SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Privatlivspolitik

Gå til:
Cookiepolitik
Privatlivspolitik Fordelsklub
Privatlivspolitik Fordelsklub shop

Privatlivspolitik 
Dagbladet Børsen A/S ("vi", "os", "Børsen" eller "Dagbladet Børsen") gør en stor indsats for at beskytte brugerne af www.borsen.dk samt tilknyttede subdomæner. I det følgende kan du læse om, hvordan vi behandler dine persondata. 

Vi gør opmærksom på, at redaktionel fremstilling som udgangspunkt er undtaget fra GDPR. 

Dataansvarlig 
Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine persondata er: 

Dagbladet Børsen A/S 
CVR-nr. 76 15 63 28 
Møntergade 19 
1140 København K 
Email: kundeservice@borsen.dk  
Telefon: +45 33 32 01 02 

Beskrivelse af behandlingen 

Brugerinformationer på www.borsen.dk  
Hvis du har oprettet et abonnement på Børsens hjemmeside, behandler vi dine persondata, så du kan logge ind på Børsens hjemmeside for at benytte de services, du har betalt for. Derudover behandler vi også dine persondata, så vi kan modtage betaling fra dig eller for at sende dig vores nyhedsbrev, hvis du har tilmeldt dig dette.  

Vi behandler følgende persondata om dig: Navn, adresse, telefonnummer, emailadresse, brugerID, password, din brug af passwordkrævende tjenester, betalingsoplysninger samt oplysninger om modtagne betalinger og udeståender.  

Vi modtager dine persondata direkte fra dig. 

Vi behandler dine persondata på baggrund af GDPR art. 6.1.b, når behandlingen er nødvendig for, at vi kan opfylde den abonnementsaftale, vi har indgået med dig. 

Hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev, behandler vi dine persondata på baggrund af GDPR art. 6.1.f, hvor vores legitime interesse er at markedsføre vores tjenester. 

Vi kan dele dine persondata med vores IT-leverandører, rådgivere (fx banker samt revisions- og advokatselskaber) og udbydere af betalingsløsninger (Børsen benytter QuickPay). 

Vi opbevarer dine persondata, så længe det er nødvendigt til de formål, de er indsamlet. Som udgangspunkt sletter vi dine persondata 5 år efter udgangen af det regnskabsår, som din seneste abonnementsbetaling vedrører, hvilket sker i overensstemmelse med bogføringslovens regler.  

Oplysninger om hjemmesidebesøgende 
Når du bruger Børsens hjemmeside, opsamles der ved brug af "cookies" persondata om din adfærd.  Vi indsamler informationen for at vedligeholde og forbedre vores hjemmeside, for at følge din adfærd på vores hjemmeside og for at vise indhold og annoncer, der er relevante for dig, baseret på dine præferencer. Du kan læse mere om formålet med hver cookie i vores cookiepolitik.  

Vi behandler de persondata, der indsamles ved hjælp af cookies, herunder IP adresse, browser type, device ID, samt information om hvilke sider du har besøgt før og efter besøget på vores hjemmeside og din brug af vores hjemmeside.  

Vi behandler dine persondata på baggrund af dit samtykke, jf. GDPR art. 6.1.a. Som undtagelse hertil sker behandling af persondata i forbindelse med nødvendige cookies dog på baggrund af GDPR art. 6.1.f, hvor vores legitime interesse er at drifte og vedligeholde vores hjemmeside. 

Vi kan dele dine persondata med tredjeparter, i det omfang tredjeparter placerer cookies på din enhed, herunder de databehandlere, der behandler persondata på vegne af os i forbindelse med indsamling af persondata ved hjælp af cookies. Du kan læse mere om eventuelle modtagere af dine persondata i vores cookiepolitik

Du kan læse mere om brugen af cookies i Børsens cookiepolitik samt tilbagekalde eller ændre dit samtykke ved at fravælge cookies i cookieoversigten, ligesom du kan blokere cookies i din browser.  

Telemarketing 
I forbindelse med salg af vores produkter via telefon, kan vi behandle persondata om dig med det formål at kontakte dig for at finde ud af, om du er interesseret i vores produkter.  

