Vestas: GE tror på PTC-forlængelse

null

302720_16_9_large_859.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
17. apr 2015 KL.18:12
General Electric, en af Vestas' største konkurrenter på vindmøllemarkedet, tror på gode nyheder fra de amerikanske politikere.

Den vigtige PTC-støtteordning, som giver skatterabat til vindmølleejere og dermed understøtter markedet, står til at udløbe til nytår. Men General Electric (GE) venter, at der igen vil blive fundet en løsning, så ordningen også løber efter årsskiftet.

"Vi ser ikke noget i dag, som ikke tyder på, at PTC'en bliver forlænget på den ene eller anden måde, udtaler GE-topchef Jeff Immelt på en telekonference oven på GE's regnskab for første kvartal af 2015.

GE har traditionelt set været stærk på det amerikanske hjemmemarked, men ikke haft så stort fodaftryk i resten af verden, når det kommer til vindmøller. Men det vil ændre sig, mener topchefen.

"Det bliver mere internationalt end USA-baseret fremover, ingen tvivl om det, men omtrent samme volumen, siger Jeff Immelt om sin vindmølleforretning, som også står til at blive udvidet med franske Alstoms aktiviteter på området.

GE's vindomsætning faldt

GE's omsætning inden for vedvarende energi, hvor vindmøllerne dominerer, faldt 30 pct. i første kvartal sammenlignet med et år tidligere. Men målsætningen er stadig at afskibe omkring 3000-3200 møller i årets løb, i forhold til knap 2900 i 2014. I 2016 bliver tallet omkring 3000, anslår GE.

"Vi forventer stabil vækst for vindmøllerne i år, og i andet kvartal vil ordreindgangen vise en tocifret stigning, spår Jeff Immelt.

Første kvartal viste ellers et ordredyk på 11 pct. til 376 møller. GE opgør kun møllerne i antal, og ikke i kapacitet (megawatt).

/ritzau/FINANS