Danske Bank tager fejl af Mærsk-opkøb

authorimage
BLOGS
Af: Erik Høgh-Sørensen
02. dec 2016

Det var ikke kun de økonomiske konsekvenser af Brexit, som Danske Bank havde svært ved at forudse. Britisk BNP gik som bekendt 0,5 procent frem i Q3. Nu fejlvurderer Danske Bank så Mærsks opkøb af den tyske konkurrent Hamburg Süd.

Shippingwatch refererer Danske Bank for, at Mærsks opkøb af det tyske rederi for fire milliarder dollars vil lægge pres på værdierne i Mærsk og øge investorernes frygt for nedgradering af gruppens kreditværdighed.

Som bekendt er det svært at spå, især om fremtiden, men den analyse fra Danske Bank forekommer helt og aldeles fejlagtig.

Andre grunde til bekymring

Aha, tænker den tænksomme læser:

Skribenten af denne blog er brancheanalytiker og en tidligere Mærsk-mand, som forsøger at tale sine egne Mærsk-aktier op.

Svaret er, at jeg har solgt alle mine Mærsk-aktier bortset fra en, hvilket i tillæg til min erfaring blot gør mig til uvildig analytiker. I øvrigt, hvad angår ovennævnte Brexit, har vi i Analyseenheden 4V ramt plet hidtil med vores prognoser.

Næ, jeg har solgt mine Mærsk-aktier af andre grunde og bekymringer for Mærsks langsigtede strategi.

Hamburg Süd er en glimrende investering

Men min pointe her er: At opsnuppe Hamburg Süd er en overordentlig positiv udvikling for Mærsk midt i malstrømmen af dårligdomme for den syvtakkede.

Og nej, man behøver ikke se slavisk på Mærsk-aktiens udvikling.

Den følger jo bare… ja, lad mig skrive det ligeud: de bankanalytikere som nogle gange har ret. Og andre gange slet ikke.

Profil
Erik Høgh-Sørensen authorimage Erik Høgh-Sørensen blogger mest om erhvervsliv, politik og international økonomi.

Han er medlem af Region Nordjylland for DF og i sin private beskæftigelse medejer af virksomheden Analyseenheden 4V. Han har tidligere været kommunikationschef i Mærsk's  containerbygnings-division og Ritzau's EU-korrespondent i Bruxelles.

Holdningerne i denne blog er helt og holdent Eriks egne og dermed ikke  nødvendigvis Dansk Folkepartis.

Erik er også foredragsholder og har bl.a. skrevet dokumentarbøgerne "Mod Vinden. Danmarks plads i Europa" (2014) og den prisbelønnede "Forbrydere uden straf" (2004). Erik er uddannet i økonomi, politik og journalistik  fra San Francisco State University.Få Eriks indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk