Vestas-konkurrent køber luns af af tysk vindmølleproducent

389772_16_9_large_614.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
21. okt 2019 KL. 9:05
Siemens Gamesa har indgået aftale om køb af udvalgte europæiske aktiver fra tyske Senvion for et samlet beløb på 200 mio. euro.

Aktiverne omfatter den europæiske serviceforretning på landbaserede møller, alle Senvions intellektuelle rettigheder samt en vingefabrik i Vagos i Portugal.

I alt overtager Siemens Gamesa en serviceportefølje på 8,9 gigawatt, hvilket bringer den samlede portefølje af møller, som Siemens Gamesa servicerer, op på 69 gigawatt.

Om vingefabrikken skriver Siemens Gamesa, at overtagelsen vil reducere selskabets afhængighed af at source vinger i Asien. Dermed kan risici som følge af handelskonflikten dæmpes, skriver selskabet.

Som led i aftalen overtager Siemens Gamesa desuden 2000 ansatte fra Senvion. Selve handlen ventes gennemført i første halvdel af 2020, når de nødvendige godkendelser er faldet på plads.

Aftalen mellem de to parter har været et stykke tid undervejs. Siemens Gamesa meddelte for en over en måned siden, at det førte eksklusive, men ikke-bindende forhandlinger med Senvion om køb af udvalgte dele af den tyske vindmølleproducents landmølleaktiviteter i Europa.

/ritzau/FINANS