SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Så er der startet ny virksomhed!

authorimage
BLOGS
Af: Tobias Lau
21. Apr 2015

Så er det tid til at starte en ny virksomhed!

Ikke er jeg er træt af den gamle virksomhed, Social Action. Selvom jeg gør alt hvad jeg kan for at modbevise det, så er det let at betegne den som en konsulentvirksomhed. Og jeg hader konsulentbranchen.

Jeg savner reel HANDLING i stedet for RAPPORTER og SNAK, som så mange konsulenter lever af.

Især i en tid med store bæredygtige udfordringer og muligheder foran os.

Så sammen med en bekendt igennem flere år, Thomas Harttung, landmand og medstifter af Aarstiderne, har jeg lavet en ny virksomhed. En produktionsvirksomhed. Ja, den er nærmest i minedriftsbranchen.

Den hedder Beyond Coffee og handler om at indsamle kaffegrums for at lave spiselige svampe. Svampemycelium elsker nemlig kaffegrums og man kan derfor gro svampe i kaffegrums. Affald bliver til fødevarer.

I dag bruges kaffegrums ikke til noget. Faktisk er det kun 0,2% af kaffebønnerne vi bruger, når vi laver kaffe - nemlig den aroma som vandet opsuger for at skabe kaffesmagen. Resten - de 99,8% - smider vi ud. Det er spild af ressourcer. 

Kaffegrums er næringsholdigt og kan bruges til en masse. Det ved selv din bedstemor, som måske bruger kaffegrumset i sin kompost.

I Beyond Coffee er vi i gang med at lave en række forsøg for at teste metoden. Vi har allerede samlet et lille netværk af folk som hjælper med at gro svampe i kaffegrums. Hvis du vil hjælpe med at teste, så kig ind på vores hjemmeside, hvor du kan tilmelde dig som testperson.

Og endnu mere nørdet: Hvis du har et lokale i København, gerne et mørkt og fugtigt et af slagsen, så er vi meget interesserede i at leje det billigt. Måske en ubrugt kælder? Vi skal nemlig finde et sted, hvor vi kan aflevere kaffegrumset og gro svampene i København - og svampe vokser bedst i mørke og halvfugtige lokaler.

Se mere om Beyond Coffee her:

http://www.beyondcoffee.dk

Profil
Tobias Lau authorimage Tobias Lau er direktør i innovationsfirmaet Social Action, www.socialaction.dk, som udvikler miljøprojekter med et socialvidenskabeligt fokus. Tobias er medforfatter på bogen Massive Change (Phaidon 2004), som omhandler nye innovationsløsninger på verdens miljømæssige udfordringer. Derudover er Tobias medforfatter på bogen Concept Design om innovationsmetoder udgivet af Økonomi- og Erhvervsministeriet i 2007.

Tidligere bloggere på borsen.dk