"Ledelse live": Den letteste og mest effektive måde at styrke din viden på

"Ledelse live": Den letteste og mest effektive måde at styrke din viden på

"Min beskidte hemmelighed var igennem mange år, at jeg havde tre-fire fagbøger liggende på natbordet, hvor jeg aldrig var nået længere, end til at læse første kapitel". Sådan fortæller Claus Mossbeck, der sidenhen tog tyren ved hornene og stiftede et netværket, Tatarklubben. Konceptet er at gøre det af med den dårlige samvittighed over ulæste fagbøger ved at præsentere den nyeste viden om og forretningsudvikling. Effektivt og live. 

Han træder op i lyset på scenen en efterårsaften på Langelinie Pavillonen: Roger Martin. Han er netop kåret til "verdens #1 Business Thinker" af den anerkendte rangliste Thinkers50. Han er professor på Rotman School of Management, har skrevet 11 bøger om ledelse og 26 artikler for Harvard Business Review, og så er han ledelsesmentor for en lang række ledere for store virksomheder rundt om i verden, herunder i Danmark. Kort sagt: Han ved et og andet om at lede virksomheder.

Roger Martins oplæg denne aften handler om, hvordan vi hver især som individer skaber vores verdensbilleder, og hvad det konkret betyder for ledelse, forretningsudvikling og samarbejde i virksomheder. Han har sammen med professor i ledelse, Jennifer Riel, skrevet en bog om emnet, "Creating Great Choices", som præsenterer en række modeller for, hvordan man som leder tager de bedste valg.

Roger Martins oplæg denne aften handler om, hvordan vi hver især som individer modellerer vores verdensbilleder, og hvad det konkret betyder for ledelse, forretningsudvikling og samarbejde i virksomheder. Den erfarne professor i ledelse har i bogen Creating Great Choices udviklet en række modeller for, hvordan man tænker udvikling mere ind i virksomheden. Foto: Tatarklubben

Oplægget bruger han blandt andet på at præsentere essensen af sin bog. Ved hjælp af cases og sine egne modeller forklarer han, hvordan man udnytter forskelligheder og sågar modsatrettede paradigmer til at skabe innovative løsninger - frem for tamme kompromiser. Du kan se uddrag af oplægget i videoen nedenfor.Den beskidte hemmelighed bliver til en buffet af viden
Roger Martin er blot én af mange forfattere til strategibøger, der hver måned bliver fløjet ind for at præsentere metoderne og kernebudskaberne i den nyeste ledelsesviden. Den linde strøm af viden i menneskelig form er resultatet af et samarbejde mellem ledernetværket Tatarklubben og Harvard Business Review Press.

Hele ideen til konceptet opstod for flere år tilbage, da det gik op for stifteren af Tatarklubben, Claus Mossbeck, at alle ledere gerne vil have den nyeste viden inden for strategi, ledelse og forretningsudvikling – men at de ikke har tid til at læse alle de bøger, der bliver skrevet om emnet.

Få mere at vide om kommende live events med den nyeste ledelsesviden eller download et kapitel fra bogen; "Leading Transformation: How to Take Charge of Your Company´s Future"

"I en hektisk hverdag, hvor der skal hentes børn og bages boller og overarbejdet ligger i tasken og bare venter på at blive lukket ud om aftenen, så er det svært for mange at finde overskud til fagbøger. Så min tanke var, at hvis man blot én gang om måneden - eller hver tredje måned - kunne afse en aften til faglig fordybelse, så vil jeg til gengæld gerne flyve verdens førende tænkere inden for strategi og ledelse ind til lejligheden", forklarer Claus Mossbeck og tilføjer:

"Man kan se det som en buffet af viden, der altid er til rådighed. Og så kommer du bare og vælger dine livretter".

Selv er hans eget kontor en ren slikbutik af fagbøger. Men alt for sjældent er det den slags slik, hjernen efterspørger efter en lang, travl dag.""Så lad os gøre noget ved det! Så lad os servere den viden – kurateret og på et sølvfad" - Claus Mossbeck"Min beskidte hemmelighed var igennem mange år, at jeg havde 3-4 bøger liggende på natbordet hvor jeg aldrig var nået længere end første kapitel. En dag talte jeg med en forlægger hvor det gik op for mig, at sådan har alle andre det også. Det er der sågar undersøgelser, der viser," siger Claus Mossbeck og henviser til en engelsk undersøgelse, der peger på, at omkring 60 pct af alle bøger i et hjem, aldrig er blevet læst.
"Så lad os gøre noget ved det! Så lad os servere den viden – kurateret og på et sølvfad. For faktum er jo, at hvis vi udvider vores faglige værktøjskasse, så kan vi løse mange flere forskelligartede udfordringer," understreger han.

