Hvad jeg blev mest inspireret af i 2014

authorimage
BLOGS
Af: Tobias Lau
28. dec 2014

Det er julens, gavernes og sentimalitetens højtid:
Og hvad er det allerbedste at modtage til enhver tid (udover kærlighed)?
Inspiration.

Det er jeg i hvertfald selv meget glad for at modtage i løbet af et år. Et hvilket som helst år. - Gerne (helst!) på uforudsete tidspunkter.

Derfor vil jeg gerne give det inspirationsindskud videre, som jeg selv fik mest ud af i 2014.

Fra alle os til alle jer, som der siges:

I november var jeg med til at arrangere Danmarks største arbejdsdag om industrielle symbioser. Der kom ledere fra Novozymes, Novo Nordisk, Haldor Topsøe, Statoil, BASF, SE, Envotherm, DONG, McKinsey, en række forsyningsselskaber og borgmestrer.

Men! Det der var allerfedest var, at jeg for første gang havde skaffet Gunter Pauli til Danmark. Som taler. Du kender måske ikke Gunter Pauli, men han er i udlandet kendt som 'bæredygtighedens Steve Jobs'. Jeg har meget få helte i verden. De kan tælles på en hånd. Gunter Pauli er én af dem.


Hans tale, som han holdt til arrangementet som havde Symbiose Centeret som afsender, var uden tvivl det mest inspirerende oplæg jeg har hørt i 2014. (Allerede 25 sekunder inde i talen redefinerer han tale-intro'en: 'Nu er jeg jo ikke den bedste taler...'). Jeg er stolt over, at have fået ham introduceret til Danmark og danske ledere.

Jeg vil, som det bedst er, når man udpakker en god gave, ikke gøre indpakningen for irriterende. Vi optog nemlig talen, med god lyd og i bedste TED-stil, sådan at andre, DU!, blot kan trykke play og høre hvad mesteren i langsigtet vækst har at fortælle til dansk erhvervsliv. Og til alle andre der er interesseret i fremtiden.

Fra alle os til alle jer:

 

- - -

https://www.youtube.com/watch?v=XgV3e0vfsdU

Profil
Tobias Lau authorimage Tobias Lau er direktør i innovationsfirmaet Social Action, www.socialaction.dk, som udvikler miljøprojekter med et socialvidenskabeligt fokus. Tobias er medforfatter på bogen Massive Change (Phaidon 2004), som omhandler nye innovationsløsninger på verdens miljømæssige udfordringer. Derudover er Tobias medforfatter på bogen Concept Design om innovationsmetoder udgivet af Økonomi- og Erhvervsministeriet i 2007.

Tidligere bloggere på borsen.dk