Ugen der kommer: Maersk Drilling i ordreboom på 1,2 mia

391710_16_9_large_384.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
24. nov 2019 KL.11:08

Mærsk-familiens sorte energifår er på vej tilbage efter et kvartal med mange nye kontrakter. Forud for kvartalsmeddelelse næste uge har de fleste analytikere en købsanbefaling og ganske flotte kursmål.

Efter kort tid som selvstændigt børsnoteret selskab så det ud til, at Maersk Drilling stod til en lidt sørgelig karriere. Mens det gik bedre og bedre med “store Mærsks” transformation til ren transport, så kendte Drilling-aktien kun én vej: Nedad. Mange investorer var reelt ikke interesseret i Mærsk-familiens sorte energifår.

Men det ændrer sig nu. I al ubemærkethed har Maersk Drilling de seneste måneder offentliggjort en hel stribe enkeltstående kontrakter og kontraktforlængelser for sine i alt 23 borerigge. Tæller man kontrakternes værdi sammen, så udgør de i alt 175 mio. dollar eller knap 1,2 mia. kr.

Dette sammenholdt med en positiv oliepris gør, at Maersk Drilling lige så stille er på vej tilbage rent kursmæssigt. Alene siden starten af oktober – hvor man var nede og kysse bundkursen 350 – er Drilling steget næsten 17 pct.

Og sådan skal det også være, mener de fleste af de nu 15 analytikere – heraf mange fra Norge, hvor der er særlig interesse i sektoren – der fast følger The Drilling Company of 1972 og har ret høje kursmål.

“Maersk Drilling har en stærk balance og en stærk position i Nordsøen. Vi ser dem som et af de tre bedste aktievalg i denne sektor,” siger Magnus Olsvik, analytiker hos Kepler Chevreux.

Han har ligesom hovedparten af de øvrige analytikere en købsanbefaling. Magnus Olsvik har også bemærket strømmen af nye kontrakter. Han betoner, at 175 mio. dollar kan lyde af meget, men bør ses i lyset af Drillings årsomsætning på 1,2 mia. dollar.

“Så det er ikke enorme summer. Men dagsraterne ser sunde ud, og alle kontrakter er godt nyt. Det er det, investorerne gerne vil se, og det er med til at forklare, at Maersk Drilling i den seneste måned har udplaceret de fleste andre i sektoren rent kursmæssigt,” siger Magnus Olsvik.

Maersk Drillings direktør Jørn Madsen laver kun fuld regnskabsfremlæggelse to gange om året. Q1 og Q3 er markedsopdateringer med færre tal. Men analytikere, der følger sektoren, kan nemt regne sig frem til vigtige nøgletal, baseret på tidligere fremlagte oplysninger om kontrakts-massen.

DET SKER OGSÅ
MANDAG 25. NOVEMBER
Kl. 10.00: Tyskland: IFO-indikator, nov
Regnskaber: Q3: Bording, NTR

TIRSDAG 26. NOVEMBER
Kl. 8.00: Tyskland: Forbrugertillid, dec
Kl. 16.00: USA: Forbrugertillid, nov
Regnskaber: Q3: Firstfarms, Q4: RTX

ONSDAG 27. NOVEMBER
Kl. 15.45: USA: Chicago PMI, nov
Kl. 16.00: USA: Privatforbrug, okt
Regnskaber: Q3: NTG Nordic Transport Group, Maersk Drilling, Nordic Shipholding

Ekstraordinær generalforsamling

Kl. 15.30: Bavarian: Afholdes i Snekkersten, forslag om forhøjelse af aktiekapital
TORSDAG 28. NOVEMBER
Kl. 8.00: Danmark: Konjunkturbarometer, nov
Kl. 11.00: Eurozonen: Økonomisk tillid, nov
Kl. 11.00: Eurozonen: Forretningsklima, nov
Kl. 11.00: Eurozonen: Industritillid, nov
Regnskaber: Q1: BoStad

Øvrigt: USA: Børsen holder lukket pga. Thanksgiving

FREDAG 29. NOVEMBER
Kl. 8.00: Danmark: Arbejdsløshed, okt
Kl. 9.55: Tyskland: Arbejdsløshed, nov
Kl. 11.00: Eurozonen: Arbejdsløshed, okt
Regnskaber: Q3: Atlantic Petroleum,

Q4: Intermail