Ung iværksætter får kæmpe kapitalindsprøjtning: Det er mega mindblowing

327271_16_9_large_675.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
30. jun 2016 KL.15:32
Efter et forløb på seks måneder er søgningen efter en investor, der vil hjælpe Lix Technologies til global ekspansion overstået. 

Lix er bedre kendt som bøgernes Spotify, hvor man som studerende gennem et månedligt abonnement kan læse alle sine studiebøger digitalt i stedet for at bruge tusindvis af kroner hvert semester. Og så fylder de ikke i tasken. 

Den lille iværksættervirksomhed har de sidste mange måneder lagt arm med North Media Online A/S, som nu har valgt at investere 18 mio. kr. i Lix. Dermed køber de sig til en ejerandel i Lix på 20 pct. 

"Man føler sig en lille smule tom efter at have forhandlet i fire-fem måneder," fortæller 23-årige Camilla Hessellund Lastein, der er medstifter og adm. direktør i Lix Technologies. 

"Når man lægger så meget arm frem og tilbage med de her partnere, som man kommer til at arbejdet tæt sammen med i fremtiden, så kommer der nogle andre sider frem, fordi man skal snakke skilsmisse før ægteskab, for man gifter sig jo ind forretningsmæssigt," fortsætter Camilla Hessellund Lastein.

Svært at absorbere tingene

Aftalen faldt helt på plads onsdag aften, mens Camilla og kollegaerne drak et par øl på en bar i Aarhus for at sige "godt arbejde, folkens" samt fejre alt det, de har nået det seneste halve år. Og selvom lettelsen er stor, så skal forhandlingsprocessen og den endelige aftale lige bearbejdes. 

"Det er en lettelse, men man skal selv lige forstå det først. Der sker så mange ting i Lix hele tiden med kæmpestore aftaler med store spillere på dansk, skandinavisk og internationalt plan. Der er så mange muligheder, at det næsten er svært at absorbere. Det skal lige synke ind," siger Camilla Hessellund Lastein. 

Hvad tænker du om, at I har stablet noget på benene, som North Media Online gider investere 18 mio. kr. i? 

"Det er mega mindblowing. Fra at det var mig, der havde den her skøre ide og fik at vide, at det kunne aldrig lade sige gøre, til at få at vide fra andre folk, jeg ikke har snakket med før, at det her skal nok blive en succes - det er så mærkeligt. Det er det mærkeligste, jeg har oplevet," siger hun. 

Glad og lettet

Selvom aftalen med North Media Online lige skal bundfælde sig, er Camilla Hessellund Lastein trods sin tomme fornemmelse i kroppen glad og lettet over, at de er nået i mål med handlen.  

"Det er selvfølgelig helt vildt spændende, at der er nogle, der kan se, det samme potentiale, vi ser," siger Camilla Hessellund Lastein. 

Hun tilføjer, at denne handel er én milepæl ud af mange. De næste milepæle bliver at erobre Storbritannien og USA.