SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Betagende Bosse - Det handler om at være TRYG

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
14. Jan 2011
Nyheden om Stine Bosses opsigelse ryster og forarger mange, nedtrykker nogle og bringer mindst een i forbindelse med en følelse af salig sødme over at opleve, at refleksion og værdiorienterede valg, stadig har en plads i danske topledere.

Det kan nok godt berigtiges, at Bossen på det seneste har lavet l…e resultater, nu løber fra oprydningen, og kunne have timet en mere passende afsked.

Ny analyse sender toplederes livskvalitet til tælling
En Composing undersøgelse fra oktober 2010, gennemført med 110 topchefer indenfor det private erhvervsliv, afslører et skræmmende billede af virkeligheden. Det står nemlig ret skidt til med ledernes fysiske velvære, mentale pusterum og samvær opgjort i tid med nærmeste familie. Samtidig tilslutter de sig ikke galejen og livsløgnen om kvalitetstid sammen med poderne, og historiefortællingen der beretter om et noget så afslappende og opladende SPA ophold på en Tysk Herregård, alt for langt fra Danmarks grænse.

Nej, de tilkendegiver derimod, at livet i førersædet, også byder på en gevaldig opslidende rutchetur, hvor man skal gøre sig det helt klart, at truslen om udbrændthed, spiseforstyrrelser, sammenbrud, skilsmisse og svigt - næsten altid er med som fast passager.

Give us a break
Med Fanden på bagsædet og set i lyset af ovenstående skal kritikken af Trygs medie darling, Børsintrodusøren og powerkvinden - vel suppleres en anelse hatteløften og beundring over, at hun trods alt tør følge sit hjerte og dybe instinkter.

At Stine Bosse vælger at evakueres fra sit evigt rindende timeglas, til fordel for hverv og beskæftigelse, der kan supplere med øget velbefindende og en fortjent mellemakt, inden næste eventuelle kapitel, synes jeg godt, vi andre kan agte og lære noget af.

Om så næste kapitel virkelig udelukkende byder på bestyrelser og børnebørn, har jeg meget svært ved at tro på. Ender Bosse som politisk minister med en rød rose mellem tænderne, så skriger jeg altså til himlen.

Indtil da vil jeg frydes over hendes mod, tro på hendes udmeldinger, og så ellers bare føle mig TRYG over, at hendes beslutning forhåbentligt gav et par nålestribede, noget rigtig vigtigt at tænke over.

Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk