Ung og ambitiøs - Tourguide til dine pop-ups på telefonen

Johan Hygum Hillers

I jagten på en god karriere er det altafgørende, at du som ung hurtigt lærer kunsten at multitaske og holde så mange bolde i luften på samme tid som muligt. Hellere i dag end i morgen. Hvis du ikke er i stand til favne bredt, hvordan er du så i stand til at kunne forvente at få en meningsfuld karriere, et godt og velbetalt job samt en dejlig familie?

Vi ved jo alle, at kommunikationen med omverdenen ikke kun foregår på én kanal – selvom vi alle savner fastnettelefonen. Hermed en kort tour-guide rundt i de mest basale kanaler for at sikre, at du har det bedst mulige udgangspunkt for at kickstarte din karriere.

Level 1 - De sociale medier

Du må ikke slette din Facebook. Formålet er krystal klart. Det handler om at være i kontakt med venner og bekendte, dele din gøren og laden og åbne et helt landskab af muligheder for at kunne følge med i dine tidligere skolekammeraters og flirters livsbegivenheder. Du har nok også oplevet, at det er en nem måde at "slå menneskerne op", som du møder på din vej, holde dig løbende opdateret på dine "venners" fødselsdag, være ajour med generelle trends af lifehacks, samt ikke mindst have muligheden for at kunne skrive direkte med folk – helst ved at deltage i gruppebeskeder via Messenger. Slet den kun, hvis du ønsker at gå glip af noget.

Det er afgørende at dele dit liv i billeder. Facebook ved det, og så købte de Instagram. I takt med at meget kommunikation også foregår her, er det jo en oplagt mulighed for at følge forbilleder og blive inspireret af dem samtidig med, at du selv har chancen for at inspirere andre ved at lægge billeder op med dine egne oplevelser. Det er trods alt vigtigt i en tid, hvor oplevelser er blevet en form for social valuta.

Du supplerer forhåbentligt allerede din Instagram med Snapchat for at få et øjebliksbillede af din nærmestes verden, og muligheden for at føre en 1:1 samtale med dem som foretrækker, at samtalen bliver slettet lidt oftere end på andre kanaler. Rent professionelt er det selvfølgelig helt essentielt, at du løbende får opdateret dit pokalskab på LinkedIn, men det har du givetvis allerede styr på.

Level 2 - Dit nyhedsfeed

En ting er de sociale kanaler, en anden ting er din portefølje af nyhedsmedier, som er helt afgørende for, at du overhovedet har mulighed for at gøre dig selv relevant, når du træder ud ad hoveddøren. Det kræver derfor, at du har tilladt pop-ups fra Tv2 News, Børsen, Berlingske, minimum ét udenlandsk mediehus og Twitter. Ellers kan du risikere at miste en ulykke på motorvejen, aktielukkekursen over natten i USA, samt danske fyringer i C20 virksomheder og live-tweets fra sports- og medieverdenen.

Når du har et ledigt øjeblik fra ovenstående, kan det anbefales, at du tegner abonnement hos både Spotify, Mofibo og Podimo – bare for at være sikker på, at der er læring og stimulering til enhver lejlighed. Der er nemlig ikke noget værre end at skulle cykle en tur, gøre rent derhjemme eller sidde i toget uden at være sikker på, at læringskurven for alt i verden ikke flader ud.

Level 3 - Altid til stede

Husk ligeledes at rigtige vindere har deres mails som pop-up notifikationer, og de svarer selvfølgelig asap, ligesom computeren altid er med i tasken, og lyden er slået til på deres telefon, når de går i seng.

Når du er i stand til at mestre ovenstående, så er du i den grad rustet til at gøre karriere. Det er dog vigtigt, at du betragter tour-guiden som en slags minimumskrav for at være i stand til at kunne levere en solid og uovertruffen arbejdsindsats, der vil få enhver arbejdsgiver til at falde ned af stolen af bare begejstring. Du er selvfølgelig altid velkommen til at tilføje flere kanaler, hvis du er særlig ambitiøs.

Der bliver talt rigtig meget om kampen om vores opmærksomhed og den enorme mængde af information, vi konstant fylder os selv med. Jeg møder fortsat mange unge, som har svært ved at skulle navigere i cirkusset og rent faktisk gøre noget ved det. Vi leger måske alle med tanken om, at vi kunne droppe store dele af informationsflowet, men kan vi overhovedet undvære noget?

Afgørende er dog, efter min mening, at du, som ung i starten af din karriere, i højere grad bliver bevidst om, at kampen om din opmærksom kun vil eskalere herfra. SoMe- og nyhedsplatforme er i den henseende blot nemmere at drage paralleller til, fordi de er konkrete eksempler. Men det vil ikke altid være sådan. Derfor vil min anbefaling være til dig som ung, som jeg også har videregivet til mange af de unge, vi taler med, at du begynder at træne dig selv i at prioritere og efterleve prioriteringen af hvem og hvad, du ønsker, skal tage og få din opmærksomhed. Det er sådan uanset, om det er Facebook, TV2 News, Instagram, en chef, kollega, ven, undervisere, opgaver, hund, kæreste eller kunder. De vil alle have din opmærksom, problemet er bare, at du ikke kan tilfredsstille alle på en gang.

Profil

Johan Hygum Hillers

Johan Hygum Hillers

Johan Hygum Hillers deler ud af indsigter fra sit daglige arbejde med Young Professionals verden over.

Johan er selv en del af den unge generation, der lige nu er i gang med at skubbe til erhvervslivets status quo. I sit daglige virke har han en klar ambition om at forbinde ambitiøse og nysgerrige mennesker fra København til Shanghai, Singapore, London og New York, samt finde løsninger på hvordan vi, ung som erfaren, kan bidrage bedst muligt til vores egen og hinandens karriere.