Vi behandler følgende persondata om dig: Navn, adresse, telefonnummer, optagelse af telefonsamtale. 

Vi indsamler oplysningerne fra adresseregistre og fra vores samarbejdspartere, der sælger vores produkter på vegne af os.  

Vi behandler dine persondata på baggrund af GDPR art. 6.1.f, hvor vores legitime interesse er at kunne markedsføre og sælge vores produkter i medfør af forbrugeraftalelovens § 4, stk. 2.  

Eventuelle optagelser af telefonsamtaler vil kun ske med dit samtykke, jf. GDPR art. 6.1.a.  

Vi opbevarer dine persondata, så længe det er nødvendigt til de formål, de er indsamlet.

Overførsler til lande udenfor EU/EØS 
Vi kan overføre dine persondata til tredjelande udenfor EU/EØS, som det er anført nedenfor. I tilfælde hvor overførsel af dine persondata til tredjelande udenfor EU/EØS sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser, kan du kontakte os på kundeservice@borsen.dk for at modtage en kopi af de indgåede standardkontraktsbestemmelser.  

Fælles dataansvar 

Sociale medier 
Børsen har aktive virksomhedsprofiler på sociale medier som eksempelvis Facebook, Linkedin og Twitter. I forbindelse med disse er vi fælles dataansvarlig med udbyderen af det sociale medie som beskrevet nedenfor. Et sådant fælles dataansvar omfatter udelukkede den indledende indsamling af persondata på vores virksomhedsprofiler. 

Facebook 
Vi har indgået en aftale om fælles dataansvar med Facebook Ireland Limited ("Facebook") baseret på Facebooks standardbetingelser. Denne aftale beskriver vores og Facebooks respektive ansvar, når du besøger vores virksomhedsprofil på Facebook. Aftalen er tilgængelig her

Facebook kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om Facebooks behandling af persondata, henviser vi til Facebooks privatlivspolitik, som du kan finde her.  

LinkedIn 
Vi har indgået en aftale om fælles dataansvar med LinkedIn Ireland Unlimited Company ("LinkedIn") baseret på LinkedIns standardbetingelser. Denne aftale beskriver vores og LinkedIns respektive ansvar, når du besøger vores virksomhedsprofil på LinkedIn. Aftalen er tilgængelig her

LinkedIn kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om LinkedIns behandling af persondata, henviser vi til LinkedIns privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Twitter 
Vi har indgået en aftale om fælles dataansvar med Twitter International Company ("Twitter") baseret på Twitters standard betingelser. Denne aftale beskriver vores og Twitters respektive ansvar, når du besøger vores virksomhedsprofil på Twitter. Aftalen er tilgængelig her

Twitter kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om Twitters behandling af persondata, henviser vi til Twitters privatlivspolitik, som du kan finde her

Overførsler til tredjelande ved brug af cookies OG FÆLLES DATAANSVAR 
Som også beskrevet ovenfor under "Oplysninger om hjemmesidebesøgende" og som yderligere beskrevet i vores cookiepolitik, bruger Børsen cookies, inkl. cookies der tracker besøgendes adfærd, til at forbedre vores hjemmeside og til at vise relevante annoncer.  

Nogle af disse cookies placeres af tredjeparter, såsom Google Ads (DoubleClick), Facebook og LinkedIn. I forbindelse hermed vil vi som udgangspunkt være fælles dataansvarlige med de tredjeparter, som fremgår nedenfor. Et sådant fælles dataansvar omfatter kun indsamlingen og videregivelsen ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

I andre tilfælde vil tredjeparter udgøre Børsens databehandlere i forbindelse med de cookies, som sættes på din enhed. Visse af disse databehandlere kan overføre dine persondata til tredjelande udenfor EU/EØS, herunder USA. Sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser, hvori der er inkluderet de nødvendige supplerende foranstaltninger til sikring af dine persondata. 

