Kære kapitalist - derfor skal du købe Information i dag

Kære kapitalist - derfor skal du købe Information i dag
Informations særavis torsdag 4. maj 2017 - køb den i en kiosk nær dig
Lisbet Røge Jensen

Hurra for Information! Avisen er ræverød, men er i dag bestemt værd at læse for selv den sorteste kapitalist. Den handler nemlig om mennesker, der tør noget og gør noget. Ikke om politikere, men om privat initiativ. Tak til chefredaktør Rune Lykkeberg, der i avisens leder skriver:

"... i dag har vi lavet en særlig udgave af avisen, hvor vi glemmer alt om politikerne i centrum og fortæller om alle dem, som løser de store problemer konkret i deres hverdag. Det her er deres avis".

I dag er det præcis en måned og en dag siden Børsens bog "De handlende" udkom. Omdrejningspunktet i bogen er det samme som i Informations særavis i dag, nemlig: "Mennesker, som på hver deres måde har løftet et ansvar, virkeliggjort idéer, skabt resultater og haft bemærkelsesværdig betydning for andre mennesker". Klik på linket ovenfor og læs bogen, som er en samling af interview, reportager, essay, kronikker, klummer, grafik, kunst og foto. Meget læseværdigt, hvis redaktøren her selv skal sige det.

Med bogen ønskede vi bl.a. at gøre op med et mediebillede, hvor det ser ud som om, alting skabes ud af politik - og som er med til at skabe en ond cirkel, hvor mange vender sig til politikerne og råber om hjælp eller beder om flere penge.

Vær med i en positiv bevægelse

Men vores velstand og velfærd er ikke skabt af systemet eller af politikerne. Mennesker, civilsamfund, marked og erhvervsliv skal have den plads, de fortjener. Også i medierne. Vi skal hylde dem, der tør noget og gør noget - for sig selv og hinanden. Nu må systemet træde i baggrunden og vige pladsen for de mennesker, der knytter os sammen og flytter os fremad. 

Information er i dag en særavis dedikeret til borgere, der "har taget ansvaret for fremtiden på sig". Hvor er det skønt. De borgere fortjener at få deres historie fortalt. En lille sidegevinst er, at hvis flere medier ville gøre det samme, og politikerne får bare lidt mindre plads i spalterne, så kan det være med til at starte en positiv reaktion, hvor politikerne heller ikke higer efter spalteplads på samme måde. Og så bliver det atter lettere for medierne, at vælge historier om andre end politikere. Håbet er lysegrønt.

I dag bør alle liberale, konservative og kapitalister stemme med pengepungen på civilsamfund, privat initiativ og personligt ansvar: Gå ned i kiosken og køb Information.


 

Se flere blogsProfil

Lisbet Røge Jensen

Lisbet Røge Jensen

redaktør og lederskribent, Børsen
På denne blog holdes kapitalismens fane højt. Kig her efter de små ting, der tegner de store liberale linjer i samfundet, og kig efter godt og dårligt nyt om frie markeder, frie mennesker og personligt ansvar.

Lisbet Røge Jensen støber kugler i Børsens holdningsmæssige hovedsæde, debatredaktionen, og er redaktør på avisens hyldest til dem, der tør noget og gør noget - bogen "De handlende" - som Børsen udgav i april 2017. Hun er i tidernes morgen uddannet realkreditrådgiver og siden hen cand.merc. fra CBS.