Voldsom ordrenedgang: Jernstøberi fyrer 80

385981_16_9_large_910.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
14. aug 2019 KL. 8:29
Afmatning i ikke mindst den tyske bilindustri, som mange danske virksomheder leverer til, fører nu til fyring af 80 medarbejdere på jernstøberiet Vald. Birn i Holstebro. Virksomheden er hen over sommeren er blevet ramt af en større ordrenedgang, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

De varslede afskedigelser svarer til op mod 15 pct. af virksomhedens medarbejdere. Det er første gang i ti år, at Birn må skride til en såkaldt masseafskedigelse, som skal varsles til arbejdsmarkedsmyndighederne og forhandles med medarbejderne før den kan effektueres.

Adm. direktør Jens Axel Birn oplyser til den lokale avis, at en enkelt større kunde er faldet fra.

"Men det er primært en generel tilbagegang i produktionen over hele linjen, som nu rammer os, og som har gjort udslaget," siger Jens Axel Birn.

Cirka 90 pct. af produktionen på Vald. Birn eksporteres - og en stor del går til lastbilproducenter i primært Sverige og Tyskland.

På det seneste har der været meldinger om fald i bilproduktionen i Tyskland, og Birn-difrektøren siger, at da virksomheden leverer flere dele direkte til samlebåndene, og derfor rammes den straks, hvis produktionen falder.