men også ved selve byggeriet. Gulvvarme, tagisolering og termovinduer er ikke spansk standard, men for én af udviklerne bag byggeprojektet, er de uundværlige.

"Byggestandarderne i Spanien er meget anderledes, men vi mente, der måtte være et marked for at bygge nogle flotte huse til fornuftige penge og ordentlig kvalitet," fortæller Mathias Fabricius, der er partner i projektet og byggeselskabet, og tilføjer:

"Udgangspunktet var at lave det, vi herhjemme kalder et lavenergi-hus, i Syden. Det er jo ikke kun om vinteren det giver mening, for i Syden skal husene også køles om sommeren, og udbuddet af nye kvalitetshuse er meget begrænset hernede, men det vil vi lave om på."

De otte huse er minimalistisk designede og bygget efter de bedste standarder inden for både materialer og energieffektivitet. Og "vandfaldene" i navnet kommer af de tilhørende private infinity pools, der strækker sig udover terrasserne på hvert hus.

Husene står allerede klar til ferietrængende danskere, der har rettet blikket mod ferieboligmarkedet i Spanien.

Lige nu er et godt købstidspunkt
Mathias Fabricius påpeger, at som markedet ser ud i Spanien lige nu, er det oplagt for danskere, der drømmer om en feriebolig, at slå til.

"Markedet i Spanien er endnu ikke steget voldsomt efter finanskrisen, og kombineret med et ekstremt lavt renteniveau, er det et optimalt tidspunkt at købe på, så hvis man har likvider til udbetalingen, kan man lige så godt udnytte, at man kan realkreditfinansiere købet til en lav rente, der er negativ" siger Mathias Fabricius.

 

Han bakkes op af Mira Lie Nielsen, som er Bolig- og formueøkonom hos Nykredit, som også mærker interessen for ferieboliger.

"Det er rigtigt, at vi har et lavt renteniveau lige nu, og i sammenligning med tidligere faktisk også et lavt prisniveau. I det lys er nu et udmærket tidspunkt at købe bolig på, hvis man finder den, man gerne vil have," siger hun.

Hun bemærker også, at hele markedet for ferieboliger er blevet bedre i takt med, at økonomien generelt er i fremgang. For når man som dansker kigger efter feriebolig i udlandet, så kræver det, at der er fuld tryghed omkring alle andre forhold herhjemme.

"Vi oplever en stigende efterspørgsel hos os. Og man kan sige, at det hænger sammen med, at det går rigtig godt i Danmark. Der har været boligprisstigninger i en årrække, især omkring de store byer. Det har skabt tryghed og friværdier, og derudover så har vi også rekordhøj beskæftigelse og lønstigninger foruden de lave renter," siger Mira Lie Nielsen.

Der er altså flere grunde til, at lysten og mulighederne for at købe det ekstra luksus, som en feriebolig er, er i fremgang, mener hun.

Og hvis man har muligheden, som mange danskere har lige nu, så skal man købe ferieboligen, hvis man har drømmen om den.

Mulighed for afkast

Mathias Fabricius mener dog også, at man kan se sin feriebolig i Spanien som en god investering. Når renten er så lav, som den er, kan man eje et hus som dem i Las Cascadas de Mijas med store økonomiske fordele.

"Man får et hus med en kæmpe herlighedsværdi, og med det lave renteniveau kan man nemt generere et overskud ved udlejning. Det er ekstremt bekvemmeligt i Spanien, da der er mange firmaer, som tilbyder hjælp til både udlejningen, havearbejde og poolrengøring – og det er væsentlig billigere at holde end eksempelvis Sydfrankrig" siger Mathias Fabricius.

Han påpeger, at netop muligheden for at udleje, vil gøre husene attraktive for et større segment af mennesker, som har lidt friværdi og en vis forretningsforståelse.

"Man får et aktiv, hvor der er potentiale for en værdistigning kombineret med potentialet for udlejning. Man kan få et afkast på den løbende drift, men man kan også få et afkast den dag man sælger det," siger Mathias Fabricius.

Købsprisen for et af husene i Las Cascadas de Mijas er cirka 6 mio. kr.

Hvis du går rundt med drømmen om en eksklusiv feriebolig i Sydspanien, så kan du se mere om byggeprojektet her.

Annoncen er produceret af Børsen Creative 16.07.18 i samarbejde med Spanisun.
Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


Ugen der kommer: Tumultarisk år slutter i Sydbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"

God weekend med Lisa Nilsson

Transportansatte får 2200 kroner ekstra i måneden med ny aftale

Arbejdsmarkedsforsker: "Transportaftale går lige efter drejebogen, men der er mere økonomi i den"

Lundbeck får godkendt migrænemiddel i USA: Skal konkurrere mod tidligere topchef

Coop kæmper for at digitalisere hele koncernen for at undgå at blive en afviklingsforretning

Champagnepudder i schweizernes foretrukne skiområde