Google Ads (DoubleClick og Youtube)  
Vi har indgået en aftale om fælles dataansvar med Google Ireland Limited ("Google") baseret på Googles standardbetingelser. Denne aftale beskriver vores og Googles respektive ansvar. Aftalen er tilgængelig her

Google kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om Googles behandling af persondata, henviser vi til Googles privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Facebook 
Vi har indgået en aftale om fælles dataansvar med Facebook Ireland Limited ("Facebook") baseret på Facebooks standardbetingelser. Denne aftale beskriver vores og Facebooks respektive ansvar. Aftalen er tilgængelig her

Facebook kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om Facebooks behandling af persondata, henviser vi til Facebooks privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Linkedin 
Selvom LinkedIn Ireland Unlimited Companys ("LinkedIn") standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med LinkedIn, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

LinkedIn kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om LinkedIns behandling af persondata, henviser vi til LinkedIns privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Akamai (Akamaized) 
Selvom Akamai Technologies GmbH's ("Akamai") standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Akamai, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

Akamai kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om Akamais behandling af persondata, henviser vi til Akamais privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Vimeo 
Selvom Vimeo.com Inc.'s ("Vimeo") standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Vimeo, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

For mere information om Vimeos behandling af persondata, henviser vi til Vimeos privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Yahoo 
Selvom Yahoos standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Yahoo, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

For mere information om Yahoos behandling af persondata, henviser vi til Yahoos privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Index Exchange (Casale Media) 
Selvom Index Exchanges standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Index Exchange, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

For mere information om Index Exchanges behandling af persondata, henviser vi til Index Exchanges privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Snap Inc.  
Selvom Snap Inc.'s standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Snap Inc., er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

For mere information om Snap Inc.'s behandling af persondata, henviser vi til Snap Inc.'s privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Adform 
Vi har indgået en aftale om fælles dataansvar med Adform baseret på Adforms standardbetingelser. Denne aftale beskriver vores og Adforms respektive ansvar. Aftalen er tilgængelig her

Adform kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om Adforms behandling af persondata, henviser vi til Adforms privatlivspolitik, som du kan finde her.  

MediaMath (Mathtag) 
Selvom MediaMath Ltd.'s ("MediaMath") standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med MediaMath, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

MediaMath har hovedsæde i England. MediaMath kan i visse tilfælde selv overføre persondata til andre tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser. 

For mere information om MediaMaths behandling af persondata, henviser vi til MediaMaths privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Magnite (Rubicon Project) 
Selvom Magnite Inc.'s ("Magnite") standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Magnite, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

For mere information om Magnites behandling af persondata, henviser vi til Magnites privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Awin 
Vi har indgået en aftale om fælles dataansvar med Awin Ltd. ("Awin") baseret på Awins standardbetingelser. Denne aftale beskriver vores og Awins respektive ansvar. Aftalen er tilgængelig her

Awin kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser.  

For mere information om Awins behandling af persondata, henviser vi til Awins privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Teads SA 
Selvom Teads SA's ("Teads") standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Teads, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

Teads kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser. 

For mere information om Teads' behandling af persondata, henviser vi til Teads' privatlivspolitik, som du kan finde her.  

SpotX  
Selvom SpotX Inc.'s ("SpotX") standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med SpotX, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

For mere information om SpotXs behandling af persondata, henviser vi til SpotXs privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Amazon (Sizmek) 
Selvom Amazon Europe Core S.a.r.l.'s ("Amazon") standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Amazon, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

Amazon kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser. 

For mere information om Amazons behandling af persondata, henviser vi til Amazons privatlivspolitik for Sizmek, som du kan finde her.  

Platform161 
Selvom Platform161 standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Platform161, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

Platform161 kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser. 

For mere information om Platform161s behandling af persondata, henviser vi til Platform161s privatlivspolitik, som du kan finde her.  

AT&T Inc. (Xandr) 
Selvom AT&T Inc.'s ("AT&T) standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med AT&T, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

For mere information om AT&Ts behandling af persondata, henviser vi til AT&Ts privatlivspolitik, som du kan finde her.  

