En normal dag for Bitcoin: Valutaen der dør hver dag

authorimage
BLOGS
Af: Lasse Birk Olesen
27. feb 2014

Meget tyder på, at en af verdens mest benyttede Bitcoin-børser, MtGox, ikke kan udbetale kundernes penge og dermed lukker.

Pressen har ikke været sen til at forudsige, at det bliver Bitcoins død.

Man fristes til at spørge kaffegrumslæserne, om de kan huske dengang kronen døde, da Roskilde Bank krakkede?

Jeg kan også oplyse spåkonerne om, at Bitcoin også døde for godt to år siden, for godt et år siden, for otte måneder siden, for seks måneder siden, for fire måneder siden og for to måneder siden. Og nu altså også denne uge. Bitcoin er valutaen, der åbenbart dør hver dag.

Nogle af de andre gange Bitcoin døde har man set væsentlige udslag i kursen nedad. Interessant nok er det store dyk denne gang udeblevet. Noget tyder på, at markedet er blevet klogere end journalisterne.

Det, som medierne ikke har forstået, er at Bitcoin er mere end en virksomhed. Det er også mere end en kurs, der kan spekuleres i. Det er sågar mere end en valuta. Og endda mere end et netværk.

Bitcoin er en idé - fulgt op af et teknologisk gennembrud, som gjorde idéen mulig at realisere. Det er idéen om en valuta, en database og et betalingssystem, der er uafhængig af mennesker og virksomheder og centralbanker. Umulig at forfalske, umulig at korrumpere til egne politiske mål, og praktisk umuligt at ødelægge.

Det er så stærk en idé, at ingen virksomhedskonkurs kan slå den ihjel. Det er så stærk en idé, at jeg forventer, at også om 100 år vil der være en valuta og et betalingssystem af en eller anden form, der har de samme egenskaber - uden at det nødvendigvis hedder Bitcoin.

Følg med her på bloggen, når der snart kommer et indlæg om Bitcoins tekniske gennembrud: Hvorfor Bitcoin var umuligt at opfinde før Bitcoin.

Lasse Birk Olesen
Bitcoin Nordic

Profil
Lasse Birk Olesen authorimage Lasse Birk Olesen er produktansvarlig hos Coinify, der gør det nemt at købe, sælge og tage imod digitale valutaer som betaling. Han skriver her på bloggen om teknologi og dens indflydelse på politik og samfundsforhold generelt. Lasse er uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet og National University of Singapore.
Tidligere bloggere på borsen.dk