 

Hvis jura skulle udvikle de kreative koncepter
Tilbage på scenen fortæller Roger Martin netop om, hvordan ledere, der formår at rykke ved deres perspektiver, også bedre kan være innovative og udvikle forretningen. Han illustrerer det ved samarbejdet mellem Lego og Warner bros, der endte med at blive til succesfilmen, The Lego Movie.

"Forestil dig, at Lego bare havde haft nok i sig selv og gjort, som de plejede. De kunne bare have lavet filmen selv, og de kunne have beholdt den fulde kontrol. Men det var sandsynligvis blevet en forfærdeligt kedelig film! I stedet kiggede de udad og gjorde noget nyt: De åbnede op for et kreativt samarbejde med Christopher Millers team fra Warner Bros. Millers team tilbragte til gengæld en masse tid med fanatiske legofans for virkelig at forstå produktet og målgruppen. Og hvad fik de ud af det? En helt vanvittig og fuldstændig fantastisk film! Så vælg aldrig enten/eller-modellen. Lær, hvordan du skaber nye løsninger, der udvikler. Be playfull!," understreger han.

Efter oplægget interviewer Børsens chefredatkør Niels Lunde, Roger Martin på scenen, og interviewet følges op af spørgsmål fra salen.

"Vælg aldrig enten/eller-modellen. Lær, hvordan du skaber nye løsninger, der udvikler.
Be playfull!"

Hammeren til direktionens glasloft
Da oplægget er forbi, samles deltagerne til et glas vin. Ledere fra en lang række danske og udenlandske virksomheder får vendt aftenens indhold – og andre relevante emner på tapetet. Jens Broch, CEO i Sunset Boulevard er en af dem, der har deltaget jævnligt over nogle år. For ham har live-konceptet og variationen i temaerne givet mulighed for at få ny viden på en mere målrettet måde.

"Jeg har blandt andet været til et oplæg om HR, som jeg virkeligt kunne bruge i relation til vores egen virksomhed, og det næste arrangement, der er på tapetet, handler om digitale forretningsmodeller. Det er også virkelig relevant, og jeg synes, niveauet er højt," siger Jens Broch.

Han benytter sig også gerne af muligheden for at sparre med netværkets øvrige deltagere om aktuelle problematikker i den daglige forretning.

Claus Mossbeck er initiativtager til Tatarklubben, der i samarbejde med Harvard Business Preview Press flyver de dygtigste eksperter i forretningsudvikling og ledelse ind til live-sessions, hvor de deler ud af den nyeste viden. Foto: Tatarklubben

Claus Mossbeck er tilfreds med aftenens arrangement. Selv har han haft travlt med at smutte energisk og høfligt rundt mellem deltagerne for at skabe nye, relevante relationer mellem dem.

"Vores medlemmer er alle ledere som har brugt de seneste 15-20 år på at dygtiggøre sig inden for deres respektive fag. Men for at rykke til næste niveau, så kræver det at man er villig til at smide de faglige skyklapper og interessere sig mere for hvordan resten af virksomheden hænger sammen. Derfor sørger jeg også for at de forskellige fagligheder blander blod til arrangementerne. Det hjælper dem også når de skal bryde igennem glasloftet til direktionen; for at få taletid i direktionen, så skal man nemlig tale deres sprog. Og her er Harvard Business Review parløren."

Få mere at vide om kommende live events med den nyeste ledelsesviden, eller download et kapitel fra bogen; "Leading Transformation: How to Take Charge of Your Company´s Future"

Denne annonce er produceret af Børsen Creative i samarbejde med Tatarklubben
Cxense Display

AnbefaletForsiden lige nu


Finanstilsynet: Engangsgevinster kan ikke længere redde bankerne fra de negative renter

Novo Nordisks fedmemiddel afvist i England

Teknologiaktier er spændt til bristepunktet: Regnskaber skal afgøre om værdier holder vand

Ørsted købte klimaaflad i russisk svindelprojekt

V10-motoren tjekker ud med et brag i Audis berømte superbil

Varm wellness i de sneklædte bjerge

Finanshus: Genmab bør overveje disse tre som partnere

Eksrockstjernen, der drømmer om den totale frihed - hvor kun hans egen mening tæller