SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Jeg er rystet over seneste nyt om landets offentlige ledere

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
17. Oct 2017

Først var der Nykredit, som aflivede børsbonus til ledelsen, men senere meldte om lønstigninger i topledelsen.

Så kom Nets-sagen.

Kors, siger jeg bare.

Sidenhen blev vi præsenteret for redeligheden hos SKAT, der gik glip af milliarder i skattekroner på grund af eget sløseri.

Man kunne læse om krav mod topfolk, fiktive fakturaer og ugyldige direktørkontrakter i Hesalight.

Hummel snød i Tyrkiet og gennemførte en tilsyneladende ulovlig fyring.

En dag gik der rygter om bestikkelse hos Atea. Syv personer var tiltalt for at modtage bestikkelse.

Historierne stopper ikke her.

For Nordea og Danske Bank hvidvaskede vist for syv milliarder kroner.

Don Ø blev sendt bag tremmer for kursmanipulation.

Kasi-Jesper politianmeldte Pandora for bedrageri.

I alle tilfælde var topfolk involveret i sagerne.

Og nu, stadig i året 2017, kan vi så læse artikler og se TV-dokumentarer om topchefer i det offentlige, der heller ikke har læst etik-grøntspættebogen for ledere.

Sagen er en skandale og helt igennem usmagelig.

Hør lige her mine damer og herrer. Vi taler om afsløringer i 250 millioner-klassen. Penge, der er gået lige ned i personlige lommer på ledere, hvis selvudbetalte gaveregn du og jeg betaler.

De kalder pengene fratrædelsesordninger for at lade sig generationsskifte efter få år og dermed sikre udskiftning på ledelsesgangen med passende tidsinterval.

Men hvad gør man så? Man fyrer en topleder med den ene hånd og ansætter ham igen med den anden. På den måde får vedkommende udbetalt fratrædelsespenge i millionklassen om mandagen. Tirsdag sidder vedkommende igen på sit kontor i samme stilling. Topcheferne modtager altså fratrædelsespenge uden at fratræde.

Smart ad helvedes til.

Og dette imens hver krone i det offentlige vendes og drejes, og der nedlægges 35.000 stillinger på gulvet, fordi der skal spares. Samtidig nakker man to procent af budgettet til omsorgshjælp hvert år, og holder så lønfest på chefgangen, hvor årslønnen for øvrigt er steget med 50 procent.

En god bekendt skrev til mig i går: ”Ikke i København, der falder lederlønningerne”.

Ind i virkeligheden med dig, min kære Facebook ven. Syv uretmæssige millioner til syv chefer i region hovedstaden, er blevet afsløret indtil nu, og de er vel også en sjat penge?

Jeg overvejer, hvordan det må føles at være medarbejder i sådan et system.

Hvor må man føle sig røvrendt, udnyttet og ked af det.

Jeg gør -  og jeg er endda bare skatteborger.

Jeg tænker: Har landets ledende politikere, KL og Djøf ikke været bevidst om, hvad der skete i disse sager? I gårsdagens program på DR1 ønskede sidstnævnte ikke at blive interviewet i sagen.

I fremtiden vil etik, retfærdighed og moral få plads i dansk erhvervsliv. Bliver begreberne ikke frivilligt introduceret og siden udlevet af landet ledere, vil tropper nedefra sørge for, at det sker.

Tro mig.

Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk