Twitter – Investeringsfugle på taget eller i hånden?

authorimage
BLOGS
Af: Per Hansen
08. nov 2013

Twitter børsdebuterede i går med et kursbrag. Fra en oprindelig antagelse om en kurs på 17-20 over 23-25 sluttende på 26, endte den første handelsdag med en massiv stigning på 72 % og en lukkekurs på 44,90 USD. Spørgsmålet er om det er et udtryk for en ny bobletendens og vækker minder om .com boblen? Eller er det slet og ret et signal om at de sociale fænomener har investeringsovertaget efter en succesfuld udvikling for Facebook og Linkedin?

Twitter – fra 26 – 45 USD på få timer

Twitter har været det store samtaleemne i denne uge. Ikke kun fordi Twitter som socialt fænomen skaber overskrifter og interesse. Men også og ikke mindst på grund af en stigning på 72 % på den første noteringsdag.

Stigende emissionspris et godt tegn

På forhånd var der flere som var skeptiske i relation til at emissionsprisen var blevet forhøjet ad flere omgange. Tankerne faldt naturligt nok på Facebook, som netop igennem en noget ”forhastet markedsføringsproces” oplevede at aktiekursen 4 måneder efter børsnoteringen var blevet halveret. Min antagelse om at det ikke ville ske igen bygger på at Facebook snarere var undtagelsen end hovedreglen. Derfor var en vis positiv reaktion forventelig. 72 % stigning er dog ”bemærkelsesværdig”

Danske og nordiske investorer var med

Investorerne hos Nordnet var også med. I alt 500 kunder lavede 1500 handler i Twitter aktien på førstedagen. De danske investorer tegner sig for ca. 1/5 af disse nordiske handler i Nordnet regi. 500 kunder kan på den ene side siges at være mange. Set i forhold til den samlede kundebase på ca. 400.000, må det siges at være ”moderat”

Bobletegn?

Mange spørger sig selv med rette om udviklingen i Twitter, med den massive interesse er et udtryk for at vi er på vej hen i et ”.com 2.0” og om investorerne har glemt både .com boblen og ikke mindst har lagt behørig afstand til de dårlige tider og 2008/2009 tragedien? Efter min mening er der bl.a. følgende faktorer i spil:

  • Investorernes hukommelse er bemærkelsesværdig kort.
  • ”Aldrig mere aktier” er blevet til ”hvilken aktie skal jeg købe” og det er foruroligende?
  • Hvis investorerne har haft en lille risiko i porteføljerne de seneste år, er det nu det forkerte tidspunkt at øge sin aktierisiko på.
  • Der er enkeltaktier, som har en dramatisk høj vurdering og de seneste år er aktierne steget mere end indtjeningen i selskaberne er vokset. Det er et advarselstegn. Generelt er aktierne dog ikke overvurderet, men vi på vej i den retning.

Fugle på taget?

Vi er i den absolutte slutfase for aktiernes optur generelt set efter 4 års massive stigninger. Twitter er et fænomen på den sociale front og der håbes på at væksten kan blive en tilstrækkelig kursdriver. Stigningen er dog bemærkelsesværdig. Der er en reel risiko for at de investorer som på kort sigt har sat deres lid til yderligere stigninger ud over niveauet 45-50 USD per aktie snarere vil opleve at Twitter er investeringsfugle på taget end i hånden. Det bliver spændende at følge.

Profil
Per Hansen authorimage Jeg har arbejdet med investering i mere end 20 år. Primært med aktier og virksomhedsforhold. Men også med de forhold som skaber forudsætninger og rammebetingelser for virksomhederne og som påvirker investorernes lyst til at investere.

I mere end 10 år har jeg intensivt beskæftiget mig med perspektivering af udviklingen på de finansielle markeder og samspillet mellem investorerne, medierne og virksomhederne. I starten som analytiker og de seneste fem år som aktiestrateg.

Hos Nordnet kommer jeg som Investeringsøkonom til at fortsætte perspektiveringen af finansielle forhold og samspillet med investorerne. Udgangspunktet vil være at stå på de private investores side og forsøge at guide dem igennem og afmystificere investeringsprocessen.

Privat bor jeg i Århus; er gift og har 2 børn. Jeg er uddannet Cand. Merc. I Finansiering.

Tidligere bloggere på borsen.dk