Zealand Pharma og Beta Bionics vil lave "paradigmeskift" i diabetesbehandling

326067_16_9_large_146.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
10. jun 2016 KL.15:48
Zealand Pharma har indgået et samarbejde med Beta Bionics med det formål at kombinere "væsentlige" produktrettigheder hos begge parter med henblik på at fremme den kliniske udvikling af et nyt kunstigt (eller bionisk) bi-hormonelt bugspytkirtelsystem.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

"Det ultimative mål med et sådant system er at kunne tilbyde personer med diabetes, som er i insulinbehandling, en mere effektiv, sikker og nem blodsukkerkontrol, så de derved opnår en bedre langsigtet sygdomskontrol og bedre behandlingsresultater," skriver Zealand Pharma.

Zealand Pharmas adm. direktør, Britt Meelby Jensen, udtrykker begejstring for samarbejdet, som hun mener giver selskabet mulighed for at evaluere sin glukagon i flydende formulering, ZP4207, i klinisk sammenhæng i pumpesystemet, iLet, som Beta Bionics og Boston University har udviklet.

"Jeg vurderer, at vi har en unik mulighed for at udvikle et bi-hormonelt bugspytkirtelsystem til automatisk indgivelse af både insulin og glukagon, som potentielt kan blive et paradigmeskift i diabetesbehandling. Sammen med Beta Bionics har vi en vision om at gøre iLet-systemet og vores nye glukagon i flydende formulering tilgængelig for diabetikere så hurtigt, som udviklingen tillader det, og vi ser frem til at indlede vores fælles kliniske studier inden for type 1-diabetes senere i år, siger hun i meddelelsen.

/ritzau/FINANS