Smartadserver 
Selvom Smartadserver's standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar med Smartadserver, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

For mere information om Smartadservers behandling af persondata, henviser vi til Smartadservers privatlivspolitik, som du kan finde her

Plugins 
Vores hjemmeside bruger plugins fra forskellige sociale medier, herunder Facebook, Twitter og LinkedIn.  

Når du besøger vores hjemmeside, der indeholder et plugin, vil din browser oprette en direkte forbindelse til det sociale medies server. Det sociale medie vil via dette link modtage persondata om dig, herunder din IP-adresse og information om hvorvidt du har interageret med det sociale medies plugin.  

Det sociale medie kan i visse tilfælde selv overføre persondata til tredjelande udenfor EU/EØS. Det er vores forståelse, at sådanne overførsler sker på baggrund af Kommissionens standardkontraktsbestemmelser. 

Vi er fælles dataansvarlig med det sociale medie for indsamlingen af persondata, der sker, når du besøger vores hjemmeside.  

Vi har indgået en aftale om fælles dataansvar med Facebook baseret på Facebooks standardbetingelser. Denne aftale beskriver vores og Facebooks respektive ansvar. Aftalen er tilgængelig her

Selvom Twitters og LinkedIns standardbetingelser på nuværende tidspunkt ikke afspejler vores fælles dataansvar i forbindelse med brugen af plugins, er det vores vurdering, at vi er fælles dataansvarlige for indsamlingen og videregivelse ved transmission af persondata om besøgende på vores hjemmeside.  

Du kan læse mere om Facebooks, Twitters og LinkedIns betaling af dine persondata i deres privatlivspolitikker. Du kan finde Facebooks privatlivspolitik her, Twitters privatlivspolitik her og LinkedIns privatlivspolitik her.  

Pligtmæssig information 
Persondata nævnt under overskriften "Brugerinformationer på borsen.dk" er obligatoriske. Hvis du ikke giver disse oplysninger, kan vi ikke oprette dig som abonnement på www.borsen.dk

 

Dine rettigheder 
Du har følgende rettigheder: 

  • -Du har ret til at anmode om indsigt i, berigtigelse af eller sletning af dine persondata. 

  • -Du har også ret til at få behandlingen af dine persondata begrænset. 

  • -Hvis behandlingen af dine persondata er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke. Du kan tilbagekalde dit samtykke og gøre brug af dine rettigheder som anført nedenfor.  

  • -Du har ret til at modtage de persondata, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet).  

  • -Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet. 

 

Derudover har du ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata i følgende tilfælde:  

  • -Hvis vores behandling af dine persondata er baseret på GDPR art. 6.1.f, se ovenfor under behandlingsgrundlag, har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod en sådan behandling af grunde, der måtte vedrøre din særlige situation. 

  • -Ligeledes har du en ubetinget ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata, hvis vi behandler dine oplysninger med henblik på direkte markedsføring. 

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at sende os en email på kundeservice@borsen.dk.  

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde - dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne. 

 

ABONNEMENTSVILKÅR FOR BØRSEN-KUNDER 
Dagbladet Børsen har til enhver tid ret til at ændre nærværende abonnementsvilkår. Ændringer vil blive varslet mindst én måned forinden. 

Det er abonnentens ansvar at holde sine kontaktoplysninger opdateret (herunder adresse, e-mail og telefonnummer), således at kommunikation fra Dagbladet Børsen altid kan modtages. Du opdaterer dine kontaktoplysninger, herunder adresse, emailadresse, samt hvilke nyhedsbreve du ønsker at modtage fra Dagbladet Børsen på Min konto. 

De gældende abonnementsbetingelser kan til enhver tid læses på www.borsen.dk/betingelser

 

Øvrige brugerinformationer 
Hos Børsen findes links til andre websites, eksempelvis via bannerreklamer. Børsen påtager sig intet ansvar for de pågældende sites' beskyttelse af brugerne eller for indholdet på de pågældende sites, og vi udveksler ingen information med dem eller andre sites. 

 

Sidst opdateret: 16/12-21