Af jord er du kommet, til diamant skal du blive

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
17. mar 2014

Glem alt om at forvente, at dine efterkommere skal gå og passe dit gravsted, når du ikke er her længere. Det koster penge, er tidskrævende og ofte noget mange har dårlig samvittighed over ikke at besøge ofte nok.

Næ nej, bliv hellere forvandlet til en diamant!

Det er det schweiziske firma, Algordanza, som tilbyder at forvandle dit kremerede lig til en funklende diamant.

Diamanter i naturen bliver skabt 150 km under jordens overflade, hvor kullet, gennem millioner af år, bliver udsat for et konstant tryk og varme, som ændrer dets struktur til det, vi kalder diamanter. Ved at efterligne naturens egen proces i et laboratorium, kan man kunstigt skabe diamanter. Det er i og for sig ikke en nyhed – det har man kendt til lige siden 1940, hvor man første gang lykkedes med at skabe disse, også kaldet syntetiske diamanter.

Ud af en voksen kremeret menneskekrop kommer ca. 2000 gr. aske, som firmaet bruger til at lave diamanter af. Faktisk skal der blot ca. 500 gr. til at lave en diamant.

I alt kan de lave op til 3ct. ud af et lig, men højst 1ct. pr. sten.

Dog skal man ikke forvente, at få en funklende hvid diamant, idet menneskekroppe indeholder Bor, hvilket medfører, at diamanten får en lys blålig farve.

Du vil aldrig blive glemt, lover det schweiziske firma. De tilbyder til og med at få dig slebet og lasergraveret efter forvandlingen, hvorefter du kan blive sat i et smykke, som dine efterkommere kan bære.

Prisen er et sted mellem 27.000 og 130.000 kr. og tager et par uger.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk