Mit nytårsforsæt for den private sektor er ikke en slankekur

Henrik Funder
BLOGS Af


Slank dig. Kom i form. Skær ned. Sådan kunne et klassisk nytårsforsæt sikkert lyde hos mange danskere her i de første sprøde dage i 2018. Al mulig opbakning til det herfra.

Men når det gælder den private sektor, så er mit nytårsønske det modsatte. Vi skal ikke slanke os. Nej, vi skal bygge på og blive større, så vi holder fast i opsvinget og den økonomiske vækst. Det går rigtig flot med beskæftigelsestallene, og forleden kunne vi her i Børsen læse, at en lang række ledende topchefer tror på en flot vækst i 2018. Men skal tro blive til virkelighed, kræver det investeringer – vi skal ud og bruge pengene fra opsvinget klogt i stedet for at spare op til en regnvejrsdag. Risikovilligheden skal justeres op, forsat med den gode danske sunde fornuft og rettidig omhu, og så skal vi i 2018 investere kraftigt i fremtiden.

Og det er der i den grad brug for. Den globale konkurrence vil kun tage til i styrke. Konturerne af Brexit vil tage endnu mere form i 2018. Samtidig står alle virksomheder midt i en markant digital og teknologisk omstilling, der stiller nye krav til forretningsstrategien og betydningen af at have de rette kompetencer om bord – hvad enten de kommer indenlands eller udenlands fra.

Jeg håber og tror på, at 2018 bliver året, hvor vi for alvor graver et spadestik dybere ned i kompetencebegrebet. Jeg har tidligere i denne blog skrevet, at vi ikke alle skal lære at programmere. Det gav en del spændende og interessante reaktioner. Og jeg mener det faktisk, når jeg siger, at vi ikke må stirre os blinde på den teknologiske side af fremtidens arbejdsmarked i den private sektor. Det er jo netop, når "robotterne" gør deres indtog på akademikerarbejdsmarkedet, at vi skal fokusere endnu mere på de menneskelige egenskaber for netop at skabe den perfekte balance.

Vi skal naturligvis have digitalisering og teknologien meget bedre ind under huden, og dele af vores arbejdsstyrke skal også opgraderes til at kunne kode. Men vi skal også have massevis af andre kompetencer i de danske virksomheder. De skal organiseres, ledes, der skal produceres varer og serviceydelser og forretningen skal udvikles.

Men dermed ikke sagt, at vi skal lave en 90 års fødselsdag og blot sige "same procedure as last year, Lars" Vi skal tage fat, og vi skal tage hårdt fat for at fremtidssikre en kompetent arbejdsstyrke – vi kan ikke vente længere. Det gælder hele vejen rundt, fra ufaglærte til de, der har taget en lang, videregående uddannelse.

For hvis vi ikke i tide får omstillet den danske arbejdsstyrke, så får det i sidste ende ødelæggende betydning for omsætningen og væksten i samfundet – og her tror jeg personligt 2018 bliver skelsættende. For vi kan ikke holde til, at en del af den danske arbejdsstyrke ikke har de kompetencer, som virksomhederne efterspørger. For så ender de uden for arbejdsmarkedet eller i marginale jobs, som de knapt kan leve af. Er det godt for den enkelte? Nej. Er det godt for danske virksomheder, som gerne vil sælge deres varer til danskerne? Nej.

Indrømmet, det er en stor opgave, som vi står overfor i 2018 og de følgende år. Hundredetusindvis af danskere på arbejdsmarkedet skal lære nyt. Og selvom de senere års trepartsaftaler har taget skridt i den rigtige retning, så er de efter min mening for få og for små i lyset af de kolossale omstillinger, som vi står overfor.

Dét at sikre virksomhederne de rette kompetencer er en opgave, som den enkelte, de danske virksomheder og politikerne må være fælles om. Vi må hver især påtage os et ansvar for at lære nyt og virksomhederne må ikke melde hus forbi på deres del af samfundsansvaret, som rækker ud over eget CVR-nummer. Og endelig er politikerne på Christiansborg nødt til at mer-investere i forskning, uddannelse og reelle efteruddannelsesmuligheder til alle. Vi har et råderum, vi har et opsving: Brug det nu til at investere i fremtidens kompetencer og gøre privatsektoren robust fremfor at slanke den.

Som nation gjorde vi noget lignende med Globaliseringsaftalen i 00'erne. Det kan vi gøre igen – hvis vi har viljen til det.

Godt nytår.

Profil

Henrik Funder

Henrik Funder

Formand for Djøf Privat og marketingsdirektør hos Globus Wine
Henrik Funder er formand for Djøf Privat, der tæller 25.000 medlemmer. Djøf Privat er en del af den faglige organisation Djøf. Henrik arbejder til daglig som marketingdirektør hos Globus Wine. Før det var han leder i Unilever. Her på bloggen skriver Henrik Funder om salg, marketing, fremtidens arbejdsmarked, ledelse og vækst, der udspringer af uddannelse og kompetencer.


Få Henriks indlæg
som RSS-feed her